Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kāda ir Latvijas izlase šogad?

Viedoklis: Kāda ir Latvijas izlase šogad?
Armands Šķēle - atgriešanās izlasē pēc divu gadu pārtraukuma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Nesen kā paziņots Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts šīs vasaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Komandas kodols ir saglabājies, bet tāpat iespējamas nelielas izmaiņas.

Aizsargi
Saspēles vadītāja pozīcija atrodas drošās rokas, jo Jānis Strēlnieks ir vēl labāks, kā gadu iepriekš. Sezonas laikā Ventspili nomainījis pret daudz dziļākiem ūdeņiem, kur spējis iekļauties diezgan labi. Līdz ar to šajā pozīcijā daudz brīvas minūtes nepaliek, bet par tām cīnīties un iegūt iespēja būs Edgaram Jeromanovam, kam pa šo gadu arī būtu jābūt progresējušam. Tomēr noderīgs izlasei viņš būs, ja spēs būt produktīvs ierobežotā laikā. Citādi lietderīgāk rezerves saspēles vadītāja vietu dot jauniņajam Kasparam Vecvagaram, kā arī vajadzības gadījumā kādam citas ārējās līnijas spēlētājam.

Uzbrūkošā aizsarga pozīcijā izlasē ar atplestām rokām tiek gaidīts kapteinis Jānis Blūms. Pagājušajā gadā ar gatavību pārstāvēt savu valsti izpelnījās pamatotu līdzjutēju mīlestību. To ir grūti pārspēt, tāpēc jācer, ka līdzīga motivācija Jānim būs arī šogad. Svarīgi arī, lai izdotos laikus atrast sev komandu, kas, cerams, paliks vismaz Eirolīgas līmenī. Pagaidām par Blūma variantiem ārzemju klubos vēl nav pārāk daudz ziņu, atskaitot vien no Spānijas izskanējušos minējumus, ka nākamā viņa darbavieta būs kaut kur Itālijā. Jebkurā gadījumā tirgus Blūmam iekustēsies tad, kad būs noslēgušies Itālijas vai Spānijas čempionāti.

Gadījumā, ja Blūms tomēr nebūs izlasē, kā trumpis azotē būs Armands Šķēle. Bagatskis attiecībā uz Šķēli izteicies ar pamatotu piesardzību. Sezona Šķēlem bijusi ļoti nestabila, ko apliecina viņa statistika – pamatā tie bijuši vidēji spēlē deviņi punkti un trīs rezultatīvas piespēles. Tomēr šoreiz statistika nepasaka visu stāstu, jo Šķēle atradās vietā, kas absolūti nebija piemērota viņam. Igaunijas basketbols pazīstams ar to, ka tas pats nespēlē un neļauj to darīt arī citiem, bet Šķēles spēle ir balstīta uz pavisam citiem principiem... Turklāt Latvijas izlasē būs pavisam cita līmeņa partneri, kas ļaus labāk izmantot Šķēles stiprās puses. Domājams, ka arī Bagatskis neatteiktos no spēlētāja, kas ar saviem caurgājieniem spēj salauzt daudzas sarežģītas aizsardzības un izkārtot komandas biedriem brīvus metienus, jo snaiperu mums pietiek. Arī motivācijai Šķēlem vajadzētu būt pietiekamā daudzumā, jo līgums uz nākamo sezonu vēl jāatrod. Kur vēl labāka vieta par Latvijas izlasi, kur, starp citu, tās galvenajam trenerim pašam vēlāk vajadzēs labus spēlētājus klubu sezonā...

