Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas NBA torņi Sabonis un Valančūns trenerim apsolījuši dalību EČ

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lietuvas NBA torņi Sabonis un Valančūns trenerim apsolījuši dalību EČ
No kreisās: Domants Sabonis un Jons Valančūns olimpiskajā kvalifikācijā. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis intervijā portālam Basketnews.lt sacījis, ka lietuviešu lielākās zvaigznes Domants Sabonis un Jons Valančūns mutiski apstiprinājuši dalību septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā basketbolā.

''Gan Domants Sabonis, gan Jons Valančūns man personīgi apstiprinājuši, ka spēlēs ''EuroBasket 2022'' finālturnīrā,'' intervijā sacīja Lietuvas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Kazis Maksvītis.

Sakramento ''Kings'' spēka uzbrucējs Domants Sabonis šajā sezonā saņem 18 miljonus ASV dolāru, bet Ņūorleānas ''Pelicans'' centrs Jons Valančūns tiek atalgots ar 14 miljoniem dolāru pirms nodokļu nomaksas.

''Domāju, ka mūsu izlasē būs trīs centra pozīcijas basketbolisti. Esmu runājis ar visiem, ieskaitot Donātu Motejūnu. Nedaudz mazāk ar Artūru Gudaiti. Protams, ir grūti apmierināt visu spēlētāju vēlmes un tai pat laikā izveidot uzvarošu komandu, taču tās ir patīkamas grūtības. Pats galvenais, lai visi basketbolisti paliek veseli un ir gatavi spēlēt. Pastāv iespēja, ka spēlēsim ar diviem centriem reize,'' papildināja Lietuvas izlases galvenais stratēģis.

Eiropas basketbola meistarsacīkšu finālturnīrā, kas no 1. līdz 18. septembrim norisināsies Vācijā, Gruzijā, Čehijā un Itālijā, lietuvieši spēlēs B apakšgrupā Ķelnē, sacenšoties pret Franciju, Bosniju un Hercegovinu, Vāciju, Slovēniju un Ungāriju. Pirmais mačs Lietuvas basketbolistiem 1. septembrī pret pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju.

Līdz Krievijas iebrukumam netkarīgajā Ukrainā lietuviešu speciālists vadīja Permas ''Parma'', ko pārstāvēja arī Mareks Mejeris. Maksvītis tika taujāts arī par okupantu valsts basketbola nākotni: ''Krievijas klubi ir ļoti nepatīkamā situācijā, jo visi budžeti ir plānoti rubļos. Domāju, ka Krievijas basketbolu sagaida lielas grūtības turpmākos gadus - problēmas ar finansējumu un starptautiskajiem turnīriem.''

Kļūstot par klubu brīvo aģentu, Maksvīša vārds ticis locīts arī potenciālā Lietuvas granda Kauņas ''Žalgiris'' sakarā, tomēr speciālists atzina, ka savienot darbu klubā un izlasē ir grūti: ''Norit sarunas ar vairākiem klubiem, taču profesionālas komandas trenēšanu ir grūti apvienot ar izlasi. No vienas neērtības, līguma ar ''Parma'', esmu ticis vaļā. Ne visi klubi ir gatavi vienoties ar galveno treneri, kurš darbu ar komandu var sākt tikai 20. septembrī. Gatavošanās sezonai ir ļoti nopietns posms, kuru komanda pavadītu bez galvenā trenera. Domāju, ka ''Žalgiris'' menedžments to ņēmuši vērā. Pašlaik man ir līgums ar Lietuvas Basketbola federāciju. Es nevaru pamest valstsvienību un strādāt ar klubu. Ja būs laba iespēja apvienot abus amatus, to izmantošu.''

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-168022-...

