Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Timma: "Jūtu, ka varu palīdzēt Latvijas izlasei"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Timma:  "Jūtu, ka varu palīdzēt Latvijas izlasei"
Jānis Timma (pa labi) izlases treniņā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas basketbolists Jānis Timma (21) šogad tika draftēts Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur viņu ar kopējo 60. kārtas numuru izvēlējās Memfisas "Grizzlies". Intervijā laikrakstam "Diena" jauneklis atzīst, amerikāņu basketbola vasaras līgā viņam nebija viegli. Turpinājumā viņš cer iekļūt Latvijas izlases sastāvā, lai septembrī spēlētu Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā.

Pēc dalības NBA vasaras līgā visu laiku 3. draftētais latviešu basketbolists atzīst, ka tur bija grūti iejusties. "Tas ir pavisam cits basketbols. Milzu atšķirība - vai esi tur iekšā vai skaties no malas. Tie ir citi uzskati, citas sistēmas. Bija ļoti grūti iekļauties. Komanda savācās kopā tikai pāris dienu pirms pirmās spēles. Bija neliels šoks. Ja brauktu nākamgad, jau zinātu, kā tur ir, ko no manis gaidīs, tāpēc būtu labāka iespēja sevi parādīt."

"Šajā vasarā visur, kur esmu ticis, es esmu kā jaunais. Man viss jāsāk no apakšas. Sevi no jauna jāpierāda. Vispirms ir melnā darba paveikšana: spēle aizsardzībā, cīņa par bumbām, kaut kur cenšos pārķert bumbu vai kādu pretinieku nosegt. Ko man liek darīt, to daru. Cenšos palīdzēt, kā vien varu. Kopumā ar pirmajām spēlēm izlasē esmu apmierināts. Jāņem vērā, ka tās bija pirmās spēles komandai šajā gatavošanās ciklā, pirmās spēles man izlasē, turklāt bija spēcīgi pretinieki," saka basketbolists. "Izlasē no manis netiek prasīti punkti, vairāk jāstrādā, lai komandas līderiem uzbrukumā būtu vieglāk. Jūtu, ka varu palīdzēt komandai un spēlēt šādā līmenī."

Runājot par Latvijas izlases septembra mērķiem, Timma ir izvairīgs. "Domāju, ka varam sasniegt daudz ar savu jaunību, agresivitāti, ātrumu. Vēl pāragri uzstādīt kādus konkrētus mērķus. Ja izpildīsim treneru norādījumus, varam izcīnīt arī augstas vietas. Pats ceru paņemt pēc iespējas vairāk no visiem treniņiem, visām spēlēm," atklāj spēlētājs.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 41 komentārs

 +14 [+] [-]

, 2013-08-12 16:22, pirms 11 gadiem
No sajūtam ir jāpariet uz darbu, aiziet!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-12 16:30, pirms 11 gadiem
Bertāns, Kuksiks priekšā... Daudz jāstrādā.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-12 16:33, pirms 11 gadiem
Jā, atnest svaigus dvieļus un ūdeni Sorry, bet nu es tiešām nesaskatīju nevienu iemeslu, kādēļ Timma pat tuvumā tika draftam.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-12 16:34, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Bertāns, Kuksiks priekšā... Daudz jāstrādā.
Kuksiks vispār izskatās diezgan sūdīgi,nevar salīdzināt,kad tikko bija beidzis NCAA spēlēt,bet varbūt tas tikai tāpēc,jo pārbaudes spēles... :/
Kas attiecas uz Jāni,nu vel daudz ir jāstrādā,pārbaudes spēlē izskatījās ne visai,bet ja jau saka,ka bija ok...

  +2 [+] [-]

, 2013-08-12 16:35, pirms 11 gadiem
Es arī jūtu, ka varu...

  -1 [+] [-]

, 2013-08-12 16:45, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Bertāns, Kuksiks priekšā... Daudz jāstrādā.
Bērziņš arī labi izskatījās pārbaudes spēlēs. Jā, neguva daudz punktu, bet aizsardzībā spēlēja diezgan atzīstami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-08-12 17:09, pirms 11 gadiem
Neka personiga, bet shitam chalim EČ nav ko dariit! Varet ir viens, bet darit pilnigi kas cits!
Butiba Timmu veroju shajas 4 speles ljoti uzmanigi, bet vinsh mani galigi neparliecinaja! Tikai tapec ka vinju drafteja ka pedejo NBA, nenozime ka vinjam tadel vajadzetu spelet EČ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-08-12 17:39, pirms 11 gadiem
Gribētos to arī redzēt laukumā.
Slēpts komentārs: shitaa

  +7 [+] [-]

