Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U16 treneris Galvanovskis: ''Vieta atbilst komandas pašreizējam reālajam spēkam''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

U16 treneris Galvanovskis: ''Vieta atbilst komandas pašreizējam reālajam spēkam''
Agris Galvanovskis. Foto: FIBA

LETA. Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlases izcīnītā 11.vieta Eiropas kadetu čempionātā atbilst komandas pašreizējam reālajam spēkam, turnīra noslēgumā secināja valstsvienības galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunie basketbolisti svētdien cīņā par 11.pozīciju ar rezultātu 73:63 (21:11, 12:19, 28:19, 21:14) uzvarēja vienaudžus no Somijas.

"Vieta atbilst komandas pašreizējam reālajam spēkam. No pirmā desmitnieka komandām, iespējams, varējām uzvarēt Grieķiju, taču objektīvi tās visas bija jaudīgākas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Galvanovska stāstīto.

Treneris uzsvēra, ka darba process bija smags un vērtīgs ar astoņām pārbaudes spēlēm un septiņiem mačiem čempionātā. "Tā bija cīņa ar pretiniekiem, bet vēl vairāk ar sevi. Nedrīkst padoties, nedrīkst pretinieku radītā spiediena apstākļos pazaudēt spēles disciplīnu, nedrīkst pēc labi aizvadītām minūtēm pazaudēt koncentrēšanos un dažos mirkļos izsēt visu iegūto. Treneri par šīm tēmām var runāt no rīta līdz vakaram, bet ar to nepietiek. Spēlētājiem pašiem jāizdara secinājumi ar rīcību, ne tikai ar vārdiem," stāstīja Galvanovskis.

Izlases vadītājs atgādināja, ka komandai negāja viegli, bet patīkami ir par to, ka izcīnīta uzvara izšķirošajā spēlē par vietas nosargāšanu A divīzijā. Tāpat komanda parādījusi raksturu pēdējās spēles otrajā puslaikā un pabeigusi turnīru labā noskaņojumā.

"Puiši uz savas ādas izjuta, kāds ir basketbols Eiropā, kuros elementos atpaliekam. U-16 čempionātā efektīvi ir ātraudži. Mums visi vēl ir augoši puiši, tāpēc U-18 čempionātā skats jau varētu būt daudz labāks. Protams, ar nosacījumu, ja būs nopietns darbs treniņos un viņi sāks spēlēt vīru basketbolu Nacionālajā līgā vai vismaz Reģionālajā līgā. LJBL var pievienoties savām sporta skolu komandām finālos un priecāties par izcīnītajiem tituliem, taču ikdienā progresam ar to nepietiks," skaidroja Galvanovskis.

Latvijas kadetu izlasi vada Galvanovskis, kuram asistē Mārtiņš Tīss, Ainārs Tomašs un Normunds Lišiks.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-13 23:09, pirms 11 mēnešiem
Agri, varbūt dažos mačos vajadzēja sūtīt mest sodiņus citus spēlētājus, nevis tos, pret kuru bija pārkāpums? Ja tā izdotos izcīnīt vēl kādu uzvaru, visa Latvija priecātos un lepotos!

Galvanovskis, komentējos Steļmaha krāpšanos: "No spēles tāda tehniskā viedokļa... ja viņš to būtu izdarījis Latvijas izlases spēlē pret Serbiju un uzvarējis, tad arī nekādas šādas ažiotāžas nebūtu, bet gan cilvēki un mediji runātu, kāds viņš varonis. Joks, bet ar daļu patiesības.

  -1 [+] [-]

, 2023-08-13 23:46, pirms 11 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Agri, varbūt dažos mačos vajadzēja sūtīt mest sodiņus citus spēlētājus, nevis tos, pret kuru bija pārkāpums? Ja tā izdotos izcīnīt vēl kādu uzvaru, visa Latvija priecātos un lepotos!

Galvanovskis, komentējos Steļmaha krāpšanos: "No spēles tāda tehniskā viedokļa... ja viņš to būtu izdarījis Latvijas izlases spēlē pret Serbiju un uzvarējis, tad arī nekādas šādas ažiotāžas nebūtu, bet gan cilvēki un mediji runātu, kāds viņš varonis. Joks, bet ar daļu patiesības.
...spēli jātiesā tiesnešiem + mājnieku galds. Mīkstie jelgavā, ko uzreiz treneris nebļāva? Vai Jelgava bez trenera spēlēja? ĀKSTI...

