Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Meklē Kazlauska pēcteci: kandidātu lokā Missas un Dikeoulakos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Meklē Kazlauska pēcteci: kandidātu lokā Missas un Dikeoulakos
George Dikeoulakos
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Grieķijas basketbola izlasei izcīnot vienpadsmito vietu Pasaules čempionātā, līgums ar komandu beidzies galvenajam trenerim Jonam Kazlauskam. Grieķijas prese uzskata, ka viņa vietā darbu jāturpina Panajotim Janakim vai sieviešu valstsvienības galvenajam trenerim Konstantīnam Missas.

Neveiksme Turcijā sāpīgi atbalsojusies Grieķijā. Tā ir lielākā izlases neveiksme kopš 1999. gada, kad grieķi Eiropas čempionāta finālturnīrā zaudēja trīs spēlēs pēc kārtas un finišēja sešpadsmitajā pozīcijā, nekvalificējoties Sidnejas Olimpiskajām spēlēm, bet divus gadus vēlāk netika uz Pasaules čempionātu ASV.

Atgriešanās Eiropas elitē notika 2003. gadā Stokholmā, kur tika izcīnīta piektā vieta. Tikpat augstu Grieķija pakāpās Atēnu Olimpiskajās spēlēs, bet lielākais izrāviens sekoja piecos nākamajos gados.

2005. gadā Belgradā nopelnīts otrais Eiropas zelts. Pēc gada Japānā izcīnīts Pasaules sudrabs, pusfinālā pārspējot ASV 101:95. Pekinā vēlreiz Olimpiskais piecnieks, bet 2009. gada Eiropas čempionātā iegūtas bronzas medaļas. Labākie panākumi, neskaitot Katovices bronzu, sasniegti kopā ar leģendāro Panajoti Janaki (trenējis izlasi 1997-1998, 2004-2008) un daļa Grieķijas žurnālistu uzskata viņu par galveno pretendentu.

Janakim ir atbalstītāji Grieķijas basketbola federācijā, taču savu sabiedroto netrūkst arī sieviešu un U20 izlases trenerim, „Ģenerālim” Kostam Missas. Pieredzējušais treneris kopā ar asistentu Georgu Dikeoulakos 2009. gadā Rīgā nopelnīja ceļazīmi uz Pasaules čempionātu basketbolā sievietēm, bet mēnesi vēlāk Rodas salā triumfēja Eiropas U20 čempionātā jauniešiem. Arī šogad Missas vadītie puiši spēlēja finālā, kur piekāpās Francijai.

„Vai Grieķijā ir kāds treneris, kurš pazīst jaunos spēlētājus labāk nekā Kostas Missa? Nē!” raksta vietnes Basketblog.gr apskatnieks. „Un „Ģenerālis” ir basketbola brieduma gados, pārzina spēli un guvis panākumus darbā ar Grieķijas izlasēm. Blakus Missam ir labākais skauts un, iespējams, cilvēks, kurš sieviešu izlasei devis lielāko ieguldījumu. Ar to domāju vīru, kurš Atēnām sarūpēja „triple crown” – George Dikeoulakos. Viņš ir stratēģis, duets labi sastrādājies un guvis panākumus. Nav slikti paskatīties tālāk, bet, ja savā pagalmā ir lieliski risinājumi?”

Kandidātu sarakstā nosaukti vēl virkne grieķu un ārzemju treneru. Etores Messinas („Real Madrid”), Pepu Ernandesa („Joventut de Badalona”) un Foča Katsikara („Bilbao”, Jānis Blūms) kandidatūras atkrīt, jo Spānijas līga ACB aizliegusi treneriem apvienot darbu klubos un izlasē. Savukārt Zeļko Obradovičs no „Panathinaikos” nevar cerēt uz vispārēju atbalstu, jo pret viņu iebilstu konkurējošā lielkluba „Olympiacos” pārstāvji. Par trešo stiprāko kandidātu uzskatāms Giorgos Bartzokas, „Maroussi” bijušais galvenais treneris un kādreizējais Janaka asistents klubā, līdzvērtīgās pozīcijās ir Kazlauska palīgs Jannis Sfairopoulos.