  +3 [+] [-]

, 2022-03-14 17:02, pirms 2 gadiem
Gaidam komentārus par to ko mūsējie domā darīt

  +3 [+] [-]

, 2022-03-14 17:29, pirms 2 gadiem
Pieļauju, ka Bertāns varētu vēl spēlēt. KP- stipri šaubos.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-14 17:34, pirms 2 gadiem
snikers10 rakstīja: Pieļauju, ka Bertāns varētu vēl spēlēt. KP- stipri šaubos.
Kura gada EČ?

  +1 [+] [-]

, 2022-03-14 17:52, pirms 2 gadiem
Nākamais, kas būs pēc 2022 😄😄😄

  +2 [+] [-]

, 2022-03-14 18:23, pirms 2 gadiem
Tomer sobrid Lietuva atkal apsteidza Latviju NBA un kopuma.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-14 19:08, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Tomer sobrid Lietuva atkal apsteidza Latviju NBA un kopuma.
Krisītis pelna tik, cik abi Lietuvas NBA torņi kopā .

  +2 [+] [-]

, 2022-03-14 19:15, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Krisītis pelna tik, cik abi Lietuvas NBA torņi kopā .
Runa par izlasi un par to ko var demonstret laukuma.... Nevis par algu

  +1 [+] [-]

, 2022-03-14 19:35, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Krisītis pelna tik, cik abi Lietuvas NBA torņi kopā .
Sniegums, gan diemžēl nav kā abiem kopā.Objektīvi sakot - vājāks kā jebkuram no abiem leišiem.. Par Dāvi nemaz nerunājot.

  +5 [+] [-]

, 2022-03-14 20:28, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Tomer sobrid Lietuva atkal apsteidza Latviju NBA un kopuma.
Lietuva jau sen un nekad nav bijusi zemāk par LV basketbola ziņā. Dažas LV uzvaras ar maksimālo sastāvu pret Lietuvu neko nenozīmē. Jo, lielu nozīmi Lietuvas basketbolā dot Žalģira komanda Eirolīgā. Ļoti ceru, ka mums LV kādreiz arī būtu savs Eirolīgas klubs, labi Dinamo Rīga hokejā ir noiets etaps, tagad vēlētos basītim savu jaudīgu Eirolīgas klubu.

     [+] [-]

, 2022-03-14 21:24, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Lietuva jau sen un nekad nav bijusi zemāk par LV basketbola ziņā. Dažas LV uzvaras ar maksimālo sastāvu pret Lietuvu neko nenozīmē. Jo, lielu nozīmi Lietuvas basketbolā dot Žalģira komanda Eirolīgā. Ļoti ceru, ka mums LV kādreiz arī būtu savs Eirolīgas klubs, labi Dinamo Rīga hokejā ir noiets etaps, tagad vēlētos basītim savu jaudīgu Eirolīgas klubu.
Aizmirsti, diemžēl. Tāds budžets vajadzīgs, ka maz neliekas, un RUS naudas krāni apgriezti. Iesākumā, lai ir vismaz 2-3 jēdzīgi klubi Eiropas līmenī, kā agrāk Brocēni un BKV. Tas jau būtu super, sapņu kalngals.

     [+] [-]

, 2022-03-14 21:25, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Tomer sobrid Lietuva atkal apsteidza Latviju NBA un kopuma.
Tu runā par tiem dažiem gadiem, kad mūsu starting 5 labāk izskatījās?

  +3 [+] [-]

, 2022-03-14 21:26, pirms 2 gadiem
Tas viss nieks, mani vairāk satrauc mūsu U izlašnieki. Tur gan nekādu gaismu tuneļa galā neredz. Izskatās, ka esam aizmirsuši, kā audzināt talantus

     [+] [-]