     [+] [-]

, 2023-08-14 06:47, pirms 11 mēnešiem
balts rakstīja: ...spēli jātiesā tiesnešiem + mājnieku galds. Mīkstie jelgavā, ko uzreiz treneris nebļāva? Vai Jelgava bez trenera spēlēja? ĀKSTI...
Andri, tas tu?

     [+] [-]

, 2023-08-14 08:53, pirms 11 mēnešiem
Mūžsenā dilemma. Mūsu ir tik, cik ir. 1.6-1.8 mlj. Ir hokejs, baskets, bobslejs, kamanas, bīča vollejs, biatlons u.t.t. Leiši ar saviem 2.8 vnk koncentrējas uz basi. Resurss tiek šķaidīts, bez prioritātēm.

     [+] [-]

, 2023-08-14 11:02, pirms 11 mēnešiem
Galvanovskim vienmēr būs ko teikt, lai pateiktu to ko mēs visi redzam, un nebūs ne vārda par treneru nozīmi, vai nenozīmi vadot izlasi.

     [+] [-]

, 2023-08-14 11:26, pirms 11 mēnešiem
knaible rakstīja: Galvanovskim vienmēr būs ko teikt, lai pateiktu to ko mēs visi redzam, un nebūs ne vārda par treneru nozīmi, vai nenozīmi vadot izlasi.
Trenera nozīme šajā vecumā ir prast noskaņot komandu, disciplinēt, noteikt uzdevumus. es teiktu, tā puslīdz ar to tika galā. Ja ar trenera nozīmi tiek domāts - puikām vajag iet vairāk caurgājienos, saasināt spēli, spēlēt baigi taktiski gudro basketbolu, tad tas jau ir garām, jo, pirmāmkārtām, u16 posms nav baigo taktiku laiks, te ir pa lielam jābrauc uz spēlētāju individuālo prasmju līmeņa, puikas centās un kustināja bumbu diezgan ok, bet pamatīgi iekrita uz nenormāli zemu individuālo prasmju līmeņa, arī metieni lielākajai daļai stabili nekrita. Un es nepiekrītu tiem, kas saka, ka noteicošais ir briedums un fiziskais. Vaina ir meistarībā un individuālajās prasmēs, kuras ir visai zemas, ja tādas nav, tad brieduma un fiziskās kondīcijas uzlabošana neko daudz nedos pārejā uz pieaugušo basketbolu.

     [+] [-]

, 2023-08-14 12:30, pirms 11 mēnešiem
ST2 rakstīja: Mūžsenā dilemma. Mūsu ir tik, cik ir. 1.6-1.8 mlj. Ir hokejs, baskets, bobslejs, kamanas, bīča vollejs, biatlons u.t.t. Leiši ar saviem 2.8 vnk koncentrējas uz basi. Resurss tiek šķaidīts, bez prioritātēm.
Muļķības! Leišiem, starp citu, ir vairāk medaļu vasaras oilimpiādēs, nekā mums. Rokasbumba viņiem ir masveidīgāka, vieglatlētika, vēl ir futene u.c. sporta veidi. Jāskatās uz citu valstu piemēriem, kāpēc mēs nevaram būt labi vairākos sporta veidos, kā citas mazas valstis, piemēram, Slovēnija, Islande, Melnkalne, ko? Turklāt, no kā tu gribi atteikties? No hokeja, no pludmales voleja, no kamanām? Tajā rokā daudzi kodīs, kas mēģinās iznīdēt tradicionālos sportus. Un man kā fanam patīk, ka mums ir baskets, hokejs u.tt.

     [+] [-]

, 2023-08-14 13:34, pirms 11 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Muļķības! Leišiem, starp citu, ir vairāk medaļu vasaras oilimpiādēs, nekā mums. Rokasbumba viņiem ir masveidīgāka, vieglatlētika, vēl ir futene u.c. sporta veidi. Jāskatās uz citu valstu piemēriem, kāpēc mēs nevaram būt labi vairākos sporta veidos, kā citas mazas valstis, piemēram, Slovēnija, Islande, Melnkalne, ko? Turklāt, no kā tu gribi atteikties? No hokeja, no pludmales voleja, no kamanām? Tajā rokā daudzi kodīs, kas mēģinās iznīdēt tradicionālos sportus. Un man kā fanam patīk, ka mums ir baskets, hokejs u.tt.
Muķības. Taviem vārdiem sakot. Esmu tuvu komandu sportam. Piecelties vari, paiet vari? Welcome komandā. Nav konkurences, attīstības.

