Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Prieki pie malas, laiks darbam!

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Prieki pie malas, laiks darbam!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Lietuviešu virzītais un FIBA Europe pieņemtais lēmums par 2011. gada Eiropas čempionāta dalībvalstu paplašināšanu izraisa dažādas emocijas un pārdomas – Basketbola Savienībai eiforijā krist nav laika, jāsameklē papildu līdzekļi.

Latviešu, tāpat kā itāliešu, ukraiņu, bosniešu, gruzīnu, bulgāru un poļu, basketa līdzjutēji šovakar var sist plaukstas – Lietuva, vispirms jau savtīgu iemeslu dēļ, devusi iespēju šo valstu komandām startēt nākamā gada finālturnīrā. Tas nekas, ka kvalifikācijas turnīrs neizdevās, katras ir pelnījis otro iespēju. Tiesa, tiem pašiem itāliešiem šī būs nu jau kāda ceturtā iespēja... Skaidrs, ka šāda lēmuma pieņemšanā nevar nebūt arī Itālijas pirksts – nākamā gada čempionāts tomēr ir atlase uz olimpiskajām spēlēm 2012. gadā. Un, lai kā arī tagad kāds smīnētu, sak, kādas vēl Itālijai olimpiskās spēles, "azzuri" nezaudē ticību savai izlasei un ir gatava darīt jebko, tai skaitā investēt lielas naudas, lai komandai palīdzētu atgriezties Eiropas un tad arī pasaules elitē.

Lietuva kā čempionāta rīkotāja šajā gadījumā ir tikai un vienīgi ieguvēja – nebūs jādomā par naudas koka stādīšanu (papildus līdzekļu ), jo savdabīgā "wild card" ieguvējām pašām būs jāsedz piedalīšanās izmaksas. Gan tas, gan līdz ar to arī loģiska līdzjutēju naudas plūsma uzlabos Lietuvas ekonomisko situāciju, vismaz uz čempionāta laiku, valstij milzīgas reklāmas iespējas un tml. Pieļauju iespēju, ka, ja Latvija būtu tikusi pati saviem spēkiem čempionātā, leišu degsme par turnīra paplašināšanu būtu krietni vien vēsāka. Latvijas izmitināšana grupā, kas spēlēs Šauļos, ir gājiens ar zirgu – ja arī spēles būs darbadienu vakaros, ikvienam groza bumbas paticējam būs iespēja pēc darba iesēsties mašīnā un aizbraukt paskatīties, kā tad mūsu puikas tur laiž to basi.

Ar prieku šādu lēmumu noteikti jāuzņem arī Latvijā, tā būs izcila iespēja daudziem spēlētājiem un arī jaunajam treneru kolektīvam sevi parādīt vēl augstākā līmenī nekā kvalifikācijas turnīrs. Tai pat laikā interesanti būtu zināt, vai Basketbola savienībā (LBS) eiforiju par iekļūšanu finālturnīrā jau ir nomainījis darba gars. Līdzekļu gādāšana nākamā gada turnīram jāsāk jau šodien pat! Tā vairs nebūs tikai sagatavošanās un aizlidošana uz norises vietu, bet arī dzīvošana aptuevni 20 cilvēku kolektīvam vismaz nedēļu. Protams, var paļauties, ka pēdējā brīdī valsts atkal varētu izlīdzēties, bet šī būtu laba iespēja LBS cilvēkiem nodemonstrēt savas spējas un pārdot šo "produktu" jau laikus, lai tad, kad (ja) valsts sāktu interesēties "nu, kā tad jums tur ar naudiņām, nevajadzēs?", LBS varētu paceltu galvu atbildēt "mums jau ir" (protams, tas nenozīmē, ka kāda pie pilna saprāta esoša organizācija atteiktos no valsts palīdzības). Utopiski? Protams. Bet tai pat laikā lieliska iespēja federācijai uzlabot savu publisko tēlu, kas vienkāršo cilvēku acīs netiek vērtēts viennozīmīgi.

Acīmredzot, papildus komandām pašām būs jāsedz tikai pirmā posma izdevumi, jo no otrā posma viss notiek pēc līdz šim jau spēkā bijušā nolikuma. Ja arī pēkšņi notiktu neticamais, un Latviju pirmo reizi n-to gadu laikā tiktu ārā no grupas, tas būtu tikai skaisti un apsveicami. Tomēr, lai to paveiktu, vispirms jāpiedalās pirmajā posmā. To arī novēlam!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-05 22:55, pirms 14 gadiem
Lietuva un Latvija uz doto brīdi ir ieguvējas, bet Eiropas basketbols, manuprāt, tieši pretēji.. Būs līdzīgi, kā PČ, kad sākuma posmus [praktiski] nav jēgas skatīties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-05 22:58, pirms 14 gadiem
cerams, ka viss būs labākajā kārtībā

  +1 [+] [-]

, 2010-09-05 22:59, pirms 14 gadiem
vieglāk ir aiziet ar skumju ģīmi pie valsts pēc naudas. citādi tagad dabūs sponsoru, lepni valstij atteiks, bet kad nākošreiz ies pēc naudas pie valsts, valsts pasūtīs sakot, ka paši varat sameklēt.

