Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Slovēnija atliek lēmumu par EuroBasket 2013, Lielbritānija mērķē uz 2017. gadu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Slovēnija atliek lēmumu par EuroBasket 2013, Lielbritānija mērķē uz 2017. gadu
Stožices arēna Ļubļanā
Foto: mikec.si

Slovēnijas valdība ceturtdien, 18. novembrī, nespēja vienoties par 6,5 miljonu eiro piešķiršanu 2013. gada Eiropas basketbola čempionāta (EuroBasket 2013) rīkošanai, paziņojot, ka galīgo lēmumu pieņems pēc nedēļas. Savukārt Lielbritānijas basketbola federācija nolēmusi pieteikties 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta rīkošanai.

Pēc Itālijas kandidatūras atsaukuma Slovēnija ir vienīgā kandidāte 2013. gada finālturnīra rīkošanai. Neskaitot arēnu būvi un rekonstrukciju, valstij čempionāta organizēšanā jāiegulda apmēram 14 miljoni, no kuriem 6,5 miljonus (bankas garantija) jāiemaksā valstij. Ceturtdienas sēdē ministru viedokļi atšķīrās un nepieciešamās summas piešķiršanu atbalstīja tikai puse kabineta locekļu.

Valdība pilnvaroja Izglītības un sporta ministru Igoru Lukšiču izvērtēt un pārbaudīt nepieciešamo informāciju, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai. Laika nav daudz, jo 5. decembrī Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) iecerējusi oficiāli nosaukt čempionāta rīkotājus.

Slovēnijas basketbola federācija KZS aprēķinājusi, ka čempionāta laikā valsts tikai ar pievienotās vērtības nodokli varētu iekasēt 4-5 miljonus eiro. Šādi aprēķini balstīti uz pieņēmumu, ka turnīra viesi un līdzjutēji vidēji par nakti maksātu 70 – 100 eiro. Papildus ieņēmumi tiktu gūti no biļešu tirdzniecības un līdzjutēju ikdienas izdevumiem. Federācija lēš, ka no biļešu pārdošanas varētu iekasēt 6 miljonus eiro plus nozīmīgus līdzekļus varētu piešķirt čempionāta sponsori.

2013. gada finālturnīrā piedalīsies 24 komandas.

Briti konkurēs ar Latviju

Lielbritānijas basketbola federācija nolēmusi pieteikties 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta rīkošanai. Sākotnēji briti apsvēra iespēju izvirzīt savu kandidatūru jau 2015. gada turnīram, taču otrdien pienāca ziņas, ka kopēju pieteikumu gatavojas iesniegt Francija un Vācija. Ņemot vērā, ka EuroBasket 2015 būs viens no galvenajiem atlases turnīriem pirms 31. olimpiādes spēlēm Riodežaneiro, interesi par tā rīkošanu paudušas arī Krievija un Ukraina.

Neskatoties uz lielo konkurenci, Lielbritānija visticamāk gatavos pieteikumu arī 2015. gada turnīram, lai iegūtu pieredzi pirms EuroBasket 2017 kampaņas. Jāatzīmē, ka Latvijas Basketbola savienība jau agrāk paudusi, ka plāno pieteikties 2017. gada finālturnīra rīkošanai.

2011. gada finālturnīru rīkos Lietuva, pirmo reizi čempionāta vēsturē pulcējot 24 komandas.

Izmantotie resursi:
Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV...
British basketball news, views and videos - MVP...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja