Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas valdība piešķir 123 tūkstošus Ukrainas basketbola izlases vajadzībām

Latvijas valdība piešķir 123 tūkstošus Ukrainas basketbola izlases vajadzībām
Artems Pustovijs "Arēnā Rīga". Foto: FIBA

LETA. Latvijas valdība otrdien lēma piešķirt papildu 123 053 eiro finansējumu Ukrainas nacionālās basketbola izlases sagatavošanai un dalībai 2023.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā.

123 053 eiro piešķirti biedrībai "Latvijas Basketbola savienība" (LBS), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Ukrainas nacionālās izlases sagatavošanu un dalību 2023.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra 2022.gada augusta spēļu ciklā, tādējādi sniedzot atbalstu Ukrainas Basketbola federācijai.

Valdība lēma arī par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu biedrībai "Latvijas Peldēšanas federācija" (LPF) un biedrībai "Latvijas Tenisa savienība" (LTS). Kopumā trim iepriekš minētajām biedrībām tiek piešķirts finansējums 142 339 eiro apmērā.

LTS piešķirts atbalsts 10 286 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Deivisa kausa sacensību organizēšanu Jūrmalā 2022.gada septembrī. Savukārt LPF piešķirts atbalsts 9000 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar dalību 2022.gada pasaules čempionātā peldēšanā.

Ukrainas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem un Eiropas čempionātam gatavojas arī Rīgā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-08-16 13:33, pirms 2 gadiem
Tikmēr citiem jāpiesaista privātie sponsori, jo nevar nodrošināt sevi kā sportistu ar aprīkojumu un tikt uz turnīriem. LATVIA WHERE AMAZING HAPPENS
, 2022-08-16 14:23, pirms 2 gadiem
Tūlīt garā un prātā vājie nāks savu žulti izgāst
, 2022-08-16 14:57, pirms 2 gadiem
pinkainis rakstīja: Tūlīt garā un prātā vājie nāks savu žulti izgāst
Var jau būt, ka esmu garā un prātā vājš, bet man nepielec, kādēļ jāpiešķir nauda basketbola izlasei, kad tā būtu daudz noderīgāka, lai risinātu eksistenciālas problēmas pašā Ukrainā.. Naudas piešķiršanai jā, jo ukraiņi lej asinis, lai mēs ilgāk varam dzīvot nosacītā komfortā, bet basketbola izlasei, piedošanu, bet neatbalstu. Gan jau paristu lobijs šo izbīdīja..
, 2022-08-16 19:32, pirms 2 gadiem
Ko tik maz
???
, 2022-08-16 19:45, pirms 2 gadiem
Varat mīnusot, bet varbūt kāds var paskaidrot, kapēc citi ukraińu puiši un vīri cīnas fronte pret krievu okupantiem, bet šie salagas par LV naudu vienkārši basīti uzspēlē Eiropā???
Kendisa Pārkere 2022. gada 18. maijā Sietlā. Foto: AFP/Scanpix

WNBA leģenda Pārkere paziņo par karjeras beigām

Amerikāņu basketboliste Kendisa Pārkere (Candace Parker) svētdien, 28. aprīlī, pavēstīja par profesionālās karjeras beigām. Pērn viņa kļuva par pirmo spēlētāju, kura izcīnīja WNBA titulu trīs dažādu klubu sastāvā.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.