     [+] [-]

, 2010-09-05 22:59, pirms 14 gadiem
Nu nesaka latviski - gājiens ar zirgu! Nevar visus teicienus tulkot latviski. It sevišķi par lietuviešiem, kuri piemin zirga galvas...

  -2 [+] [-]

, 2010-09-05 23:03, pirms 14 gadiem
Uz prieksu Latvija !
tikai nevajag nolikt, ka mes tur busim ,jo tomer skatoties Eiropas cempi ar Lv piedalisanos ir vnk kolosala !
nju lab, kad zaudejam, tad biski aprunajam, bet tads ir sportistu liktenis.

PS: nedabuju savus lama vardus ielikt !

     [+] [-]

, 2010-09-05 23:04, pirms 14 gadiem
Sportinsh rakstīja: PS: nedabuju savus lama vardus ielikt !
trūkā tikai ,ka būtu dabūjis

  +3 [+] [-]

, 2010-09-05 23:08, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Lietuva un Latvija uz doto brīdi ir ieguvējas, bet Eiropas basketbols, manuprāt, tieši pretēji.. Būs līdzīgi, kā PČ, kad sākuma posmus [praktiski] nav jēgas skatīties!
PČ parasti tās neskatāmās spēles rāda ne-Eiropas komandas( piem. Jordānija,Libāna,Kotdivuāra u.c.).. bet kad savā starpā spēlē Eiropas komandas,vairāk vai mazāk ir līdzīgas spēles ar atbilstoša līmeņa spēlētājiem... un otrā iespēja uzspēlēt EČ varētu komandām dot papildus motivāciju

  +3 [+] [-]

, 2010-09-05 23:11, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Lietuva un Latvija uz doto brīdi ir ieguvējas, bet Eiropas basketbols, manuprāt, tieši pretēji.. Būs līdzīgi, kā PČ, kad sākuma posmus [praktiski] nav jēgas skatīties!
es gan neteiktu, ka sajaa PČ sakuma posms bija neinteresants

  +6 [+] [-]

, 2010-09-05 23:17, pirms 14 gadiem
Šauļi
Biju uz BBL final4 tur divas dienas, kad ASK spēleja, arī Barons.
Noteikti būs jālaiž uz čempi.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-05 23:17, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Paskatoties kvalifikācijas spēles un rezultātus, nedomāju, ka komandu līmenis ir līdzīgs, kā Tu saki. Un kur pēkšņi radīsies motivācija? Ja nebija kvalifikācijā, nebūs arī finālturnīrā! Manuprāt, līdz finālturnīram "jāizaug", nevis jāpalielina skaits ar domu "lai jau visiem tiek"!
Daudzas atbildes sniegs šis finālturnīrs... Nav reāli jēgas spriest kā būs,jo šis tomēr būs eksperimentāls turnīrs,kas parādīs visus šīs sistēmas plusus un mīnusus...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-05 23:33, pirms 14 gadiem
Līdzekļi? ha apjās U20 un U18 uz prēmījām, būs arī līdzekļi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-05 23:50, pirms 14 gadiem
LBS naudu sagaadaas 100 %, jo preteejaa gadiijumaa buus kauns pa visu Eiropu

  +2 [+] [-]

, 2010-09-06 00:18, pirms 14 gadiem
man liekas, ka leiši to paplašināšanu tā uzstāja ne tikai latviešu dēļ, bet arī lielkaimiņu poļu dēļ!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 05:08, pirms 14 gadiem
LBS nav naudas 20 cilvēkus uz nedēļu Lietuvas mazpilsētā izmitināt? Es to varu atļauties kas tas par sviestu, man liekas autoram vispār nav saprašanas par ko runā, valsts sporta veida federācijai gadu smagi jāstrādā, lai atrastu kādus 20 000 latu ko aizsūtīt nacionālo izlasi uz kaimiņvalsti uz nedēļu

  -4 [+] [-]

, 2010-09-06 06:24, pirms 14 gadiem
Vajag aizsutiit U-18 si gada izlasi buus labaak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 08:49, pirms 14 gadiem
nu šitā bilde topā, rakstos par Bagiju, rakstos par Strēlnieku un rakstos par izlasi, visur

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 10:25, pirms 14 gadiem
DIENAS JAUTĀJUMS:
Vai Latvijas izlases startu EČ rādīs visiem pieejamajā nacionālajā televīzijā, vai arī LBS arī nākamgad parūpēsies, lai 90% no skatīties gribētājiem basketbolu neredzētu? Pieņemu, ka Šnepa kungs ar saviem draugiem nespēs iegūt vajadzīgo finansējumu pilnībā un nāksies iegrābt arī valsts makā.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 10:44, pirms 14 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: DIENAS JAUTĀJUMS:
Vai Latvijas izlases startu EČ rādīs visiem pieejamajā nacionālajā televīzijā, vai arī LBS arī nākamgad parūpēsies, lai 90% no skatīties gribētājiem basketbolu neredzētu?
Jautaajums jau ir izlemts. Viasat nopirka ekskluziivas raadiisanas tiesiibas, no kuraam neatteiksies ne par kaadu naudu!