Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Popovičs varētu kļūt par nākamo ASV izlases treneri

Andrejs Siliņš

Popovičs varētu kļūt par nākamo ASV izlases treneri
Gregs Popovičs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad ASV basketbola valstsvienības galvenais treneris Maiks Kšiževskis paziņoja, ka pēc Londonas olimpiskajām spēlēm neturpinās šī pienākuma veikšanu, komandas ģenerālmenedžeris Džerijs Kolandželo atzinis - kandidāts numur viens uz amatu būs Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Pēc tam, kad 2005. gadā Kšiževskis tika iecelts par ASV izlases galveno treneri, komanda atguvusi dominējošu pozīciju pasaules basketbolā. Līdz šim aizvadītajos 50 mačos Kšiževska vadībā amerikāņi zaudējuši tikai reizi. Kšiževskim, kurš gan par galveno treneri, gan asistentu strādāja arī astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito sākumā, kā galvenajam trenerim kopš 2005. gada izdevies kļūt par pasaules čempionu (2010.), olimpisko čempionu (2008.) un Amerikas čempionu (2007.), kā arī tikt pie vienas bronzas (2006.) pasaules čempionātā.

Līdz ar Kšiževska paziņojumu, ka šī būs pēdējā vasara pie izlases stūres, uzjundījušas runas par to, kurš varētu turpināt iesākto darbu.

Starp kandidātiem tiek minēti Mičiganas štata universitātes treneris, 2000. gada NCAA čempions Toms Izo, šī gada NCAA čempionvienības Kentaki universitātes treneris Džons Kalipari, bijušais Ņujorkas "Knicks" vadītājs Maiks d'Antoni, bijušais Portelndas "Trail Blazers" treneris Neits Makmilans un Sanantonio "Spurs" vadonis Gregs Popovičs.

D'Antoni un Makmilans kopš 2006. gada ik vasaru ir Kšiževska asistenti darbā ar valstsvienību, tomēr par kandidātu numur viens tiek saukts tieši "Spurs" treneris, aizvadītās sezonas labākais NBA treneris Gregs Popovičs. Kolandželo norādījis, ka tieši Popovičs bija Kšiževska konkurents cīņā par darbu arī 2005. gadā.

"Kad runāju ar treneri K, viņš burtiski izlēca caur telefonu. Tādu pašu entuziasmu neizjutu sarunā ar "Popu"," savu izvēli par labu Kšiževskim tolaik skaidroja Kolandželo. "Vēlāk viņš man atsūtīja vēstuli, sakot, ka esmu pārpratis viņu un varbūt tā arī bija. Tas bija ļoti sen. Kā gan kāds var strīdēties par to, ko rāda viņa komandas bilance un sniegums? Ja izvēle kritīs par labu NBA trenerim, Popovičs būs galvenais kandidāts."

Izmantotie resursi:
The Sacramento Bee - California News, Local...

  -1 [+] [-]

, 2012-05-18 12:38, pirms 12 gadiem
Tur jau nav nozìmes käds treneris.ar tädu sastävu tik un tä brauks visiem päri

  +2 [+] [-]

, 2012-05-18 16:08, pirms 12 gadiem
Ja godīgi, tad pārsteigums man, ka Popovičs varētu būt galvenais treneris.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-18 19:03, pirms 12 gadiem
Nu 13 gadus pec kārtas dzīvoties pa play-off zonu arī ir jāmāk