Uzbrucēji
Savulaik vieglā uzbrucēja pozīcija bija problemātiska, kad tajā faktiski vienīgais nopietnais drauds Eiropas līmenī bija tieši Bagatskis. Pašreizējā situācija ir labāka, jo ir vairāk par vienu spēlētāju, kas spēj mainīt spēles ritējumu. Rekordus pieteicies labot ir Rihards Kuksiks (dažus no tiem jau ir pārspējis, piemēram, vienā spēlē iemestos trīspunktniekus), kurš pagājušā gada Eiropas čempionātā bija rezultatīvākais spēlētājs izlasē. Bažas iespējamas par pagājušo sezonu, jo Spānijas top klubam Kuksiks bija gatavs tikai vienā laukuma galā – uzbrukumā. Tomēr varbūt tas būs nāks par labu, jo Rihards būs izsalcis pēc basketbola. Tāpat ar īpašām cerībām iespējams skatīties uz Dāvi Bertānu, kurš ir viens no mūsējiem Eirolīgā un spēj sevi pieteikt talantiem pārbagātajā Serbijā...

No citiem palīgiem starp trešajiem numuriem minams Mareks Jurevičus, kurš gan līdz šim Latvijas izlasē nav spējis atrast savu spēli. Izskaidrojums tam ir loma komandā, bet pagaidām Jurevičus augstāk par Itālijas otro līgu nav ticis. Tur viņam bijusi rīcības brīvība un liels spēles laiks, bet labam spēlētājam jāmāk taisīt rezultātu arī ierobežotā laikā. Tas vistiešākajā veidā attiecas uz šī spēlētāja lomu izlasē. Ja viņš tik tiešām ir gatavs pakāpties, piemēram, no Itālijas otrās uz pirmo līgu, tad jāspēj pielāgot savu spēli attiecīgajai situācijai. Skaidrs, ka, tiekot, piemēram, Itālijas pirmajā līgā viņam uzreiz vairs nebūs pierastās 30 minūtes, bet gan 15-20, kurās būs jāsamet 8-9 punkti. Tas pats attiecināms arī uz Latvijas izlasi.

Vēl trešā numura pozīcijā starp opcijām pastāv vairāki jaunie spēlētāji – jau minētais Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris vai debitants Oto Ošenieks, kuriem visiem visticamāk tiktu piemeklētas specifiskas lomas ar īpašiem uzdevumiem. Prognozējams, ka vieta sastāvā atradīsies pirmajiem diviem, jo Ošeniekam uzreiz būs grūti pārlēkt atpakaļ uz Eiropas basketbolu. Pie tam vērtīgāka viņam būtu nostabilizēšanās ASV, kur priekšā varbūt pat svarīgā sezona viņa NCAA karjerā, jo tajā noskaidrosies, vai viņš būs starp komandas līderiem vai arī paliks par vienu no rezervistiem.

Pārejot pie spēka uzbrucējiem, tad galvenajam balstam vajadzētu būt Rolandam Freimanim, kuram gan nāksies pacelt savi sniegumu vēl līmeni augstāk, spēlējot vienlīdz labi katrā spēlē. Tad arī sekos iespēja iegūt stabilu vietu Rolanda iekārotajā ACB līgā. Līdzīgs stāsts par Kasparu Bērziņu, kuram beidzot jāiegūst stabilitāte. Arī Bērziņam tādā gadījumā parādītos kādi varianti atgriezties saulainās un vilinošā Spānijas basketbola apritē. Jāpiemin arī Artūrs Bērziņš, kurš pagājušā gada Eiropas čempionātā atsevišķās spēlēs devās pat pamata pieciniekā, esot visvairāk gan kā enereģijas spēlētājs. Drīzumā šim spēlētājam paliks 24 gadi, kas arī liek tiekties pēc kaut kā vairāk.

Centri
Centru pozīcija pagaidām izskatās vājākā, bet salīdzinājumā ar pagājušo gadu – tāpat labāka. It kā abi galvenie piektie numuri (Mārtiņš Meiers un Andrejs Šeļakovs) ir tie paši, bet gada laikā abiem vajadzētu būt tikušiem pie vēl lielākas pieredzes un pārliecības. Skaidrs, ka tā nebūs pozīcija, kas uzbrukumā izdarīs lielāko spiedienu uz pretiniekiem, bet šiem spēlētājiem pastāv citi ceļi kā pozitīvā veidā ietekmēt komandas spēli, darot mazās lietas un melno darbu. Jāatceras, ka esošie centri ir pierādījuši savu spēju ik pa laikam patīkami pārsteigt ar savu spēli uzbrukumā, kas iespējams vien kolektīvā darbā un sadarbībā ar ārējās līnijas spēlētājiem.