     [+] [-]

, 2023-08-14 13:45, pirms 11 mēnešiem
ST2 rakstīja: Muķības. Taviem vārdiem sakot. Esmu tuvu komandu sportam. Piecelties vari, paiet vari? Welcome komandā. Nav konkurences, attīstības.
Ja var slovēņi, islandieši u.c., tad kāpēc mēs nevaram? Redz, līdz bronzai hokejā aizstiepāmies, basketā, kamēr šie čaļi pieejami, vēl varam kko sasniegt. Jautājums par nākotni... Te nav par daudziem sporta veidiem runa, bet gan par sistēmas darbu. Rezultātu degradācija ir pamatā sistēmas slimības sekas...

     [+] [-]

, 2023-08-14 14:10, pirms 11 mēnešiem
Gribētos tomēr kādu nopietnāku komentāru Luka Banki stilā.
Agri - vai bija spēlētāji, kas neattaisnoja savu uzticības kredītu?

     [+] [-]

, 2023-08-14 14:24, pirms 11 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja var slovēņi, islandieši u.c., tad kāpēc mēs nevaram? Redz, līdz bronzai hokejā aizstiepāmies, basketā, kamēr šie čaļi pieejami, vēl varam kko sasniegt. Jautājums par nākotni... Te nav par daudziem sporta veidiem runa, bet gan par sistēmas darbu. Rezultātu degradācija ir pamatā sistēmas slimības sekas...
Attiecībā uz basketbolu, redzot jauno sniegumu laukumā, acīs krīt vairākas lietas, kuras tieši pēdējos jaunatnes sasaukumos ir izcili uzkrītošas. Jau vienmēr paši esam smējušies, ka protam mēs tikai truli. Pa lielam , tas jau nav slikti, bet.. nevar iemest truli, ja komandā nav pāris vai vairāki spēlētāji, kuri gatavi savilkt uz sevi aizsardzību laužoties uz grozu, turklāt, darot to pietiekami sekmîgi, tā, lai pretinieku komandai nav izvēles un ir jāreaģē. Jo Andževa gadījumā, redzot viņa trāpījumu % praktiski var neiespringt sedzot. Attiecīgi, nav problēma nosegt statiski stāvošos truļu metējus, no kuriem tikpat kā neviens nemāk vai nav gatavs saasināt. Bet beigās arī brīvo truli nesanāk iemest.
Bet, ja vēl mūsējie nemāk un negrib atbloķēt sedzamos, turklāt arī komandas garais gals ir tāds paīsāks? Ko tad? Tad ir jākapā ar melnu muti, jo ar to var daudzus mīnusos kompensēt. Un ja nav gatavi darīt arī to? Nu tad ir auzas. Bet tas viss ir jaunatnes sistēmas nopelns. Ja jaunatnes treneri līdz u16 vecumam neieliek prasmju bāzi, neizvirza prasību iet kaulā, segt individuāli, tad viņi praktiski jauno spēlētāju atstāj bez nākotnes basketbolā.
Vēl jau arī tas, ka atsevišķi gribētos redzēt iespēju darboties ar specifisko iemaņu attīstību, kur centra spēlētāji slīpē tieši šai pozīcijai noderīgās iemaņas, bet saspēlnieki attīsta iemaņas un apgūst pieredzi atbilstošu prasībām. Bet tā laikam jau būtu pavisam ideālā pasaku pasaule

     [+] [-]

, 2023-08-14 14:37, pirms 11 mēnešiem
Alus ari ira sula rakstīja: Gribētos tomēr kādu nopietnāku komentāru Luka Banki stilā.
Agri - vai bija spēlētāji, kas neattaisnoja savu uzticības kredītu?
Bet varbūt ir tā, ka viņam jau sākotnēji bija skaidrs, ka būs auzas, ka spēlētāji ir tādi, kādi ir utt?
Nu tā ir izlase, tiek spēlēts ar to, kas ir pieejams. Viss vienkārši.
Iedomājies vienkāršu bildi, Tu atlasi labākos, kas tajā gadā ir pieejami, labi apzinies, ka auguma cm zem groza tiek zaudēts praktiski visiem uzreiz, tiek zaudēts arī tīri fiziski, vēl bonusā mūsējie negrib un nemāk iet uz grozu, nu tā, ka pat nav jēgas viņus dzīt, sisties un iet kaulā aizsardzībā ar nevēlas. Ja Tu jau no paša sākuma zini, kādi ir Tavi labākie spēlētāji, tad ir vilšanās un cerību kredīta neattaisnošana? Vai arī tikai smaga fakta un realitātes akceptēšana?
Paralēli, mēs tomēr dzīvojam atmiņās par to, ka mums tak ir augšupeja, jo mums ir bijis jauniešos Zoriks, Lomažs, Strautiņš, brāļi Kuruci, Žagars, Vecvagars Jr, Bonis, Vecvagars, Siliņš, Pasečniks, KP un vēl sauja visai labu špīleru. Un viņi visi ir un bija krietnus līmeņus aigstvērtīgāki, meistarīgāki, gatavāki par šiem šobrīd redzamajiem džekiem

