Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Poņitka: ''Par šo turnīru stāstīsim saviem bērniem un mazbērniem''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Poņitka: ''Par šo turnīru stāstīsim saviem bērniem un mazbērniem''
Mateušs Poņitka. Foto: FIBA

Polijas basketbola izlase nule kā aizvadītajā ''EuroBasket 2022'' finālturnīrā pirmo reizi vairāk nekā 50 gadu laikā sasniedza labāko četrinieku. Vienības līderis Mateušs Poņitka pēc neveiksmes mačā par bronzu izcēla sasniegto, neraugoties uz diviem zaudējumiem turnīra beigās, kā arī vēl nesniedza skaidrību par savu nākotni izlases rindās.

''Šobrīd esam vīlušies, jo bija iespēja izcīnīt medaļas. Pēc divām, trīs dienām, kad emocijas nosēdīsies, sapratīsim, cik lielisku turnīru aizvadījām. Esmu lepns par saviem komandas biedriem un treneru štābu. Ko es varu teikt – mēs esam ceturtā komanda Eiropā,'' iesāka Polijas izlases līderis Mateušs Poņitka.

''Lielākā daļa no mums par šo turnīru stāstīs saviem bērniem un mazbērniem. Atcerēsimies to visu atlikušo mūžu. Man bijuši labāki un sliktāki brīži, taču zinu, ka atdevu visu. Tagad dažas dienas jāatpūšas un jāgatavojas sezonai ar klubu,'' turpināja Itālijas A sērijas vienības ''Reggio Emilia'' basketbolists, par kura pakalpojumiem interesi izrāda vairāki Eirolīgas klubi.

2025. gada Eiropas čempionāts norisināsies Latvijā, Somijā, Kiprā un Polijā, tomēr Poņitka nav drošs par savu dalību tajā: ''Redzēsim, kas notiks. Es nezinu, cik spēļu valstsvienības kreklā vēl aizvadīšu. Šī situācija jāizrunā ar federācijas prezidentu.''

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-178187-...

     [+] [-]

, 2022-09-19 20:06, pirms 2 gadiem
"Varējām sakaut arī Franciju, tikai drusku nepaveicās."

     [+] [-]

, 2022-09-19 23:36, pirms 2 gadiem
Nu nez, ja atskaita pārsteidzošo uzvaru pret slovēņiem, tad pa lielam jau neko vairs tik brīnumainu neizdarīja šajā turnīrā. Apakšgrupā apspēlēja divas nedaudz spēcīgākas komandas, tad paveicās ar pretinieku 1/8finālā, kur pretī arī nāca līdzīga līmeņa komanda. Ok, uzvarēja slovēņus lieliskā spēlē, tas gan. Bet pēc tam medaļu mačos divi pilnīgi bezcerīgi zaudējumi.