No trūkstošajiem spēlētājiem visvairāk būtu noderējis Andris Biedriņš, ar ko izlase būtu pavisam citā līmenī. Bieži aprunāts, ka arī pašam spēlētājam tas būtu noderīgi, jo šeit būtu iespējams atgūt pārliecību uzbrukumā, spēlējot ar diezgan atzīstama līmeņa pretinieikiem. Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs nāks pretī komandas ar NBA centriem, piemēram, Gruzija ar Zazu Pačuliju, kurš pret Biedriņu diez vai samestu 42 punktus, kā tas bija pagājušajā vasarā. Acīmredzams, ka Andra basketbolista karjera pašreiz piedzīvo grūtākos laikus, tāpēc būs interesanti paskatīties, kā viņš situāciju labos. Izlases variants atkritis, bet varbūt Biedriņš nolēmis veltīt šo vasaru, lai atgūto iekavēto citādākā veidā, piemēram, ar milzīgu un vēl nebijušu ieguldīto darbu starpsezonas treniņos. Savukārt citās pozīcijās kādu spēlētāju neesamība tik ļoti nesāp, jo ir atrodami līdzvērtīgi aizvietotāji.

Apskatot kandidātu sarakstu, skaidri redzams aptuvenais kodols, kas ar iepriekšējās rindās minētajiem spēlētājiem ir uzskaitīts. Iespējams, tajā ielauzīsies kāda jauna seja, bet pamatā šai jau izveidotajai izlasei atliek vien turpināt iet pa savu ceļu, kam nākamajā gadā vajadzētu aizvest līdz Eiropas čempionātam Slovēnijā. Kāds varbūt izbrīnījies par mazāk pazīstamu spēlētāju iekļaušanu kandidātos, bet tas ir pareizs solis no trenera puses. Vai labums ir saukt uz izlasi tos spēlētājus, kam karjera ir pāri pusei, bet par rezultāta taisītājiem izlašu līmenī viņi vairs nekļūs? Tāpēc pareizi ir dot iespēju izmantot Latvijas izlasi kā atspēriena punktu jaunajiem spēlētājiem, dodot iespēju vismaz sākumposmā patrenēties un varbūt beigās iekļūt pat sastāvā.

Līdz pirmajiem treniņiem atlicis nedaudz mazāk kā četras nedēļās, tāpēc atlikušajā laikā izlases kandidātiem jānovēl produktīva un pilnvērtīga individuālā sagatavošanās, lai visi būtu gatavi darbam jau no pirmās dienas. Treneriem atliek būt gataviem darīt savu darbu, bet līdzjutējiem jāgatavojas atbalstīt izlasi ceļā uz septīto Eiropas čempionātu pēc kārtas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-06-08 15:46, pirms 12 gadiem
Nu itka labaks ir neka ieprieksejo gadu
Rietumu vilciens rakstīja: kritisks sastāvs!

  +9 [+] [-]

, 2012-06-08 16:05, pirms 12 gadiem
''No trūkstošajiem spēlētājiem visvairāk būtu noderējis Andris Biedriņš''. Kā mums var palīdzēt spēlētājs, kurš kopš 2009. gada baigās vasaras turpina regresēt no sezonas uz sezonu, kura uzbrukuma arsenāls ir tikpat plašs kā Šeļakovam, kuram nav nekādas sportiskas vēlmes ne turpināt karjeru, ne pierādīt, ka viņš vēl joprojām var? Kā?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-08 16:09, pirms 12 gadiem
Es atvainojos, bet autoram ir tieši cik gadi? 16? 17?

