Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Tomašickai 20 punkti, Latvijas U18 dāmas pārbaudes spēlē sakauj Igauniju

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Tomašickai 20 punkti, Latvijas U18 dāmas pārbaudes spēlē sakauj Igauniju
Elīna Briede. Foto: Siim Semiskar, basket.ee

Pārbaudes spēli pirms augusta sākumā gaidāmā Eiropas čempionātā basketbolā aizvadīja Latvijas U18 dāmas. Izlase pārliecinoši ar 68:39 pieveica vienaudzes no Igaunijas.

• Latvijas panākumā pamatus ielika komandas kapteine Raina Tomašicka. Viņa guva 20 punktus (1p. 2/3, 2p. 6/11, 3p. 2/5), savāca divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja divus metienus un pārtvēra vienu bumbu. Iepriekšējā pārbaudes spēlē pret Ukrainu viņa guva 33 punktus.

• Izdevusies spēle arī Elīnas Briedes izpildījumā. Viņa maču noslēdza ar 12 punktiem (1p. 4/6, 2p. 1/2, 3p. 2/4), sešām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un pārtvertu bumbu.

• Igaunijas rindās rezultatīvākā bija Anete Laura Toka, kura komandas bilanci papildināja ar 15 punktiem (1p. 0/1, 2p. 6/10, 3p. 1/3). Viņas kontā arī atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas.

• Pirmais ceturksnis bija līdzvērtīgs un latvietes to noslēdza vien ar trīs punktu pārsvaru. Lielākais pārsvars tika iekrāts tieši otrajā ceturtdaļā, kad Latvija guva 20, bet Igaunija vien divus punktus.

• Arī otrajā puslaikā nedaudz priekšā bija mājinieces. Lai gan cīņa bija līdzīgāka atlikušajā mača gaitā, latvietes uz brīdi bija vadībā pat ar +32. Mača gaitā pārsvars gan samazinājās līdz 29 punktiem.

• Igauņu basketbolistes šoreiz bija vājākas praktiski katrā aspektā. Kamēr latvietes realizēja 42% metienu no spēles, ciemiņi no Igaunijas bija precīzi vien 26% gadījumu.

• Igaunija realizēja vien trīs no 24 tālmetieniem (12%), kamēr Latvija bija precīza sešās no 22 reizēm (27%).

• Latvietes arī savāca par 18 atlēkušajām bumbām vairāk, kā arī atdeva divtik rezultatīvas piespēles. Pārsvars arī bloķētajos metienos un pārtvertajās bumbās.

• Rīt abas izlases tiksies vēlreiz, kad plkst. 13:00 tiks aizvadīta atkārtota cīņa. Norises vieta būs nemainīga - Daugavas sporta nams Rīgā.

• Priekšā ir vēl pārbaudes spēle pret Franciju un Itāliju, kā arī veselas trīs pret Lietuvu.

Izmantotie resursi:
https://livestats.dcd.shared.genius...