, 2013-08-12 18:17, pirms 11 gadiem
Timmam vēl ir laiks sevi pierādīt. Nākamajā turnīrā Bagatskim vairāk laukumā jālaiž Timma, Šeļakovs, Zaķis, Kuksiks, A. Bērziņš, J. Bērziņš, Mejeris, Meiers. Visi viņi var reāli iekļūt izlasē.
Bet tie 6-7 spēlētāji kuru vieta izlasē ir jau droša labāk lai vairāk nopietni trenējas iespēlējot kombinācijas, metot sodus utt.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-12 18:33, pirms 11 gadiem
Pēdējās spēlēs galīgi švaks Timma izskatijās! Pret Krieviju arī- nevajadzīgas 2 ātras piezīmes 1 min laikā, aizsardzībā pazaudē vislaik savu sedzamo un blokus baigi pašķidrus liek priekš saviem auguma parametriem... arī lēmumus lēni pieņem, saņem bumbu uz troikas, apstājas, skatās kas apkārt un tad mēģina apspēlēt.. Reālāk šobrīd izskatās, ka Boni paņems (J.Bērziņu) Ļoti patīk viņa agresivitāte, cīnās ļoti labi, labi vāc bumbas uz izvēlas laukumā pozīciju.
Slēpts komentārs: T.G.H.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-12 19:01, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: J Bērziņš ar izskatās ka jau ir priekša.. katrā ziņā drošāks savās darbībās.. Timma tāds sabijies izskatās u nezin kas vinjam jādara!
Bērziņ Janka ir priekšā, tie nav gļuki, labāks un viss. Neizprotams būs lēmums, ja nu gadījumā vice MVP U20 netiks iekļauts izlasē,kaut gan nevaru iedomāties saprotamus iemeslus ,lai Bonis netiktu paņemts. Jādod iespēja lai tur vai kas...
Man čujs ,ka Armandam pateiks paldies par centību, un vēl viens otrs tur ir uzticības kredītu iztērējis. Zaķi neredzu nevienā iespējamā variantā izlases kreklā.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-12 19:27, pirms 11 gadiem
LeBraun rakstīja: Pēdējās spēlēs galīgi švaks Timma izskatijās! Pret Krieviju arī- nevajadzīgas 2 ātras piezīmes 1 min laikā, aizsardzībā pazaudē vislaik savu sedzamo un blokus baigi pašķidrus liek priekš saviem auguma parametriem... arī lēmumus lēni pieņem, saņem bumbu uz troikas, apstājas, skatās kas apkārt un tad mēģina apspēlēt.. Reālāk šobrīd izskatās, ka Boni paņems (J.Bērziņu) Ļoti patīk viņa agresivitāte, cīnās ļoti labi, labi vāc bumbas uz izvēlas laukumā pozīciju.
Jā, Bonis savu darbu laukumā līdz šim padara godam. Vēl ir noteikti Boni jāpārbauda arī nākamajās spēlēs un ja sniegums nekļūs sliktāks, tad izlasē noteikti viņu ir jāņem. Ne jau starta pieciniekā, bet uz pēdējo ceturtdaļu, kad pretinieki jau paguruši...

  +1 [+] [-]

, 2013-08-12 19:46, pirms 11 gadiem
Tas labi, ka Jaanis T. juut, bet tad jaunais Beerzins un Mejeris ir labaaki!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-12 19:49, pirms 11 gadiem
Bagatskim būs ļoti grūta izvēle. Uz 3 numuru nr.1 ir Janičenoks, tad J.Bērziņš, un tikai tad Kuksiks (lai arī izskatās, ka Kuksiks nav labā formā un to varētu atgūt). Timma un Mejeris stipri iepaliek.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-12 20:03, pirms 11 gadiem
Vai neesat aizdomājušies, ka čalim NBA drafta dēļ ir fiziskā bedre?

  +4 [+] [-]

, 2013-08-12 20:51, pirms 11 gadiem
hantele rakstīja: Vai neesat aizdomājušies, ka čalim NBA drafta dēļ ir fiziskā bedre?
kad bija drafts, un kad ir pārbaudes spēles? un ja ir tā bedre, tad švaki sagatvojies puisis.
Bērziņjam Jānim bija Eiropas čempis, un nekādu bedri neredzu. Tikai centibu, apņēmību un gribasspēku spēlēt izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-08-12 21:50, pirms 11 gadiem
Cik es redzēju, tas bija pamaz, Jānis Bērziņš izskatījās pat labāk par Timmu. Kā Bērziņš cīnās abos laukuma galos ir vienkārši skaisti, nevis spot up and shoot kā otrs Jānis.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-12 23:26, pirms 11 gadiem
atkal jau sakas cepiens.
butu brinums ja kads esoshais ventspils speletajs rigas kundziniem butu labs.
nu ja speletu vefa gan jau ka butu uzreiz stipri lielaks potencials timmam, ko?

ne nu protams ko tie nba cilveki saprot no basketbola, protams mums tak ir doblens un paralela linija un kas vel tur. tie ir tie istie speci pasaules basketa
ka neka gan jau katrs uz paris treninjiem ir bijushi
Slēpts komentārs: valdemaars
Slēpts komentārs: valdemaars

