Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Britiem Eiropas čempionātā nāksies spēlēt bez Denga

Andrejs Siliņš

Britiem Eiropas čempionātā nāksies spēlēt bez Denga
Luols Dengs
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas basketbola valstsvienībai 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 4. līdz 22. septembrim risināsies Slovēnijā, nāksies spēlēt bez savas spožākās zvaigznes, Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" uzbrucēja Luola Denga.

Ar 27 gadus vecā Denga palīdzību Lielbritānija pēdējos gados kļuvusi par respektablu pretinieku Eiropā, un uzbrucēja nespēlēšana liek domāt, ka britu izredzes sasniegt ko būtisku gaidāmajā čempionātā sarūk ievērojami. Lielbritānija ielozēta A (spēlēs galvaspilsētā Ļubļanā) apakšgrupā kopā ar Ukrainu, Franciju, Vāciju, Izraēlu un Beļģiju.

Šoreiz gan Denga atteikums izlasei varētu nozīmēt arī dziļākas sekas. Valsts premjers Deivids Kamerons apsolījis finansiālu atbalstu basketbolam tikai uz šo gadu, bet par tālāko tikšot lemts pēc sasniegtajiem rezultātiem.

"Neesmu izlēmis par 100%, taču, visdrīzāk, nespēlēšu," par dalību valstsvienībā gaidāmajā vasarā sacīja Dengs, kuru ar septīto numuru 2004. gadā draftēja Fīniksas "Suns" un aizmainīja uz Čikāgu. "Runa nav par to, ka negribu, lai komandai piešķir naudu, šis vienkārši ir mans lēmums.Mums joprojām komandā ir daudz labu spēlētāju, kas var dot rezultātu, un es viņiem pilnībā ticu. Valsts piešķirtā nauda tomēr vairāk ir domāta jaunatnei un šī sporta veida popularizēšanai."

2009. un 2011. gada Eiropas čempionātu finālturnīros Lielbritānija izcīnīja 13. vietas. 2011. gada turnīrā komandas rindās bija arī Dengs. 2012. gada olimpiskajās spēlēs briti ar Dengu ierindā līdzīgi spēlēja ar Brazīliju (62:67) un Spānijai piekāpās ar minimālu pārsvaru (78:79), bet Ķīnu uzvarēja pārliecinoši (90:58).

Šosezon NBA Sudānā dzimušais Djūkas universitātes students Dengs vidēji mačā 39,6 minūtēs guvis 16,7 punktus, izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

     [+] [-]

, 2013-02-16 12:27, pirms 12 gadiem
Jā, bez Denga Briti pat Beļģijai zaudēs!

     [+] [-]

, 2013-02-16 13:08, pirms 12 gadiem
Ar Dengu zaudēja Latvijai!