Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlases treneris darbu nezaudēs

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Krievijas izlases treneris darbu nezaudēs
Krievijas Basketbola federācijas vadība apgalvo, ka Vasīlijam Karasjovam pēc izlases fiasko Slovēnijā atlaišana nedraud
Foto: SIPA/Scanpix

Lai gan Krievijas basketbola izlase aizvadīja sliktāko Eiropas čempionātu kopš tā spēlē finālturnīros, komandas galvenais treneris Vasīlijs Karasjovs, visticamākais savu amatu nezaudēs. Toties citu D grupas neveiksminieku – turku – vadonis Bogdans Tanevičs savu posteni varētu pamest.

Krievijas izlase turnīrā spēja izcīnīt tikai vienu panākumu, neko neizšķirošā spēlē ar 89:77 pieveicot turkus, kas jau arī bija zaudējuši cerības uz iekļūšanu nākamajā posmā. Lai gan šādu sniegumu bijušajiem Eiropas čempioniem un medaļniekiem nevar novērtēt citādāk, kā izgāšanos, Krievijas Basketbola federācijas vadība ir gatava iestāties par izlases galveno treneri Vasīliju Karasjovu. "Gribu tikai atgādināt, kādā mirklī Karasjovs atnāca uz izlasi. Vienkāršāk būtu atteikties no izlases vadīšanas, paskaidrojot, ka ir sakrājies nogurums pēc kluba sezonas un Universiādes. Daudzi tā viņa vietā arī rīkots, tomēr Karasjovs nenobijās. Tāpēc es neatsakos no saviem vārdiem - lai arī kā čempionātā nospēlēs izlases, Karasjovs turpinās to trenēt arī pēc finālturnīra," savu pozīciju skaidro federācijas vadītāja Jūlija Anikejeva.

Jāatgādina, ka tieši pēc nesaskaņām ar Anikejevu jūlija vidū – pusotru mēnesi līdz Eirobasketa finālturnīra sākumam – par savu demisiju paziņoja iepriekšējais Krievijas izlases treneris Focis Kacikariss. Karasjovs īsi pirms tam bija iekļauts izlases treneru korpusā, bet jūlija beigās apstiprināts galvenā trenera postenī.

Krievijas izlase 2007.gadā triumfēja Eiropas čempionātā, bet pirms tam bija tikusi arī pie sudraba (1993.gadā) un bronzas (1997), turklāt komanda vēl ne reizi nebija finišējusi jau pēc pirmā finālturnīra posma.

Savukārt Turcijas izlases galvenais treneris Bogdans Tanjevičs pēc izlases neveiksmīgā starta Eirobasketā Slovēnijā ir gatavs demisionēt. "Šādā situācijā pēc iespējas ātrāk būtu jātiek skaidrībā par nākotni. Es saprotu, ka tas, kuram būtu jāaiziet, esmu es, taču lēmums tiks pieņemts pēc konsultācijām ar federācijas prezidentu Turgeju Demirelu. Par pieņemto lēmumu tiks paziņots jau šonedēļ," pēc neveiksmīgā izlases turnīrā skaidroja Tanjevičs.

Turcija Eiropas čempionātu finālturnīrā spēlējusi 21 reizi, bet pie medaļām izdevies tikt tikai reizi, 2001. gadā savās mājās tika izcīnīts sudrabs, finālā ar 69:78 piekāpjoties Dienvidslāvijai.

Izmantotie resursi
sovsport.ru
tbf.org.tr

  +3 [+] [-]

, 2013-09-10 11:05, pirms 11 gadiem
Tur jādzen prom jaunie cilvēki no federācijas (jo īpaši VTB pārstāvji), nejau galvenais treneris, citādi krieviem būs galīgā pakaļā tuvākos gadus basketā, ko darīs, kad Hrjapa, Moņa, Kiriļenko beigs spēlēt. Domāju, ka Putins šito tā neatstās, jo līdz šim neveiksmīgākā vasara Krievijas basketā visos līmeņos un nevar pat runāt neveiksmēm, bet krievi jau arī paši ļoti briesmīgi spēlējā.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 11:24, pirms 11 gadiem
Vajadzēja Mozgovu piesaistīt izlasei, viss būtu čikipuki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-10 11:28, pirms 11 gadiem
Pilniigi piekriitu ka jaatlaizj lielaa organizeetaaja Jūlija Anikejeva.
Pati sacakareeja ieprieksheejo treneri, bet tagat runaa par trenera negataviibu..Galu galaa taa ir vinjas abildiiba lai nemainiitos treneris, pusotru meenesi pirms finaalturniira.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 11:59, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vajadzēja Mozgovu piesaistīt izlasei, viss būtu čikipuki.
Mozgova atteicā, kā mūsu Bieds.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 12:03, pirms 11 gadiem
es domāju gan, ka mēģinās atstāt, jo citādi Jūlija varētu iet pakasīt divas vai pat vairākas vietas par to, ka pasūtīja bekot grieķi Fotiss Kacikari. Un pats trakākais, ka krieviem kremt par to, ka grieķim bija taisnība - kamēr ir bardaks federācijā, tikmēr rezultāts nebūs nekāds un rezultātu nesasniegs ne ar kādiem super spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 12:53, pirms 11 gadiem
Tas tikai priecē,ka krievi naudu maksā leģionāriem un ka viņiem vismaz basketbolā ir iestājies bardaks uz ko līdzigu ceru arī hokejā un futbolā.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-10 13:15, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Tas tikai priecē,ka krievi naudu maksā leģionāriem un ka viņiem vismaz basketbolā ir iestājies bardaks uz ko līdzigu ceru arī hokejā un futbolā.
Man arī patīk priecāties par citu neveiksmēm.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-10 13:52, pirms 11 gadiem
viens otrs treneris vel var lidot.. piemeram, Izraelai... re, Bagatskis teica, cik shis bijis sapriecajies pec izlozes - tagad chiks..