Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Meitenes laukumā lidoja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čukste: "Meitenes laukumā lidoja"
Ainārs Čukste
Foto: Romāns Kokšarovs, f64, "Sporta Avīze"

"Spēle ar Franciju bija kā diena pret nakti. Uz noguruma fona tajā spēlē bijām mocekļi, tā nebija mūsu spēle," otro reizi karjerā ar Latvijas jaunietēm iekļūstot Eiropas čempionāta pusfinālā, teica U-20 basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste.

2005. gadā Ainārs Čukste un Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionātā Čehijā. 2008. gadā Latvijas jaunietes Aivara Vīnberga vadībā guva otru labāko sasniegumu, nopelnot sesto pozīciju. Šogad turpināts kāpt augšup un nākamās divas dienas Latvija cīnīsies par medaļām."

„Prieks par meitenēm. Ļoti, ļoti noskaņojās spēlei,” komandas garu un vēlmi uzvarēt uzsvēra Čukste. „Visas spēlēja, maiņu rotācija izdevās, neviena ārā nekrita. Viss tika izpildīts un veiksme bija mūsu sabiedrotā.”

„Spēles plāns bija nokausēt Serbiju un tas izdevās par 100 procentiem. Serbijai visu laiku bija mazas maiņu rotācijas,” Čukste uzticējās visām spēlētājām. „Serbijas saspēles vadītāja ir smagnēja, izdarījām spiedienu uz viņu un tas izdevās no pirmajām minūtēm. Serbietes izskatījās nogurušas, mēs izskatījāmies svaigi, tas ir uzvaras pamatā.”

„Šodien ar svaigiem spēkiem meitenes lidoja pa laukumu. Prieks par visu, tādas emocijas! Negaidīju, ka būs tik pārliecinoši. Gatavojāmies un cerējām, viss izdevās. Kļūdas bija arī šajā spēlē, taču fantastiska disciplīna un pašatdeve nesa mums uzvaru.”

„Iespaidi ir vislabākie, tie lielā mērā atkarīgi no rezultāta,” galvenais treneris bija apmierināts ar turnīra organizāciju un spēļu norisi. „Polija sarīkojusi fantastisku čempionātu, spēlējam fantastiskā zālē (čempionāta izšķirošās spēles tiek aizvadītas četrarpustūkstovietu ietilpīgajā Gdiņas arēnā, kur Eirolīgas spēlēs sacenšas Polijas čempiones „Lotos Gdynia”). Ar ēšanu viss kārtībā, viesnīca ideāla – ar skatu uz jūru. Viss ir mūsu pusē, domāju, ka skaisti spēlējam. Arī skatītāji ir mūsu pusē.”

„Pārsteigums bija ceturtdaļfināla spēles laika samainīšana,” Čukste komentēja rīkotāju lēmumu dienu pirms spēlēm pārcelt sacensību četrarpus stundas ātrāk. „Pirmajā brīdī biju neapmierināts, jo, kad mums to pateica, neko vairs nevarējām izmainīt attiecībā uz treniņu grafikiem. Ceturtdien treniņš vairs nebija iespējams, jo paziņojumu saņēmām divos pēcpusdienā un tobrīd ēdām pusdienas. Šodien trenēties septiņos no rīta būtu neprāta darbs. Ņemot vērā, kāds aizvakar meitenēm bija nogurums, šorīt iztikām ar īsu un kodolīgu nodarbību. Svaigums un vēlēšanās uzvarēt darīja savu.”

  +1 [+] [-]

, 2009-07-17 16:54, pirms 15 gadiem
foto spēles

parsportu.lv: parSportu.lv

     [+] [-]

, 2009-07-17 16:56, pirms 15 gadiem
tikai uz augshu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-17 17:09, pirms 15 gadiem
Un peec speeles arii...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja