Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vācija pirms pirmās Eurobasket2022 spēles iemūžinās Novicka numuru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vācija pirms pirmās Eurobasket2022 spēles iemūžinās Novicka numuru
Dirks Novickis. Foto: FIBA

Vācijas Basketbola federācija paziņojusi, ka pirms 2022. gada Eiropas čempionāta pirmās spēles pret Franciju 1. septembrī tiks iemūžināts Dirka Novicka 14. numurs, ar kuru basketbolists spēlēja valstsvienības rindās. 153 spēlēs Novickis palīdzēja Vācijai izcīnīt medaļas Eiropas čempionātā un Pasaules kausa izcīņā.

Vācijas Basketbola federācija paziņojusi, ka pirms pirmās Eiropas čempionāta spēles 1. septembrī starp Vācijas un Francijas izlasēm Ķelnē tiks iemūžināts Dirka Novicka izlases krekls. Vācietis savas valsts izlasē spēlēja ar 14. numuru un šī kļūs par retu reizi, kad kāda basketbola federācija iemūžinās kāda basketbolista numuru. Šī gada janvārī Novicka numuru iemūžināja arī viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas ''Mavericks''.

Kopā ar Vācijas izlasi Novickis ieguva bronzas medaļu 2002. gada Pasaules kausa izcīņā un sudrabu 2005. gada Eiropas čempionātā. ''Ja kāds to ir pelnījis, tad tas ir Dirks,'' par iemesliem iemūžināt viņa numuru teica Vācijas Basketbola federācijas prezidents Ingo Veiss. ''Viņš nekad neatteica izlasei, un laukumā demonstrēja spīdošu sniegumu visos 153 mačos, kuros devās laukumā Vācijas izlases sastāvā.''

''Jutos pagodināts, kad Vācijas Basketbola federācija man prezentēja šo ideju. Tas bija patīkams pārsteigums un ar nepacietību gaidu, kas mani sagaida Ķelnē. Kā viens no Eiropas čempionāta vēstnešiem ceru uz lieliskām spēlēm un pilnām tribīnēm Berlīnē un Ķelnē,'' paziņojumā citēts Dirks Novickis.

2022. gada Eiropas čempionāts basketbolā no 1. līdz 18. septembrim notiks četrās valstīs - Gruzijā, Vācijā, Itālijā un Čehijā. Katrā no valstīm tiks aizvadītas vienas grupas spēles, bet izšķirošie mači tiks izspēlēti Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Kā čempione turnīru sagaidīs Slovēnija, kas 2017. gada turnīra finālā apspēlēja Serbiju.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nation...
https://www.basketball-bund.de/

     [+] [-]

, 2022-08-11 12:15, pirms 2 gadiem
"Slovēnija, kas 2017. gada turnīra finālā apspēlēja Serbiju"

un 1/4 tas talantīgais žmuriks uzvilka arī Latviju ar 103:97, atstājot Latviju bez medaļām