Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki par Timmu: ''Redzēsim, vai ''Big3'' palīdzēs viņam pirms PK''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki par Timmu: ''Redzēsim, vai ''Big3'' palīdzēs viņam pirms PK''
Luka Banki un Jānis Timma. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc pirmā atvērtā treniņa ar ''Misija 2025'' spēlētājiem žurnālistiem komentēja brāļu Bertānu raušanos uz valstsvienības treniņiem, Riharda Lomaža un Jāņa Strēlnieka statusu, kā arī komunikāciju ar Jāni Timmu, kuru iepriekš draftēja ''Big3'' komanda ''Aliens''.

Latvijas basketbola izlase vakar sāka ''Misija 2025'' desmit dienu treniņnometni, pēc kā žurnālistiem savus komentārus sniedza galvenais treneris Luka Banki. Daļa no jautājumiem apzināja arī topošos kandidātus uz 2023. gada Pasaules kausu, jo, piemēram, brāļi Dāvis un Dairis Bertāni jau kādā no jūnija nometnes treniņiem plāno iesaistīties valstsvienības aktivitātēs.

''Esmu par to ļoti priecīgs un lepns. Viņi paši interesējās, vai varētu pievienoties. Man šķiet, ka tas dos papildus lādiņu šeit esošajiem basketbolistiem,'' par abu brāļu iesaistīšanos izlases darbā jau jūnijā teica Banki, uzsverot, ka viņi ir augstākā līmeņa spēlētāji, kuri var dot pamācības ne tikai komandas biedriem. ''Arī mums, treneriem, tā ir iespēja mācīties no spēlētājiem. Viņiem ir prasmes parādīt to, kas, iespējams, mums nemaz nav bijis padomā. Tā ir kā dāvana pārējiem komandas biedriem, kas var arī kalpot kā papildus motivācija.''

Aktuāls joprojām ir Riharda Lomaža un Jāņa Strēlnieka statuss. Abi šī gada sākumā iedzīvojās dažāda rakstura savainojumos - Lomažs traumēja ceļgala krusteniskās saites, bet Strēlnieks Ahilleja cīpslu. Lomažs gan progresējis savā atlabšanā ātrāk par iepriekš plānoto grafiku, neizslēdzot, ka pastāv iespējamība viņa dalībai Pasaules kausā. ''Man šķiet, ka viņa atveseļošanās rit labi. Katrā ziņā viņš strādā ļoti smagi, bet dakteri un fizioterapeiti seko līdz viņa progresam.''

''Mēs šeit runājam par nopietnām traumām. Pie tam, tās gūtas abiem ļoti specifiskos brīžos. Rihards savainojās, iespējams, atrodoties vienā no saviem karjeras pīķa brīžiem, kamēr Jānim karjera rit uz otru pusi. Strēlniekam no savainojuma jāatgūstas tā, lai viņš varētu turpināt basketbolista karjeru. Mēs ieguldām enerģiju, lai abi no traumām atgrieztos spēcīgāki nekā iepriekš. To nedarām, jo tuvojas Pasaules kauss. Vienkārši gribam, lai viņi atgriežas pēc iespējas labāki,'' abu atveseļošanās procesu komentēja Banki, sakot, ka to spēlēšana izlasē finālturnīrā šobrīd var apspriest tikai no sapņošanas viedokļa.

Savukārt ilgi bez kluba bijis Jānis Timma, kurš Lukas Banki vadībā aizvadījis divas spēles 2022. gada novembra logā, palīdzot mačā pret Grieķiju priekšlaicīgi nodrošināt kāroto ceļazīmi uz Pasaules kausu. Šajā vasarā viņu nodraftēja ''Big3'' līga. Banki atklāja, ka ir komunicējis ar Timmu, un cer, ka dalība ''Big3'' ļaus viņam labāk sagatavoties finālturnīram. ''Tas, ar kādu attieksmi viņš strādāja novembra logā, pierādīja, ka Jānim rūp nacionālā izlase. Mēs visi ceram, ka viņam izdosies beidzot atrast komandu, kurā viņš varēs demonstrēt savu talantu. Egoistiski, lai varētu sagatavoties Pasaules kausam pēc iespējas labāk. Redzēsim, vai ''Big3'' turnīrs viņam kaut kādā veidā palīdzēs. Esmu ar viņu runājis un ticu, ka viņš būs labā formā.''

