Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks: ''Grieķiem pietrūka spēlētāju kvalitātes, lai iemestu brīvos metienus''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Strēlnieks: ''Grieķiem pietrūka spēlētāju kvalitātes, lai iemestu brīvos metienus''
Jānis Strēlnieks ar bumbu. Foto: FIBA

Latvijas basketbola valstsvienība šovakar viesos sakāva Grieķijas basketbolistus un nepilnu stundu vēlāk arī kvalificējās dalībai 2023. gada FIBA Pasaules kausa izcīņai, Turcijai apspēlējot Beļģiju. Pēc uzvaras Krētas salas pilsētā Iraklijā savu komentāru medijiem sniedza Latvijas izlases rezultatīvākais basketbolists Jānis Strēlnieks.

''Mums ir savs mērķis, uz kuru mēs ejam, un negribam neko atlikt uz pēdējo spēli. Treneris mums tic un mēs ticam viņam. Darām visu, lai uzvarētu katrā spēlē,'' iesāka Strēlnieks.

''Neuzskatu, ka nospēlējām pašu labāko spēli. Viņi tika pie daudz brīviem metieniem. Varbūt grieķiem pietrūka spēlētāju kvalitātes, lai iemestu. Tad spēle varētu pavērsties pavisam citādāk. Esmu spēlējis Grieķijā. Zinu, kāda ir viņu mentalitāte – var mest garām, bet beigās arī iemest. Šodien neatradās neviens spēlētājs, kurš to var izdarīt. Varbūt tāpēc mums nedaudz paveicās, jo bija daudz kļūdu aizsardzībā.''

''Nevar iemest katru metienu, lai arī gribētos. Ar gadiem nākusi pieredze un īsti neskatos uz neveiksmīgām epizodēm. Tāpat arī pieļāvu nepiespiestās kļūdas, kad vajadzēja nospēlēt mierīgāk. Jāturpina ar nākamo epizodi, spēlējam 40 minūtes. Viena epizode neko neizšķir,'' par savu sniegumu izteicās klubu līmenī Atēnu AEK pārstāvošais aizsargs.

Pirmajā puslaikā Strēlnieks pāris epizodēs iesaistījās sarunā ar Grieķijas izlases soliņu, taču norādīja, ka tas neesot bijis nekas sevišķs: ''Man ar grieķiem ir īpašākas attiecības, tāpēc ir papildu motivācija, taču tas nebija nekas tāds. Viss ir forši, lielāko daļu pretinieku pazīstu.''

''Paši saprotam, kas ir nepieciešams. Trenerim ļoti labi izdodas motivēt. Viņš atrod pareizos vārdus, kas paceļ emocionāli. Zinājām, ka darbs vēl nav padarīts. Astoņi punkti mūsdienu basketbolā nav nekas,'' par notikumiem ģērbtuvē puslaika pārtraukumā teica Strēlnieks.

''Viņiem bija mazāk metēju, vairāk tendēti uz grozu un fizisku spēli. Centāmies neļaut viņiem izvērsties soda laukumā. Potenciāli to varēja pamainīt Agravanis [maču izlaida savainojuma dēļ – KD]. Mums bija vairāk jākoncentrējas uz mazajiem spēlētājiem,'' atslēgu uzvarai iezīmēja Latvijas izlases aizsargs.

Maču Krētas salas pilsētā Iraklijā klātienē vēroja arī vairāk nekā simts līdzjutēji no Latvijas. To atzinīgi novērtēja arī mača rezultatīvākais basketbolists: ''Milzīgs paldies viņiem! Mums vienmēr ir palīdzējis sestais spēlētājs. Liels prieks, ka viņi ir ar mums gan priekos, gan bēdās – laikos, kad negāja tik labi.''

''Vēlamies savu skatītāju priekšā pirmdien uzvarēt Lielbritāniju. Centīsimies parādīt labāko sniegumu. Būs tikpat grūti kā pirmajā spēlē. Ja atceramies, kā spēlējām Eiropas čempionātos, Lielbritānija mums vienmēr sagādā problēmas. Tieši ar to, ka viņi vairāk spēlē viens pret vienu, ir tehniski un atlētiski. Mēģināsim viņus apturēt un spēlēt aizsardzībā. Sestais spēlētājs atkal palīdzēs. Galvenais nekrist panikā, ja kaut kas neizdodas. Tomēr jāspēlē 40 minūtes,'' gaidāmo maču savā laukumā pret Lielbritāniju ieskicēja Strēlnieks.

I grupa 11. novembrī plkst. 22:20

#KomandaU-Z+/-
1Latvija (Q)6-1+65
2Grieķija4-3+14
3Turcija3-4+22
4Beļģija3-4-37
5Serbija3-3+2
6Lielbritānija1-5-66