Grieķu žurnālisti norāda, ka svarīgu lomu trenera izvēlē spēlēs Grieķijas basketbola federācijas goda prezidents un bijušais FIBA Europe prezidents Georgs Vasilakopulos. Šonedēļ viņš pārņem Grieķijas federācijas vadību, bet lēmuma pieņemšana par jauno treneri var ievilkties līdz 2011. gada sākumam. Vasilakopulosam ir rezervētas attiecības ar Janaki, bet Bartzokas un Sfairopoulos viņam varētu būt par jaunu.

Dikeoulakos: "Polijā būšu kopā ar Latvijas izlasi"

„Neskatoties, kas varētu notikt tālāk, Polijā būšu kopā ar Latvijas izlasi,” otrdien sarunā ar Sportacentrs.com teica Dikeoulakos. „Jo mums ir darbs, kuru mīlu un kurš jāpadara līdz galam.”

Dikeoulakos ir spēkā divu gadu līgums ar Latvijas Basketbola savienību. Trenera vadībā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība kvalificējās 2011. gada Eiropas čempionātam Polijā. Finālturnīrs notiks no 18. jūnija līdz 3. jūlijam. Labā ziņa ir tā, ka vīriešu finālturnīrs Lietuvā risināsies tikai septembrī.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2010-09-14 23:58, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Savāciet DiKuliKasi! Piemaksāsim!
Tiešām stulbi. Varētu padomāt, ka nevienai Latvijas basketbola izlasei neviens treneris nebūs labs. Dikeoulakos nav labs sieviešu izlasei, Kemzura - vīriešu. Varbūt visas izlases uzticēt Valdim Valteram? Viņš zina visu par visu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-09-15 06:53, pirms 14 gadiem
Man arī nebūtu nekas pretī, ja viņš atstātu Latvijas izlasi. Mums ir labāki treneri.

     [+] [-]

, 2010-09-15 09:19, pirms 14 gadiem
KristsT rakstīja: Man arī nebūtu nekas pretī, ja viņš atstātu Latvijas izlasi. Mums ir labāki treneri.
piemeeram???

     [+] [-]

, 2010-09-15 09:27, pirms 14 gadiem
Bartcokas ir bijusais Maroussi galv. tr. autor

  +2 [+] [-]

, 2010-09-15 09:31, pirms 14 gadiem
zanessa rakstīja: Tiešām stulbi. Varētu padomāt, ka nevienai Latvijas basketbola izlasei neviens treneris nebūs labs. Dikeoulakos nav labs sieviešu izlasei, Kemzura - vīriešu. Varbūt visas izlases uzticēt Valdim Valteram? Viņš zina visu par visu.
Pilnigi piekritu, mes mainam trennerus kā zeķes. Tad spēlētājiem nepatīk, tad LBS vadībai nepatīk, tad līdzjutējiem nepatīk... nu tas nav normali, ar komandu ir jasastradajas un izdarit secinajumuz uzreiz nav iespejams.
Ko nozīmē - Mums pašiem ir labi trenneri? paši līdzjutēji arī savējos ēd ārā, savulaik Krauliņš pa vecu, iestagnejis muļķis utt, tad Muižnieks par sliktu, tagad Bagatskis slikts. Tāpat arī ar sieviešu izlasi, Čukste, Otersons, Zvirgzdiņs ... visi ir slikti, gaidam Vētru. Kad ar Vētru sastāvā zaudēsim 2 spēles pēc kārtas, karātavas tiks arī viņam

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 09:53, pirms 14 gadiem
OO, Misus normali uzkapajies....

  -1 [+] [-]

, 2010-09-15 15:03, pirms 14 gadiem
Superpīle rakstīja: piemeeram???
Ainārs Čukste, Ainārs Zvirgzdiņš un Mārtiņš Zībārts ir daudz labāki par to grieķi. Vēl par labākiem uzskatu arī Armandu Krauliņu un Aigaru Neripu. Vētru neieskaitu, jo viņš ir aizņemts. Un tie vēl ir tikai treneri, kas ir nodarbojušies iepriekš ar sievietēm, vēl ir ir izvēle arī starp vīriešu treneriem.

     [+] [-]

, 2010-09-15 16:45, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Savāciet DiKuliKasi! Piemaksāsim!
Tev tik Ādis prātā. Sievietes tev pajāāt. Kungs gados, bet uzvedies kā piņņains padsmitnieks!