Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Brazdeiķis tic Lietuvas panākumiem Eiropas čempionātā: "Uzskatu, ka esam nenovērtēti"

Brazdeiķis tic Lietuvas panākumiem Eiropas čempionātā: "Uzskatu, ka esam nenovērtēti"
Igns Brazdeiķis. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlase augustā uzvarējusi visās piecās līdz šim aizvadītajās pārbaudes spēlēs un vakar izbraukumā pārspēja arī Spāniju (82:77). Lietuviešu uzbrucējs Igns Brazdeiķis intervijā FIBA pauda, ka, viņaprāt, valstsvienība Eiropas čempionātā var paveikt lielas lietas.

23 gadus vecais Brazdeiķis piedzima Kauņā, taču uzauga Kanādā un pārstāvēja to arī jaunatnes turnīros. Pieaugušo basketbolā Brazdeiķis gan izšķīrās par labu dzimtenei: "Allaž esmu sapņojis par spēlēšanu Lietuvas izlasē šādos turnīros. Lieliska sajūta, kad beidzot esmu te. Pat tad, kad augu un basketbolu spēlēju Kanādā, vienmēr gribēju spēlēt Lietuvas izlasē. Allaž skatījos Lietuvas izlases spēles – kopā ar ģimeni un draugiem sapulcējāmies un skatījāmies visus lielos turnīrus."

Lietuvieši pārbaudes spēlēs mājās uzveikuši igauņus (84:70, 90:88) un somus (76:61, 87:52) un vakar uzvarēja arī Spānijā (82:77), ar kuru rīt tiksies jau savā laukumā. Gatavošanās ciklu Pasaules kausa atlasei Lietuva pabeigs piektdien ar spēli mājās pret Nīderlandi. "Eiropas čempionātā gribam sacelt troksni. Uzskatu, ka esam viena no visnenovērtētākajām komandām. Mums ir viss vajadzīgais – spēlētāji, talants, treneri -, lai uzvarētu," pauda Brazdeiķis".

Vasaras sākumā Lietuva Pasaules kausa atlasē uzvarēja Bulgārijā (72:70), bet mājās zaudēja Čehijai (72:83). Abās spēlēs rezultatīvākais bija Brazdeiķis, kurš tika pie vidēji 14,5 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām. "Spēles temps Eiropā atšķiras no Ziemeļamerikas. Spriežot pēc redzētā, Eiropas basketbols ir ļoti stratēģisks un tendēts uz aizsardzību. Visi aizsardzībā raujas vaiga sviedros, ir jābūt gatavam katrai spēlei," teica Brazdeiķis, kurš 2019. gadā tika draftēts ar 47. numuru. Ņujorkas "Knicks", Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" rindās viņš aizvadīja kopumā 64 spēles, vidēji 13,1 minūtē sakrājot 5,0 punktus un 1,9 atlēkušās bumbas. Šo sezonu Brazdeiķis aizvadīs dzimtenē un būs Rolanda Šmita komandas biedrs Kauņas "Žalgirī".

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurobas...


, 2022-08-17 22:03, pirms 2 gadiem
Pēc pārbaudes spēles nav slikti,bet tas nav rādītājs izlases spēkam īstas spēles augusta pašas beigas un septembra sākumā
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.