Latvijas basketbola izlase oficiālu treniņnometni pirms 2023. gada Pasaules kausa, kas no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Filipīnās un Japānā, sāks 28. jūlijā. Pirms tam gaidāmas sešas pārbaudes spēles - Latvijā pret Zviedriju, Somiju, Gruziju un Dominikānas republiku, bet Taivānā pret Puertoriko un Lietuvu.

Pasaules kausā valstsvienība grupas spēles aizvadīs Indonēzijas pilsētā Džakartā pret Franciju, Kanādu un Libānu. Pirmo spēli 25. augustā tā aizvadīs pret Libānu, divas dienas vēlāk sekos mačs pret Franciju, bet grupu turnīrs tiks noslēgts pret kanādiešiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-13 15:59, pirms gada
Timma cer līdz pēdējam sēdēt savās siltajās zemēs un tad pa taisno braukt uz PČ Filipīnās...
vai arī Timmas kundze neļauj... nav kas filmē tik-tokus

  -2 [+] [-]

, 2023-06-13 16:56, pirms gada
Uz PK jābrauc tiem ,kuri izies cauri visiem sagatavošanas posmiem treniņos.

  +8 [+] [-]

, 2023-06-13 17:24, pirms gada
coffijs rakstīja: Uz PK jābrauc tiem ,kuri izies cauri visiem sagatavošanas posmiem treniņos.
nē, tur ir jābrauc labākajiem.

  +8 [+] [-]

, 2023-06-13 17:33, pirms gada
coffijs rakstīja: Uz PK jābrauc tiem ,kuri izies cauri visiem sagatavošanas posmiem treniņos.
Ar šādu loģiku sanāk, ka uz hokeja PČ nevajadzēja braukt ne Rubīnam, ne Šilovam? nu nu...

  +3 [+] [-]

, 2023-06-13 17:50, pirms gada
coffijs rakstīja: Uz PK jābrauc tiem ,kuri izies cauri visiem sagatavošanas posmiem treniņos.
Uz PK jabrauc tiem, kas tajā brīdī ir labākie, kuri vēlas pārstāvēt Latviju un kuri vislabāk iederas trenera spēles filosofijā. Par Timmu - daudzi ļoti negatīvi izteicās par viņa iekļaušanu izlases sastāvā novembra logā, taču, domāju, Jānis ar savu sniegumu lika skeptiķiem ap.irsties
Slēpts komentārs: MazaFaka5

  +2 [+] [-]

, 2023-06-13 19:12, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: Ko tu te lej urla, hokjī bieži vēl sezona iet/pļai off, lai sagatavotos ar izlasi uz pč, īpaši z-amerikā. A te visi būs pieejami, ja nu vienīgi kāds nebūs aizdzēries vasarīgajā pludmalē.
pajoli, big3 sezona beidzas 13.08.

  +5 [+] [-]

, 2023-06-13 19:53, pirms gada
Ja par Lomažu, tad gribas, lai paspēj atgūties uz jaunības rēķina un tiek uz PČ, bet par Strēlnieku - gribētos, lai saved veselību kārtībā līdz galam un nospēlē lielisku atvadu turnīru EČ mājās.
Timma... Ja pat bez spēļu prakses varēja būt izlases līderis, tad vismaz ar kaut kādu tonusu no strītiņa, lai tik kapā un heiteriem aizver mutes. To arī novēlu!

     [+] [-]

, 2023-06-13 19:55, pirms gada
kukberns rakstīja: pajoli, big3 sezona beidzas 13.08.
Kaut 13.10. kjimkins ir rets izņēmums, ja vispār tiks izlasē! Pamatā, vasara visiem ir brīva un varēs ar izlases startu arī sagatavoties sezonai.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-13 19:58, pirms gada
Tas tik būtu kaut kas- ikdienā strītbolistu līgā, bet pārstāv valsti klasiskajā basketbolā PASAULES KAUSĀ!!!!!!!
Lai gan, ja prezidents ir zilais, tad šāds iznākums ar Timmu sastāvā uz Pasaules kausu mani diži neizbrīnītu.

