Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Melnkalne plāno naturalizēt amerikāni, kandidāts - "Montepaschi" punktu mašīna Brauns

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Melnkalne plāno naturalizēt amerikāni, kandidāts - "Montepaschi" punktu mašīna Brauns
Bobijs Brauns (no labās)
Foto: AFP/Scanpix

Melnkalnes vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Pavicevičs (Serbija) sestdien, 16. februārī, apstiprināja, ka komanda meklē jaunu spēlētāju, kurš Eiropas čempionātā Slovēnijā varētu aizstāt saspēles vadītāju Teiloru Ročestiju. Treneris kandidātu vārdus nenosauca, taču Melnkalnes žurnālisti domā, ka pretendentu vidū ir Itālijas čempionu "Montepaschi Siena" līderis Bobijs Brauns.

Divdesmit astoņus gadus vecais Brauns pēc “Fullerton State” augstskolas (2003-2007, “Big West”) absolvēšanas profesionāļa karjeru sāka Paviceviča trenētajā klubā “Alba Berlin”, 2008. gada sezonā kļūstot par Vācijas čempionu. Nākamajās divās sezonās aizsargs parakstīja līgumus ar NBA klubiem “Sacramento Kings” un “New Orleans Hornets”, bet 2010. gada janvārī pievienojās “Los Angeles Clippers”.

Iepriekšējās divas sezonas pavadījis Polijā (“Asseco Prokom”), Grieķijā (“Aris Thessaloniki”) un Vācijā (“EWE Baskets Oldenburg”), 2012. gada vasarā Brauns veica nozīmīgāko pāreju karjerā, pievienojoties Itālijas spēcīgākajam klubam “Montepaschi Siena”. Pērn klubu atstāja Maķedonijas izlases līderis Bo Makkalebs, kopā ar galveno treneri Simoni Pjanidžāni pārceļoties uz Stambulas “Fenerbahce”.

Brauna personā Sjēna atrada jaunu punktu mašīnu. Par viņa pirmo izrādi Eiropā kļuva 2007. gada 4. decembra spēle Maksa Šmēlinga hallē Berlīnē, kurā “Alba” piecos (!) pagarinājumos pieveica Sarajevas klubu “Bosna” ar rezultātu 141:127. Brauns 60 minūtēs izmeta 29 metienus no spēles un guva 44 punktus.

Piecus gadus vēlāk amerikānis pa īstam iznāca uz Eirolīgas skatuves, palīdzot Sjēnai “Top 16” pirmo apli noslēgt ar bilanci 6-1. Brauna devums vidēji sasniedza 21,3 punktus spēlē jeb 149 punktus kopā, kas ir vairāk nekā Danielam Heketam (67) un Deividam Mosam (58) izdevies samest divatā.

Ceturtajā janvārī Brauns izbraukuma spēlē pret Stambulas “Fenerbahce” atkārtoja Kaspara Kambalas punktu rekordu, ar 41 gūtu punktu un lietderības koeficientu 50 palīdzot itāliešiem svinēt uzvaru ar 98:92. Amerikāņu aizsargs tika atzīts par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju janvārī.

Eiropas čempionāts notiks 4.-22. septembrī Slovēnijā.

EuroBasket 2013 izloze

GA grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaMaķedonijaSpānijaKrievija
2LielbritānijaLietuvaSlovēnijaGrieķija
3VācijaMelnkalneHorvātijaItālija
4UkrainaBosnijaPolijaSomija
5BeļģijaLatvijaGruzijaTurcija
6IzraēlaSerbijaČehijaZviedrija

Izmantotie resursi:
Košarka: Braun igra za Crnu Goru? - Pobjeda...

  +4 [+] [-]

, 2013-02-17 09:49, pirms 11 gadiem
Sanāk, ka jebkura valsts var naturalizēt jebkuru spēlētēju? Latvijā sāk baumot tikai tad, ja kāds pārstāv vietējo komandu vairāk kā divus gadus, jo tikai pēc 3 sezonām vietējā komandā var saņemt pilsonību. FIBA tas liekas normāli, ka pēdējā čempī pusei komandu sastāvos ir mistiski melnie, kas "savā" valstī varbūt ir vienu reizi mūžā bijis...

  +2 [+] [-]

, 2013-02-17 11:29, pirms 11 gadiem
Nu, personīgi man tas liekas nožēlojami, wtf, gandrīz kā klubu sistēmās, tad jau drīz vairs nebūs runas par kādām nacionālajām izlasēm, bet lūdzīgi kā klubu turnīros, kuriem vairāk naudas tie naturalizē labākos spēlētājus, un vinnē. Kkāds murgs, ja šitais izies cauri............ Zbal, vienkārši nevaru beigt cepties...

  -3 [+] [-]

, 2013-02-17 11:33, pirms 11 gadiem
andzis rakstīja: Nu, personīgi man tas liekas nožēlojami, wtf, gandrīz kā klubu sistēmās, tad jau drīz vairs nebūs runas par kādām nacionālajām izlasēm, bet lūdzīgi kā klubu turnīros, kuriem vairāk naudas tie naturalizē labākos spēlētājus, un vinnē. Kkāds murgs, ja šitais izies cauri............ Zbal, vienkārši nevaru beigt cepties...
Tā ir katras valsts individuāla izvēle, jebkurā gadījumā Melnkalnei pašai ir daudz Eirolīgas un NBA veču, tā kā nav tik traki ja natrualizē kādu amerikāni laiku pa laikam.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-17 12:45, pirms 11 gadiem
Šo vajadzētu ar likumu aizliegt!

     [+] [-]

, 2013-02-17 13:21, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Tā ir katras valsts individuāla izvēle, jebkurā gadījumā Melnkalnei pašai ir daudz Eirolīgas un NBA veču, tā kā nav tik traki ja natrualizē kādu amerikāni laiku pa laikam.
Ir nejēdzīgi, ka šāda izvēle vispār pastāv.

     [+] [-]

, 2013-02-18 10:29, pirms 11 gadiem
Es saprastu, ja spēlētājs ilgus gadus spēlē kādā valstī (kā Holdens Krievijā), viņš jau zin Eiropu, zin kas tas Eiropas čempis ir, ka ir iespēja aizbraukt uz Olimpiādi utt. un viņš pats grib spēlēt tās valsts izlases sastāvā, tad es vēl saprotu. BET kad tā vienkārši vajag spēlētāju, kā klubā, vajag spēlētāju, atrod, piedāvā līgumu un nolīgst. Tad vajag sarunāt kādu NBA veci, kurš ir jauns un talantīgs, bet ne tik lai tiktu USA izlasē - davai brauc pie mums, būsi izlases līderis, visi tevi dievinās, var būt aizbrauksi uz Olimpiādi. Tas tak galīgi muļķīgi, ir dzirdēts par tām vervēšanas shēmām. To vajadzētu ar LIKUMU AIZLIEGT. Un ja saprastu ka tā dara kaut kādas vājākas komandas, kurām nav spēlētāju, BET to dara Melnkalne, kurai talanti, ka izvēlēties nevar. Nu nav uz doto brīdi, lai audzina. Mums arī paaudžu maiņa bija, bet A grupā noturējāmies.

Tā darīt ir nožēlojami, tā dara cilvēki, kuriem ir slima un pataloģiska tieksme uzvarēt, dabūt to medaļu visiem ceļiem, tas nekas, ka tas izdarīts ne pašu spēkiem!!!