, 2022-03-14 22:07, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tas viss nieks, mani vairāk satrauc mūsu U izlašnieki. Tur gan nekādu gaismu tuneļa galā neredz. Izskatās, ka esam aizmirsuši, kā audzināt talantus
Jau visai krietni ieildzis posms, kur it kā ir ir, bet beigās nu pavisam nekā nav. Tas atsauksies tuvākajos 10 gados. Visi panākumi jau ir krietni pagātnē, sevišķi, ja mēra reālajā iznākumā, kur sākotnējais talantu skaits ir viens, tad ir visa veida atbirums, tad no tā visa pāris, trīs četri vairāk vai mazsk veiksmīgi transformējas līdz pieaugušo basketbolam. Tā piemēram, nosacīti izdevies gads ir tai izlasei, kur kapāja Rodions, Strautiņš, Zoriks. Sauksim to par veiksmīgu. Pasečniks, KP, arī tīri labi.
Bet pēdējais svaigākais ar sasniegumiem, Žagars, A.Kurucs, tā arī iesprūdis, bet cerība vēl nav zudusi.
No tā izlaiduma, kur nāk Lomažs, praktiski vienīgais, kurš izsitās, turklāt, no izlases viedokļa vērtējot, izcili.

     [+] [-]

, 2022-03-14 22:20, pirms 2 gadiem
Mūsu patrioti izmantos vasaras mēnešus atpūtai- lai Latvijas vārdu lepni nestu NBA laukumos!!!

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:09, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Mūsu patrioti izmantos vasaras mēnešus atpūtai- lai Latvijas vārdu lepni nestu NBA laukumos!!!
Uz to čempi vēl ir jātiek . Vēl var gadīties ,ka varēsi vaimanāt pilnīgi par ko citu

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:28, pirms 2 gadiem
Ar patriotiem sportisti vidû mums trûcîgi. To redzam arî śobrîd attieksmé par krievijas agresiju Ukrainã. Sportistiem, îpãśi slavenîbãm ir iespéja paust savu viedokli, tauta go novérté, ieklausãs. Bertãns nosodîja putina agresiju, tãpat łoti emocionãli Ernests Gulbis, vél Mãris Verpakovskis, hokejists Freibergs, treneris Bagatskis . . .vél viens otrs, Rolands Freimanis pameta krievijas klubu . .
Bet ir arî negativi pieméri, kã CSKA sistémã naudu pelnośais Naumovs, Tambijevs turpina krievijã, kã veca séta izgãzãs Mairis Briedis, kurś nespéja skaidri nosodît krievijas agresiju.
Dažas mûsu lielãkã kalibra zvaigznes klusé, neesmu dzirdéjis skału Porziñģa paziñojumu, tãpat Ostapenko nav nosodîjusi krievijas iebrukumu Ukrainã.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-14 23:32, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tu runā par tiem dažiem gadiem, kad mūsu starting 5 labāk izskatījās?
Nu ja, par tiem gadiem, kaut 2017-2020, kur gan uz papira Latvijas izlase nebija vajaka neka Lietuvas izlase, salidzinot izlases no OS92.
Sobrid atkal Lietuva prieksa.

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:33, pirms 2 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ar patriotiem sportisti vidû mums trûcîgi. To redzam arî śobrîd attieksmé par krievijas agresiju Ukrainã. Sportistiem, îpãśi slavenîbãm ir iespéja paust savu viedokli, tauta go novérté, ieklausãs. Bertãns nosodîja putina agresiju, tãpat łoti emocionãli Ernests Gulbis, vél Mãris Verpakovskis, hokejists Freibergs, treneris Bagatskis . . .vél viens otrs, Rolands Freimanis pameta krievijas klubu . .
Bet ir arî negativi pieméri, kã CSKA sistémã naudu pelnośais Naumovs, Tambijevs turpina krievijã, kã veca séta izgãzãs Mairis Briedis, kurś nespéja skaidri nosodît krievijas agresiju.
Dažas mûsu lielãkã kalibra zvaigznes klusé, neesmu dzirdéjis skału Porziñģa paziñojumu, tãpat Ostapenko nav nosodîjusi krievijas iebrukumu Ukrainã.
KKur lasīju, ka Tambijevs, Ignatjevs prom no Krievijas?

