Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dikeulakoss: "No Babkinas atkarīgs, vai viņa kļūs par labāko Eiropas saspēles vadītāju"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Dikeulakoss: "No Babkinas atkarīgs, vai viņa kļūs par labāko Eiropas saspēles vadītāju"
Elīna Babkina un Zane Tamane spēlēs Turcijā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais grieķis Džordžs Dikeulakoss intervijā FIBA Europe atskatījās uz Latvijas izlasē pavadīto laiku, sakot, ka viņam bija piedāvājums pagarināt līgumu, bet viņš to nepieņēma. Viņa skatījumā latvietes vēl ilgus gadus būs Eiropas virsotnē, bet atsevišķas uzslavas viņš veltīja Elīnai Babkinai.

Džordžs Dikeulakoss šogad debitēs vienā no spēcīgākajiem Turcijas sieviešu basketbola klubiem "Fenerbahce". Neskatoties uz visām problēmām (totalizatoru skandāls, pēc kura atkāpās prezidents) kluba mērķi ir visaugstākie. Grieķa Džordža iecelšana par šīs vienības galveno treneri bija liels pārsteigums daudziem, jo viņš kļūs par pirmo grieķi, kam uzticēts gods trenēt turku klubu (abu valstu savstarpējās attiecības ne tuvu nav tās labākās).

Tāpat kā futbolā un vīriešu basketbolā, arī sieviešu sportā galvenais "Fener" pretinieks ir "Galatasaray". Džordžs izteicās, ka no lielā spiediena un konkurences viņš nebaidās, jo arī Grieķijā ir līdzīgi derbiji, pie tam viņš tik ļoti mīl savu darbu, ka viņa mērķis ir uzvarēt ar jebkuru komandu, lai cik vāja vai stipra tā būtu.

Par vienu no komandas līderēm varētu kļūt Elīna Babkina. Džordžs neskopojās ar uzslavām viņas virzienā: "Elīna kļūst par izcilu spēlētāju, un tikai no viņas ir atkarīgs, vai viņa kļūs par Eiropas labāko vai tikai vienu no labākajām Eiropas saspēles vadītājām. Tas ir neticami, cik smagi viņa strādā treniņos, bet visvairāk man patīk tas, ka viņai ir milzīgs ieguldījums komandas panākumos.

Es ļoti ticu viņas talantam, tieši tādēļ devu iespēju viņai spēlēt Latvijas izlasē jau iepriekšējā gadā. Jau kopš tās reizes viņa nekad nav mani pievīlusi. Līdzjutēji var no viņas sagaidīt to pašu, ko no visas pārējās komandas - kļūšanu par labu komandas biedreni un ne tikai par labu spēlētāju, kura izdarīs visu, lai palīdzētu savai komandai."

"Par aiziešanu no Latvijas izlases biju nolēmis jau pirms turnīra sākuma, neviens iznākums nebūtu mainījis manu lēmumu. Vēlos pateikties LBS par izrādīto ticību man, jo man tika piedāvāts pagarināt līgumu vēl uz diviem gadiem. Ir patīkami apzināties, ka tavs ieguldītais darbs tiek novērtēts. Par šiem diviem gadiem man palikušas tikai pozitīvas atmiņas. Ceru, ka man vēl būs iespēja strādāt ar šo izlasi nākotnē.

Latvijai ir ielikta visa nepieciešamā bāze, lai Eiropas elitē uzkavētos vēl vairākus gadus: labas spēlētājas, labs basketbola savienības darbs, kā arī liela fanu mīlestība. Ceru, ka nākamajam trenerim nebūs jāsastopas ar sastāva komplektācijas problēmām, un visi labākie spēki pievienosies izlasei. Šajos divos gados man ar šāda veida problēmām nācās saskarties regulāri. Sastāva zaudējumu dēļ nācās veikt piespiedu izlases atjaunināšanas procesu. Katru dienu mēs iemācījāmies kaut ko jaunu. Uzskatu, ka mēs paveicām labu darbu, saglabājot vietu Eiropas labāko astotniekā," laiku Latvijas izlasē atcerējās Dikeulakoss.

Aizvadīto čempionātu var nosaukt par pārsteigumu turnīru, jo augstas vietas ieguva tādas valstis kā Turcija, Horvātija, Melnkalne, bet lielvalstīm kā Spānijai, Itālijai, Baltkrievijai, Grieķijai un Slovākijai neizdevās iekļūt astotniekā," noslēdza Dikeulakoss.

Pilnu rakstu varat izlasīt ŠEIT

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  -4 [+] [-]

, 2011-08-17 09:20, pirms 13 gadiem
komanda bija laba EČ, bet vai bija atbilstoš treneris?

  +5 [+] [-]

, 2011-08-17 09:58, pirms 13 gadiem
Sievietei ļoti svarīgs ir stabils vīrietis un regulārs bioritms,kas atslābina, noņem stresu. Tāpēc ļoti daudz kas Elīnas karjerā būs atkarīgs arī no paša grieķa un viņa aizstājējiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 15:10, pirms 13 gadiem
"Par aiziešanu no Latvijas izlases biju nolēmis jau pirms turnīra sākuma, neviens iznākums nebūtu mainījis manu lēmumu. (...) Ceru, ka man vēl būs iespēja strādāt ar šo izlasi nākotnē."

nu ja jau tu aizej tad aizej, ko tur vēl cerēt..

     [+] [-]

, 2011-08-17 15:14, pirms 13 gadiem
Lai Elīna cīnās- impossible is nothing !!
un galvenais lai dzer daudz dzelzi !!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 21:09, pirms 13 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Sievietei ļoti svarīgs ir stabils vīrietis un regulārs bioritms,kas atslābina, noņem stresu. Tāpēc ļoti daudz kas Elīnas karjerā būs atkarīgs arī no paša grieķa un viņa aizstājējiem.
Gan jau grieķim ir kāda varena svira ar kuru Elīnu pabīdīt uz priekšu...