Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Lielbritānija sagatavošanās ciklu sāk ar Ukrainas sagraušanu

Rolands Eliņš

Latvijas pretiniece Lielbritānija sagatavošanās ciklu sāk ar Ukrainas sagraušanu
Gabriels Olaseni
Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Basketbola turnīrā Grieķijā mājinieku izlase ar 106:48 izrēķinājās ar Rumāniju, kamēr Lielbritānija ar 86:64 sakāva Ukrainu.

Lielbritānijas izlase, kas būs viena no piecām Latvijas valstsvienības pretiniecēm Eiropas čempionāta finālturnīrā D apakšgrupā, savu pirmo pārbaudes spēli šovasar aizvadīja tikai šovakar. Turnīrā Grieķijā tā sacentās ar Ukrainu, kas Eiropas čempionātā spēlēs B apakšgrupā.

Briti jau mača sākumā ieguva krietnu pārsvaru, ko pēc tam konsekventi palielināja. Vienubrīd Lielbritānija bija vadībā pat ar 29 punktiem, bet mača pēdējās divās minūtēs punktus neguva, kas ļāva ukraiņiem nedaudz pievilkt, samazinot starpību beigu rezultātā līdz 22 punktiem (64:86).

16 punktus Lielbritānijas izlasē guva Gabriels Olaseni, kurš sezonu pabeidza Francijas augstākajā līgā “Orleans” vienībā. Ar 11 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tedijs Okerīfors, Itālijas A Sērijas pārstāvis. Lai arī briti uzvarēja pārliecinoši, viņiem problēmas sarūpēja cīņa par atlēkušajām bumbām – pie sava groza tika ļauts ukraiņiem savākt veselas 19 atlēkušās bumbas.

Tikmēr otrā šī turnīra spēlē intrigas bija vēl mazāk, jo Grieķija ar 106:48 sakāva Rumāniju. Komandu spēku samēri bija labi redzami jau pirmajā ceturtdaļā, kurā grieķi uzvarēja ar 22:7. Grieķi šajā mačā plaši variēja ar sastāvu, nevienam nespēlējot vairāk par 25 minūtēm. Ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Kosts Papanikolau, bet 14 punkti Nikosam Papam. Jāpiemin, ka grieķi trāpīja 65% tālmetienu (13 no 20).

Izmantotie resursi:
Encouraging start for Senior Men in opening...

     [+] [-]

, 2017-08-07 23:35, pirms 7 gadiem
86:84 skaitās sagraušana?

     [+] [-]

, 2017-08-07 23:36, pirms 7 gadiem
Vai arī 64:86? Kā tad tur īsti bija?