"Savulaik vieglā uzbrucēja pozīcija bija problemātiska, kad tajā vienīgais faktiski vienīgais nopietnais drauds Eiropas līmenī bija neviens cits kā tieši Bagatskis. Pašreizējā situācija ir krietni vien labāka"

jā Bagijs bija paslinks aizsardzībā, taču pateikt, ka tagad situācija ir labāka ... bez komentāriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-06-08 16:32, pirms 12 gadiem
Kādēļ Jahoo un Kalve nav iekļauti, kādas mikrotraumas?
Varbūt pirmajam no viņiem karjera ir otrajā pusē, tomēr tam pašam Kuksikam būtu ļoti jāpapūlas, lai ar savu uzbrukumu atsvērtu Gata pārākumu aizsardzībā.
Kalve arī taču pavisam nesen vēl ārdijās LBL, tagad vēl ieguvis nelielu Turcijas rūdījumu.
Varbūt viņi arī atteicās?
Es arī uzskatu, ka jaunajiem jādod iespēja, bet šie ir nopietni veči, un, piemēram, 22 gadus veca centra, kurš pat LBL vidusmēra komandā bija rezervists, iekļaušana ir mazliet nenopietna!

  +5 [+] [-]

, 2012-06-08 16:48, pirms 12 gadiem
Nu galvenais, lai izlasē spēlē tie, kuri to patiešām grib. Tad arī līdzjutēji novērtēs to. Pagāšgad jau pierādījām, kad ar cīņas sparu varam jebkuram iekost, tik pietrūka uz spēles galotnēm nedaudz pieredzes.

     [+] [-]

, 2012-06-08 16:49, pirms 12 gadiem
kristaps24 rakstīja: ''No trūkstošajiem spēlētājiem visvairāk būtu noderējis Andris Biedriņš''. Kā mums var palīdzēt spēlētājs, kurš kopš 2009. gada baigās vasaras turpina regresēt no sezonas uz sezonu, kura uzbrukuma arsenāls ir tikpat plašs kā Šeļakovam, kuram nav nekādas sportiskas vēlmes ne turpināt karjeru, ne pierādīt, ka viņš vēl joprojām var? Kā?
Neskatoties uz Tevis pieminēto regresu,kam jāpiekrīt,Meieram un Šeļakovam līdz Biedriņam vēl augt un augt.

  -2 [+] [-]

, 2012-06-08 16:53, pirms 12 gadiem
entuziasts rakstīja: Nu galvenais, lai izlasē spēlē tie, kuri to patiešām grib. Tad arī līdzjutēji novērtēs to. Pagāšgad jau pierādījām, kad ar cīņas sparu varam jebkuram iekost, tik pietrūka uz spēles galotnēm nedaudz pieredzes.
Teikšu godīgi - es patiešām, patiešām gribu spēlēt izlasē. Ko nu? Mani arī jāspēlē izlasē!!!!

  +5 [+] [-]

, 2012-06-08 16:54, pirms 12 gadiem
entuziasts rakstīja: Nu galvenais, lai izlasē spēlē tie, kuri to patiešām grib. Tad arī līdzjutēji novērtēs to. Pagāšgad jau pierādījām, kad ar cīņas sparu varam jebkuram iekost, tik pietrūka uz spēles galotnēm nedaudz pieredzes.
Tauta šogad jau prasīs uzvaras, jo izlase knapi tika čempī un tur bija 0-5. 2 gadus pēc kārtas kkas tamlīdzīgs nedrīkst atkārtoties.

     [+] [-]

, 2012-06-08 18:11, pirms 12 gadiem
Kādam būs jāpaceļ spēle jaunā līmenī, lai LV kvalificētos, jo izskatās, Blūms nespēlēs.

Ceru uz Strēlnieku, jo trūkst spēlētāju ar uzvarētāja mentalitāti. Turklāt vairums ir mīksti aizsardzībā.