  -3 [+] [-]

, 2023-06-13 20:03, pirms gada
tommy90 rakstīja: Ja par Lomažu, tad gribas, lai paspēj atgūties uz jaunības rēķina un tiek uz PČ, bet par Strēlnieku - gribētos, lai saved veselību kārtībā līdz galam un nospēlē lielisku atvadu turnīru EČ mājās.
Timma... Ja pat bez spēļu prakses varēja būt izlases līderis, tad vismaz ar kaut kādu tonusu no strītiņa, lai tik kapā un heiteriem aizver mutes. To arī novēlu!
Pretinieki gan arī būs krietni nopietnāki. Un cik ļoti var paļauties uz džeku, kuram acīmredzami ir, kādas psiholoģiskas problēmas, ja nekur vairs ilgstoši nespēj noturēties.

  +6 [+] [-]

, 2023-06-13 20:25, pirms gada
Man šķiet, ka Timma sevi uztur ļoti labā fiziskā kondīcijā. Tas, ka mētājas pa pasauli, sevi iesaistot visādos turnīros... nu tā ir viņa paša padarīšana. Ja spēj valstsvienībā būt viens no labākajiem, lai spēlē. Gala lēmumu pieņems treneris.

  +5 [+] [-]

, 2023-06-13 20:34, pirms gada
Petrus rakstīja: Man šķiet, ka Timma sevi uztur ļoti labā fiziskā kondīcijā. Tas, ka mētājas pa pasauli, sevi iesaistot visādos turnīros... nu tā ir viņa paša padarīšana. Ja spēj valstsvienībā būt viens no labākajiem, lai spēlē. Gala lēmumu pieņems treneris.
Ļoti pratīgs komentārs !

  +5 [+] [-]

, 2023-06-13 20:55, pirms gada
9KK3 rakstīja: Tas tik būtu kaut kas- ikdienā strītbolistu līgā, bet pārstāv valsti klasiskajā basketbolā PASAULES KAUSĀ!!!!!!!
Lai gan, ja prezidents ir zilais, tad šāds iznākums ar Timmu sastāvā uz Pasaules kausu mani diži neizbrīnītu.
Tagad visur vainosi prezidenta gultu? Mamma nenopirka aliņu un cigaretes tāpēc ka prezidents zilais. Vecenes tev nedod jo atkal prezidents zilais. utt Kādstam vispār sakars ar Timmu un pasaules kausu?

  -3 [+] [-]

, 2023-06-13 21:12, pirms gada
Lai viņš droši brauc ar sieviņu maskavā pie putlera padzied.. labāk redzu kādu jauno nekā kkādu blondo izsmieklu izlasē.. pats savu karjeru ir noracis,lai tagad cīnās ar sekām.

     [+] [-]

, 2023-06-13 22:52, pirms gada
Galvenais ka tevi rižo šmopsi tur tālāk pat no alkoholiķu līgas. Smirdēt vari iet uz savu okupantu līgu un fanot CSKA . Nedataisītais bomār 🤬

     [+] [-]

, 2023-06-13 23:03, pirms gada
Es domāju Timma ir jāņem izlase nav variantu. Es ceru ka kaut mazākā cerība par strēlnieku par Lomažu, lai neforse,bet ja spēles super. Bet strēlnieks pēc Ahileja spēles izcili

     [+] [-]

, 2023-06-14 10:35, pirms gada
Kā rezervists Timm droši vien noderēs, bet to izlems treneris. Ja būs tikai nosauļojies un labi atpūties būs jāpaliek ārpus sastāva. Neko viņam neviens nedāvinās.

     [+] [-]

, 2023-06-14 13:40, pirms gada
Ja Timma būs tāds kāds viņš bija pēdējā reizē izlases spēlēs, tad esmu tikai par.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-14 14:27, pirms gada
Labdien, zilie rakstīja: Tagad visur vainosi prezidenta gultu? Mamma nenopirka aliņu un cigaretes tāpēc ka prezidents zilais. Vecenes tev nedod jo atkal prezidents zilais. utt Kādstam vispār sakars ar Timmu un pasaules kausu?
visur homoseksuāļi acu priekšā rādās... un gan jau sapņos arī...

     [+] [-]

, 2023-06-14 18:30, pirms gada
Timma lohs vnk, nevajag tādus izlasē…