     [+] [-]

, 2013-08-12 23:48, pirms 11 gadiem
Timmas Jani, bet varbut tev ar tam sajutam pec Amerikas ta ne visai? No malas izskatas, ka tu joprojam neesi nolaidies uz zemes, vel lidmasina virs makoniem un pavisam tuvu zvaigznem... Bet basketbolu joprojam uz parketa spele, uz zemes, un tur tavs NBA drafts vel tikai plika papira verts, ja laukuma neko nevari paradit... Centies, pieradi, ka vari, tacu - arpus LAtvijas izlases, tai tu vel neesi gatavs.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-12 23:51, pirms 11 gadiem
Valdemaaram - es saprotu, ka visa izlase Bagijam janokomplekte no taviem kloniem, vienkarsi perfektiem basketbolistiem. Ja Dairis Bertans tev tipinatajs, tad, atvaino, tu esi vienkarsi plurkstetajs... Valdemaarins.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-13 00:14, pirms 11 gadiem
Valdemaar - Ko pie velna Tu pīpē?!! Nezinu kas bija pretīgaks- Tavi bezjēdzīgie komentāri, vai arī gramatiskās kļūdas...?!

  +5 [+] [-]

, 2013-08-13 01:53, pirms 11 gadiem
valdemaars, Tavu fanošanu par Timmu es spēju saprast, jo Tu vienkārši centies viņu aizstāvēt pret viņa nelabvēļiem ja tā to var nosaukt. Es piekrītu, ka šeit bieži par mūsu basketbolistiem un vispār sportistiem kopumā ir pārāk skarbi/virspusēji vai vienkārši nekorekti un nepatiesi komentāri. Vienmēr ir jāpatur prātā, ka tie tomēr ir mūsu pašu sportisti un elementārai cieņai ir jābūt pat ja viņiem kaut kas neizdodas.
Tomēr Tavs, valdemaar, vērtējums par Dairi Bertānu neiztur pilnīgi nekādu kritiku!
Es Dairi Bertānu uzskatu par mūsu izlases visvērtīgāko spēlētāju. Jā, viņš aizmeta divus sodiņus garām pret krieviem, jā es 'caur puķēm' vienā no šejienes rakstiem norādīju uz to, ka varētu vairāk patrenēt sodiņus. Bet 'tipinātājs'? Come on, tā par Dairi kāds tā vairāk uzņēmis uz krūts un īsti nesaprotot ko runā varētu pateikt vienīgi tad, ja Latvijā būtu M. Džordanu pārbagātība!
K. Bērziņš un R. Freimanis manuprāt ir jāņem izlasē. Kāds teiks, ka Freimanis vēl jāpārbauda. Okay, bet izskatās tiešām cerīgi.
Strēlnieks un Blūms manuprāt arī izlasei ir gatavi. Protams, ka abiem vēl ir līdz čempim pie kā piestrādāt.
Janičenoks un Šķēle noderēs izlasei! Jā, Šķēli nevajag likt starta pieciniekā, bet viņa pieredze ir vajadzīga. Es ceru, ka viņš vēl uzlabos savu sniegumu līdz čempionātam. Savās apm. 10-15 minūtēs viņš var būt noderīgs.
Kopā sanāca 7 spēlētāji.
J. Bērziņš, A. Šeļakovs, M. Meiers ir manuprāt nākamie 3 tuvākie kandidāti. Atlikušos 2 nav iespējams pagaidām nosaukt.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-13 02:36, pirms 11 gadiem
Progresējis jau ir, bet man šķiet, ka par daudz pats salielījās par to NBA un izlases spēlēs neko atzīstamu patreiz neparādīja. Bet nevajag nokārt galvu, potenciāls jau vēl ir kur augt

  -1 [+] [-]

, 2013-08-13 07:38, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Kuksiks vispār izskatās diezgan sūdīgi,nevar salīdzināt,kad tikko bija beidzis NCAA spēlēt,bet varbūt tas tikai tāpēc,jo pārbaudes spēles... :/
Kas attiecas uz Jāni,nu vel daudz ir jāstrādā,pārbaudes spēlē izskatījās ne visai,bet ja jau saka,ka bija ok...
Kuksiks spēlēja pat ļoti labi bet Timma nu tur nav ko runāt

  +1 [+] [-]

, 2013-08-13 08:10, pirms 11 gadiem
marekam2 - principa piekritu Tavam izlases vertejumam. Ja, ari es uzskatu, ka Skelem noteikti ir vieta komanda, nakot uz mainu, jo tik neordinara speletaja, kura gajieni pretiniekam biezi vien ir loti negaiditi, otra mums nav. Tiesa, vina gajienus labak vajadzetu izprast ari komandas biedriem. Ari par Bertanu piekritu, iespejams, vins kopuma ir stabilakais musu izlases vecis patlaban no visiem.
1 2 41 komentārs