Lai kādu tik tiešām pārsteigtu un izveidotu virsroku kādā pozīcijā, ir jāņem Peiners- pavisam cita stila unikāls spēlētājs. Lai izrausta pretinieku rezervistus.

Strēlnieks, Freimanis, Šeļakovs (K. Bērziņš), Meijeris, Šķēle ( Peiners) nav slikts piecinieks.

  -3 [+] [-]

, 2012-06-08 18:39, pirms 12 gadiem
LV nekvalificēsies, ja..
1. Kuksiks būs rezultatīvākais komandā
2. Meiers būs pamata centrs

citi viedokļi?

  -1 [+] [-]

, 2012-06-08 19:40, pirms 12 gadiem
Sis ir pasutijuma raksts lai noklusinatu lidzjuteju pamatoto neaomierinatibu par Bagatska kartejo stulbuma izpausmi!Tris reizes var minet kas ir raksta pasutitajs?!Bagatska centieni uz so bridi ir skaidri.Vins visiem spekiem censas panakt to lai pec laika ,ja paveiksies,par vinu runatu ka tiesi vins bijis tas kas salauza vecos steriotipus un izveidoja izlasi kas ir spejiga cinities.Bet tu rugti maldies !Paskaties uz pagajosas sezonas statistiku lbl.

4.Peiners 18,1p.;3,4a.b.;3r.p.
27.Berzins K. 11,3p.;7,6a.b.;1,6r.p.;
28.Bertans 11,1p.;2,4a.b.;2,8r.p.;
29.Meiers 10,9p.;
32.Laksa 9,8p.
53.Berzins A. 8,6p.

Sie izlases kandidati izvietoti saraksta pec regularas sezonas beigam.Numurs pirms uzvarda norada kartas numuru tabula!!!!!
Iznak ka cienigi spelet izlase ir speletaji kas ienem vietas sakot no 27.... un zemak!?Bet visi kas ir augstak spelet vispar nemak vai vinu vispar nav.Mani vairs neparsteidz Bagatska nekonsekvence atieciba uz pasa intervijas vardiem Sporta avize .Daudzi no ta sauktiem kandidatiem saja sezona ta ari neko neparadija sezona vai nospeleja loti vaji,bet tas viniem nesledza durvis izlase.Secinajums ir viens-tu vari sezona laist mulki bet galvenais laizi pakalu Bagatskim vai esi vina draugu dels vaiiegusti draugu rekomendaciju!Jau otro gadu Bagatskis cakare Latvijas basketbolu bet visa savienibas vadiba ir loti prieciga!
Labi Voins ir cainiks,Sneps-po,uists,kurs doma tikai par sevi,bet kur ir parejie LBS biedri!!Cik ilgi vel nirgasies sie antini par mums!

     [+] [-]

, 2012-06-08 20:19, pirms 12 gadiem
zvaka gals rakstīja: Sis ir pasutijuma raksts lai noklusinatu lidzjuteju pamatoto neaomierinatibu par Bagatska kartejo stulbuma izpausmi!Tris reizes var minet kas ir raksta pasutitajs?!Bagatska centieni uz so bridi ir skaidri.Vins visiem spekiem censas panakt to lai pec laika ,ja paveiksies,par vinu runatu ka tiesi vins bijis tas kas salauza vecos steriotipus un izveidoja izlasi kas ir spejiga cinities.Bet tu rugti maldies !Paskaties uz pagajosas sezonas statistiku lbl.

4.Peiners 18,1p.;3,4a.b.;3r.p.
27.Berzins K. 11,3p.;7,6a.b.;1,6r.p.;
28.Bertans 11,1p.;2,4a.b.;2,8r.p.;
29.Meiers 10,9p.;
32.Laksa 9,8p.
53.Berzins A. 8,6p.

