Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turcijas izlases treneris atkāpjas no amata

Turcijas izlases treneris atkāpjas no amata
Bogdans Tanjevičs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien preses konferencē Turcijas basketbola federācijas (TBF) vadītājs Turgajs Demirels paziņojis, ka pieņem vīriešu valstsvienības galvenā trenera Bogdana Tanjeviča atkāpšanos no amata. Turcijas izlasei šī gada Eiropas čempionāts jau ir beidzies, piecās spēlēs tiekot tikai pie vienas uzvaras.

"Vēlos paziņot, ka mēs pieņemam Tanjeviča kunga atkāpšanos," preses konferencē paziņoja Demirels. "Viņš ir darbojies Turcijas basketbolā jau kopš 2004.gada un kopumā ir basketbola apritē jau 51 gadu. Viņš ir tiešām cienījams cilvēks."

TBF priekšsēdētājs tāpat atzina, ka izlasi gaidas pārmaiņas: "Mēs varam to dēvēt par jaunas ēras sākumu. Veiksmīga jauno sportistu pāreja uz pieaugušo basketbolu būs viena no tuvāko gadu prioritātēm".

Tikmēr pats Bogdans Tanjevičs sacīja: "Pilnībā uzņemos atbildību par izlases rezultātiem Eiropas čempionātā. Komanda tika gatavota tā, ka optimālo kondīciju tā sasniegtu otrās kārtas un izslēgšanas spēlēs. Biju domājis, ka viegli tiksim pāri pirmajai kārtai."

Eiropas čempionātā turki ieņēma piekto vietu D grupā, izcīnot vienu uzvaru piecās spēlēs, tāpat kā Krievijas un Zviedrijas valstsvienības. Vienīgā uzvara Turcijai bija pār zviedriem, bet cīņās ar krievu, somu, grieķu un itāļu basketbolistiem piedzīvotas neveiksmes.

Izmantotie resursi:
TBF
EuroBasket 2013

  +2 [+] [-]

, 2013-09-12 15:49, pirms 11 gadiem
mjā, Pērnais pasaules čempis un šis EČ, kā diena pret nakti

  +1 [+] [-]

, 2013-09-12 21:18, pirms 11 gadiem
Treneris jau nu noteikti nebija vainīgs! Spelētāji bija vienkārši sadomājušies pārāk daudz.