     [+] [-]

, 2023-08-14 15:02, pirms 11 mēnešiem
tādsnesportists rakstīja: Bet varbūt ir tā, ka viņam jau sākotnēji bija skaidrs, ka būs auzas, ka spēlētāji ir tādi, kādi ir utt?
Nu tā ir izlase, tiek spēlēts ar to, kas ir pieejams. Viss vienkārši.
Iedomājies vienkāršu bildi, Tu atlasi labākos, kas tajā gadā ir pieejami, labi apzinies, ka auguma cm zem groza tiek zaudēts praktiski visiem uzreiz, tiek zaudēts arī tīri fiziski, vēl bonusā mūsējie negrib un nemāk iet uz grozu, nu tā, ka pat nav jēgas viņus dzīt, sisties un iet kaulā aizsardzībā ar nevēlas. Ja Tu jau no paša sākuma zini, kādi ir Tavi labākie spēlētāji, tad ir vilšanās un cerību kredīta neattaisnošana? Vai arī tikai smaga fakta un realitātes akceptēšana?
Paralēli, mēs tomēr dzīvojam atmiņās par to, ka mums tak ir augšupeja, jo mums ir bijis jauniešos Zoriks, Lomažs, Strautiņš, brāļi Kuruci, Žagars, Vecvagars Jr, Bonis, Vecvagars, Siliņš, Pasečniks, KP un vēl sauja visai labu špīleru. Un viņi visi ir un bija krietnus līmeņus aigstvērtīgāki, meistarīgāki, gatavāki par šiem šobrīd redzamajiem džekiem
Protams, atlasīja no tiem, kas bija pieejami.
bet tev pašam nešķiet, ka 2-3 atlasīja tiešām kļūdaini?
Domā Ābeli vai Grīnvaldu mēs nākamreiz ieraudzīsim 2007.gadu izlases rindās?

     [+] [-]

, 2023-08-14 17:56, pirms 11 mēnešiem
Alus ari ira sula rakstīja: Protams, atlasīja no tiem, kas bija pieejami.
bet tev pašam nešķiet, ka 2-3 atlasīja tiešām kļūdaini?
Domā Ābeli vai Grīnvaldu mēs nākamreiz ieraudzīsim 2007.gadu izlases rindās?
Es domāju, tie 2-3 soliņa astes galā varēja būt krietni daudz versijās un lielu lomu nespēlē, jo ne jau viņi izšķir spēļu rezultātus. Tāpēc pat neredzu īsti iemeslu cepties. Ja tur būtu atstāti malā tādi džeki, kuri ir pelnījuši nākt pirmajā pieciniekā, turklāt, tā acīmredzami noignorēti, bez iemesla, tad gan varētu taisīt troksni

     [+] [-]

, 2023-08-14 17:58, pirms 11 mēnešiem
Būtu labāks sastāvs - būtu labāki rezultāti!

     [+] [-]

, 2023-08-14 18:01, pirms 11 mēnešiem
maniak33 rakstīja: Būtu labāks sastāvs - būtu labāki rezultāti!
Tas pie nosacījuma, ja ir spēlētāji labāka sastāva izveidei. Man liekas, šis nebija tas gadījums. Ja mēs salīdzinām ar 2013 gada sudraba džekiem, vai u16 kur mauca Kurucs, Zoriks, Strautiņš, tad šīs u16 izlases pirmais piecinieks varētu deldēt soliņa tālāko galu

     [+] [-]

, 2023-08-14 21:52, pirms 11 mēnešiem
maniak33 rakstīja: Būtu labāks sastāvs - būtu labāki rezultāti!
bet tad sāc nosaukt tos labos, kas palika malā.
nevis tukši muldi

     [+] [-]

, 2023-08-15 09:19, pirms 11 mēnešiem
Alus ari ira sula rakstīja: bet tad sāc nosaukt tos labos, kas palika malā.
nevis tukši muldi
Man ar vienmēr ir interesanti zināt, kuri ir tie labie, kas nepelnīti palika malā, jo viņi noteikti spētu mainīt spēļu rezultātus