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:34, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Nu ja, par tiem gadiem, kaut 2017-2020, kur gan uz papira Latvijas izlase nebija vajaka neka Lietuvas izlase, salidzinot izlases no OS92.
Sobrid atkal Lietuva prieksa.
Nu pirmie 5-7 labāki, lielās šaibās neesam bijuši priekšā basketbolā kā tādā, ja ņemam visu sportu.

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:35, pirms 2 gadiem
Jānis Derums rakstīja: neesmu dzirdéjis skału Porziñģa paziñojumu
Kam no NBA-NHL speletajiem ir kadi pazinojumi?

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:36, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Jau visai krietni ieildzis posms, kur it kā ir ir, bet beigās nu pavisam nekā nav. Tas atsauksies tuvākajos 10 gados. Visi panākumi jau ir krietni pagātnē, sevišķi, ja mēra reālajā iznākumā, kur sākotnējais talantu skaits ir viens, tad ir visa veida atbirums, tad no tā visa pāris, trīs četri vairāk vai mazsk veiksmīgi transformējas līdz pieaugušo basketbolam. Tā piemēram, nosacīti izdevies gads ir tai izlasei, kur kapāja Rodions, Strautiņš, Zoriks. Sauksim to par veiksmīgu. Pasečniks, KP, arī tīri labi.
Bet pēdējais svaigākais ar sasniegumiem, Žagars, A.Kurucs, tā arī iesprūdis, bet cerība vēl nav zudusi.
No tā izlaiduma, kur nāk Lomažs, praktiski vienīgais, kurš izsitās, turklāt, no izlases viedokļa vērtējot, izcili.
Pēdējā gada laikā Zoriks un Lomažs ļoti priecēja ar progresu, arī Anžejs.
Ja mums izdosies tikt uz PK un savākt labākos, tad izlase izskatītos baigi ok. Bet līdz tam vēl patālu...

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:36, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nu pirmie 5-7 labāki, lielās šaibās neesam bijuši priekšā basketbolā kā tādā, ja ņemam visu sportu.
Ja, protams. Par 1.izlasi runajot

 -11 [+] [-]

, 2022-03-14 23:42, pirms 2 gadiem
Uzteicami, ka laicīgi plāno, bet "cāļus skaitīsim rudenī". Izlašu turnīros jau vienmēr gribās redzēt stiprākos.

     [+] [-]

, 2022-03-15 03:09, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Pēdējā gada laikā Zoriks un Lomažs ļoti priecēja ar progresu, arī Anžejs.
Ja mums izdosies tikt uz PK un savākt labākos, tad izlase izskatītos baigi ok. Bet līdz tam vēl patālu...
Jā, Zoriks priecēja, jautājums, vai viņš spēs ārpus LV būt kaut tuvu tikpat sekmīgs, kā Lomažs? Jo pagaidām iespaids tiešām ir bijis vairāk labs, bet to tikai parādīs laiks un viņa rādītais basketbols. Tādā ziņā, Lomažs jau ir sevi krietni labi parādījis, bet izlasē viņa sniegums ir bijis megaizcils. Runājot par Anžeju, nu grozies kā gribi, viņš ir tur, kur viņš ir, pat paguvis padragāt pa NbA parketu, labi, nostiprināties nesanāca, bet atgriezās atpakaļ Spānijā un demonstrē labu basketbolu tiešām labā konkurencē. Ar to viss arī pateikts.
Nosacītais mīnuss uz doto brīdi, izņemot Lomažu praktiski neviens nav līderis labā klubā, labā čempionātā. Tas tomēr ir saistīts ar mentalitāti, meistarību utt. Tas arī parādās laukumā. Maz ir tādu, kas spēj sekmīgi un ar pārliecību uzņemties atbildīgus momentus. Man visu laiku ir cerības uz Strautiņu, bet pagaidām izlasē tas nav bijis sajūtams.