Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šveds nepalīdzēs Krievijas izlasei "EuroBasket" kvalifikācijā

Andrejs Siliņš

Šveds nepalīdzēs Krievijas izlasei "EuroBasket" kvalifikācijā
Aleksejs Šveds
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" aizsargs Aleksejs Šveds nolēmis šogad nepārstāvēt Krievijas valstsvienību augustā gaidāmajā 2015. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

25 gadus vecais Šveds 2012. gadā (pēc sešiem gadiem Maskavas CSKA sistēmā) noslēdza līgumu uz trim sezonām ar Minesotas "Timberwolves". Debijas sezonā Šveds tika pie pieklājīga spēles laika (vidēji 23,9 minūtes) un statistikas (8,6 punkti, 3,7 rezultatīvas piespēles, 2,3 atlēkušās bumbas), bet aizvadītajā sezonā nespēja attaisnot cerības.

Šveds ne tikai nepiedzīvoja progresu, bet arī regresēja - 19 spēlēs Šveds tā arī netika sūtīts laukumā, spēles laiks samazinājās vairāk nekā uz pusi (10,5 minūtes) un tāpat arī statistikas rādītāji (4,0 punkti, 1,3 bumbas, 1,1 piespēle). Pēc tik neizteiksmīga snieguma kluba vadība nolēma sūtīt Švedu uz vasaras līgu, kas šajās dienās risinās Lasvegasā. Divās aizvadītajās spēlēs vasaras līgā Šveds vidēji guvis 15 punktus 27 minūtēs, atdevis 2,5 piespēles un izcīnījis 3,0 bumbas.

Krievijai šovasar jaunā galvenā trenera Jevgeņija Pašutina vadībā jāpiedalās "EuroBasket 2015" kvalifikācijas turnīrā, spēkojoties ar Itālijas un Šveices valstsvienībām. Šveds nolēmis nespēlēt izlasē šovasar, lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai "Timberwolves" sastāvā, tā būs pēdējā pēc pašreiz spēkā esošā līguma.

Šveds Krievijas valstsvienības rindās izcīnījis 2011. gada Eiropas bronzu un 2012. gada Londonas olimpisko bronzu.

     [+] [-]

, 2014-07-17 17:38, pirms 10 gadiem
Tur vispār reti kurš palidzes no vecajiem izlases vilcējiem.. Moņa nebūs, Fridzons nebūs, Voroncevičs arī nebūs, Hrjapa un Kiriļenko izlasē karjeru beiguši!

Tagad klāt Šveds!

Nebrīnītos ja Krievija uz Euro15 netiktu, varbūt tad komandu skaitu čempionātā palielinās lidz 32 lai viņus iebīdītu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-18 00:59, pirms 10 gadiem
Tāpat novāks normālu blici lai tiktu uz finālturnīru, Khvostovs, Žukaņenko, Kauns, Voronovs, Ponkrašovs, Mozgovs, Karasjovs, Kulagins, Antonovs utt