Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francijas basketbolisti: "Piektdien atsāksim karot"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Francijas basketbolisti: "Piektdien atsāksim karot"
Florāns Pjetruss spēlē pret Beļģiju
Foto: www.fibaeurope.com

"Nav iemesla raizēties. Zinājām, ka būs grūti. Neviena Eiropas čempionāta spēle netiek servēta uz sudraba paplātes. Komandas morāle pēc sakāves nekad nav labā formā, taču esam profesionāļi un zinām, ka spēsim pārslēgties uz nākamo spēli. Kad trūkst pārliecības, nav sevi jāvaino, bet jāskatās nākotnē. Nav nekā cita svarīgāka. Jāskatās pozitīvi, vienlaikus saprotot, kas tika darīts nepareizi," pēc sakaves pret Lietuvas basketbolistiem iespaidos par notikušo dalījās Francijas valstsvienības spēlētājs Boriss Diāvs un viņa kolēģi.

Francija grupu turnīru pabeidza ar četrām uzvarām pēc kārtas un izcīnīja pirmo vietu A grupā. Trešdienas spēlē “Les Bleus” satika sev līdzvērtīgu komandu, domā Diāvs. “Lietuvieši ir lieli, atlētiski. Groza tuvumā nekas nenotika pats no sevis. Un, kad nevaram iemest no ārpuses, viss mainās. Viņi redzēja, ka nevaram trāpīt un vēl vairāk pastiprināja spiedienu aizsardzībā.”

Diāvs uzskata, ka komandu iegāzis uzbrukums. “Viena lieta ir intensitāte, taču mums tā jāpārvērš gūtos grozos. Lai gan mūsu aizsardzība nav ideāla, trūka ritma un veiksmes tieši uzbrukumā. Tādās situācijās grūti atrast risinājumu metienu precizitātes atgūšanai, taču jāturpina paļauties uz aizsardzību, lai atvairītu pretinieku. Likt aizsegus, laikā nākt palīgā.”

Čempionāta piektajā spēlē pret Beļģiju francūži puslaikā nokļuva iedzinēju lomā – 34:46. Francijas galvenais treneris Vensāns Kolē pārtraukumā nepacēla balsi, saprotot, ka spēlētāji paši apzinās situāciju. Florāns Pjetruss teica dažus vārdus, lai atjaunotu kārtību Francijas nometnē.

Francijas problēma ir, ka jānotiek neveiksmei, lai sāktu reaģēt,” komandas īpatnības raksturo Kolē. “Tas neatbilst manam temperamentam. Šī iemesla dēļ centos pamodināt spēlētājus, lai viņi saprastu, ka Francijas valstsvienība nevar atļauties šķirot spēles, kā to izdarījām pret Beļģiju. Mums bija iespēja atspēlēties, taču jāpatur prātā, ka gadās dienas, kad pieliec pūles, lai tiktu atpakaļ, bet vēlamais nenotiek.”

Alekss Ažinkā un Florāns Pjetruss domā, ka komanda cīņu pret Latviju sāks daudz apņēmīgāk. “Piektdien atsāksim karot.”


La Minute Inside - Réactions de Flo Piétrus et... by FFBB

Izmantotie resursi:
Fédération Franēaise de Basketball

  +4 [+] [-]

, 2013-09-12 18:19, pirms 11 gadiem
Vai tas nozīmē, ka francūži ierakumus kur ielīst paslēpties jau izrakuši?

  +1 [+] [-]

, 2013-09-12 18:40, pirms 11 gadiem
zel, ka mums ir atombumba

     [+] [-]

, 2013-09-12 18:53, pirms 11 gadiem
Domaaju, ka francija ir Latvijai daudz parociigaaka nekaa Leishi vai Serbi. Buus interesanti!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-12 19:02, pirms 11 gadiem
Protams,ka ceru uz uzvaru,bet atklāti runājot tad pārāk nesaceros.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-12 23:14, pirms 11 gadiem
Francija cer sākt, Bet Latvija TURIPINĀS karot, par katru bumbu. PAR UZVARU!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-12 23:32, pirms 11 gadiem
Es varbūt esmu palicis baigais optimists, bet neredzu nevienu tādu komandu, ko Latvija nevarētu uzvarēt. Jā, bija problemātiski pret Serbiem un Leišiem. Līdzīgi noteikti būtu arī pret Spāņiem, bet rezultāts bija līdzīgs pie tā, ka mums nekrita.