Sie izlases kandidati izvietoti saraksta pec regularas sezonas beigam.Numurs pirms uzvarda norada kartas numuru tabula!!!!!
Iznak ka cienigi spelet izlase ir speletaji kas ienem vietas sakot no 27.... un zemak!?Bet visi kas ir augstak spelet vispar nemak vai vinu vispar nav.Mani vairs neparsteidz Bagatska nekonsekvence atieciba uz pasa intervijas vardiem Sporta avize .Daudzi no ta sauktiem kandidatiem saja sezona ta ari neko neparadija sezona vai nospeleja loti vaji,bet tas viniem nesledza durvis izlase.Secinajums ir viens-tu vari sezona laist mulki bet galvenais laizi pakalu Bagatskim vai esi vina draugu dels vaiiegusti draugu rekomendaciju!Jau otro gadu Bagatskis cakare Latvijas basketbolu bet visa savienibas vadiba ir loti prieciga!
Labi Voins ir cainiks,Sneps-po,uists,kurs doma tikai par sevi,bet kur ir parejie LBS biedri!!Cik ilgi vel nirgasies sie antini par mums!
Nu jau tu nedaudz pārspīlē, ok ieskatāmies LBL statistikā TOP 10
Porzinģis, Mediss, Krūmiņš, Peiners,Kravčenko, Dārgais, Ozols,- viņi visi ir amatieri. Uz doto brīdi Bagatskis ir savācis labākos spēlētājus.
p.s. katrā valstī ir pa kādam NBA vai vnk eirolīgas super staram kas nelabprāt vēlas spēlēt savas valsts izlasē

  -3 [+] [-]

, 2012-06-08 20:26, pirms 12 gadiem
godīgi sakot var jau nosaukt izlases sastāvu:
J Strēlnieks
K Vecvagars
J Blūms
Dai. Bertāns
Dāv. Bertāns
M Laksa
R Kuksiks
O Ošenieks
M Mejeris
R Freimanis
K Bērziņš
A Šeļakovs
M Meiers
Protams tas viss gadijumā ja visi spēlētāji būs vesali un piekritīs spēlēt izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-08 21:15, pirms 12 gadiem
Vakar piemirsu, bet šodien "kā pa pieri": KĀPĒC NAV MĀRTIŅŠ KRAVČENKO? Tikai nevajag, ka viņa vienīgais + ir 3.punktnieki. Šosezon izteikti pielicis aizsardzībā, lieliski dala piespēles, sarežģīts caurgājiens, killera instinkts spēļu svarīgajos brīžos, utt. Nē nopietni, kandidātos viņam bija jābūt!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-08 21:20, pirms 12 gadiem
Bet pa lielam, izlasē ir tie, kas grib un domāt, kā būtu ja būtu "tie zelta gabaliņi", kuri atteica, nav vērts. Bet cita lieta ir interesanta, pirms gadiem 2-3, bija kandidātu saraksts un visi zināja, kas brauks uz čempionātu, un nebija pat diskusiju, kāpēc nav tas, kāpēc ir šis, jo kandidātu loks bija vienkārši īss, šobrīd situācija tomēr ir labāka. Ir 19, kas kandidāti, ir kādi 5-6, kuri varētu būt, bet atsaka un ir kādi 10-12, kurus varēja iekļaut sastāvā. Tāpēc basketbols Latvijā nav miris!

  -3 [+] [-]

, 2012-06-08 21:23, pirms 12 gadiem
Džerijs5 rakstīja: Nu jau tu nedaudz pārspīlē, ok ieskatāmies LBL statistikā TOP 10
Porzinģis, Mediss, Krūmiņš, Peiners,Kravčenko, Dārgais, Ozols,- viņi visi ir amatieri. Uz doto brīdi Bagatskis ir savācis labākos spēlētājus.
p.s. katrā valstī ir pa kādam NBA vai vnk eirolīgas super staram kas nelabprāt vēlas spēlēt savas valsts izlasē
tu no basisa tatad neko nejedz!Tie nav sobrid labakie Latvijas basketbolisti! VARBUT ar laiku bus?!tev var but simpatijas pret atseviskiem speletajiem bet vini NEVAR cinities ar eiropas labakajiem!
Centrs ar 108 un 100kg svaru bez pieredzes nav profisionalis .to vari paskatities ka vins nospeleja sezonu ventinos-smagi un bezcerigi! Berzini abi -parodijas no speka uzbrucejiem!vienam galva tikai zimeties otrais nezina ko laukuma darit!Meijeris kurs Mareks-vinam es nezinu cik laika vel vajag lai sajegtu ka vajag spelet!Cuku gans izvilka ,ieteica un aizgaja,bet atdeves....saubos vai bus!un ta var runat par visiem zalajiem gurkiem.Rudeni mani vardi paradis to taisnigumu.vel pagajoso sezonu rakstiju ka ar so sastavu bus tikai zagi ta ari bija.tas pats gaidams ari sogad un sezonas beigas Bagatskis bus miskaste.Kaut gan no otras puses sitads treneris ir izdevigs Snepam-ir uz ka novelt izgasanas gadijuma un pats atkal sveika turpinas vavulot!

  +3 [+] [-]

, 2012-06-08 21:37, pirms 12 gadiem
Spēlētāji un LV izlase ir Basketbola sabiedrības impotences upuri.
Laba krievu kluba rezervists mums būs vienīgais daudzmaz sakarīgais 1. numurs (vēlu veiksmi Strēlniekam, bet vienam 40 min nav reāli), tā vietā lai atlaižot funkcionāru ar 4k algu, paņemtu spēlētāju, kas Spānijas līgā un Eirolīgas spēlēs vidēji met padsmit punktus un var arī izšķirošo 3p iemest un vidējā Spāņu komandā ir viens no diviem līdzvērtīgiem 1.Nr.???
Otrie numuri - ja nebūs Blūms (iespējams atkal Šnepa faktors nospēlēs), tad tā ir katastrofa. Likt cerības uz to, ka izšaus aizgājušo gadu talants Šķēle nav nopietni. Ja vēl Dairis būtu , tad varētu cerēt. Atkal atlaižot Šnepu, iespējams, ka izlasē būtu Janičenoks - atkopies pēc traumas LBL finālā nemaz nebija slikts.
trešie o.k. Dāvim un Kuksikam jādod iespēja, bet kur Jahoo, kurš var arī par 4 to un Kalve??? Jahoo gadījumā atkal Šnepa faktors?
Ceturtie Freimanis un Bērzs ir pašlaik labākie, bet stabilitātei un pārsteigumam aizsardzībā atkal Jahoo derētu.
centri Biedriņš gatavojas NBA- lai veicas. Bet Kambala - atkal Šnepa faktors? Iespējams arī Bagatskis negrib viņu. Nešaubos, ka Grafs savas 10 min nospēlētu labāk par esošajiem.

Secinājumi: Lai cik skumji tas nebūtu Valteriem ir nozīmīga loma LV basī. Protams var teikt mums to gaili nevajag. Bet vecajā strīdā atkal izlemjot par labu funkcionāram, jārēķinās ar to, ka mēs zaudējam vienu EČ ciklu + skatītājus un nav arī garantija, ka spēsim atkopties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-09 15:32, pirms 12 gadiem
Neraudiet par dzērājiem,neveiksminiekiem ,iedomigajiem un jampampiņiem.Izlasē jaspēlē patriotiem un valsts varenajiem.

     [+] [-]

, 2012-06-09 18:26, pirms 12 gadiem
Džerijs5 rakstīja: godīgi sakot var jau nosaukt izlases sastāvu:
J Strēlnieks
K Vecvagars
J Blūms
Dai. Bertāns
Dāv. Bertāns
M Laksa
R Kuksiks
O Ošenieks
M Mejeris
R Freimanis
K Bērziņš
A Šeļakovs
M Meiers
Protams tas viss gadijumā ja visi spēlētāji būs vesali un piekritīs spēlēt izlasē.
Vecākais Bertāns nebūs dēl potītes!