Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Gruzija pieveic Lietuvu, triumfējot Klaipēdas turnīrā; Beļģija notur uzvaru pār Vāciju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gruzija pieveic Lietuvu, triumfējot Klaipēdas turnīrā; Beļģija notur uzvaru pār Vāciju
Vācija pret Beļģiju
Foto: imago/Karina Hessland/Scanpix

Sestdien Lietuvas piejūras pilsētā Klaipēdā notikušā "Kidy Tour" pārbaudes turnīra finālā Gruzijas izlase ar 81:70 pārspēja mājinieci Lietuvu. Pārbaudes spēlēs uzvaras arī Beļģijas, Čehijas un Izraēlas izlasēm.

Lietuva - Gruzija

"Kidy Tour" pārbaudes turnīra finālā lietuvieši uzņēma vakardienas Latvijas izlases pāridarītājus - Gruziju. Šī spēle bija īpaša arī ar to, ka šīs divas komandas savā starpā aizvadīs pirmo spēli šīgada "Eurobasket" finālturnīrā.

Mača pirmajās minūtēs gruzīni spēja bombardēt mājinieku aizsardzību, veicot dažus izrāvienus, kuri pārvērtās vairāku punktu vadībās (6:0, 10:3, 16:7, 21:12). Īpašas briesmas mājinieku grozam radīja Tornike Šengelija un Giorgi Šermadini. Ceturkšņa beigu daļā lietuvieši gan spēja atgūties līdz -4 (21:25). Daudz labāk mūsu dienvidu kaimiņiem veicās otrajās desmit minūtēs, kad, galvenokārt ar Donāta Motejūna un Artūra Gudaiša pūlēm, Lietuva ātri atspēlējās, kā arī pārņēma vadību, puslaika pārtraukumā dodoties ar +7 (40:33).

Spēles otrā daļa pilnībā piederēja Gruzijai. Gruzīni uzbruka ar lielisku precizitāti, kas ļāva pēdējās 20 minūtēs gūt 48 punktus, kā arī uzvarēt spēlē ar rezultātu 81:70. Rezultatīvākais ar 19 punktiem, kā arī astoņām atlēkušajām bumbām bija Tornike Šengelija. Zem groziem "noplosījās" Giorgi Šermadini, kam bez 17 punktiem arī 12 atlēkušās bumbas, Jāatzīmē arī Georges Cincadzes desmit rezultatīvās piespēles. Lietuvas komandā 17 punkti, kā arī astoņas atlēkušās bumbas Artūram Gudaitim.

Vācija - Beļģija

Tikmēr Vācijas pilsētā Erfurtē mājinieki vācieši uzņēma Beļģiju. Ja spēles pirmajā ceturksnī ar minimālu pārsvaru (17:16) pārāki bija vācieši, tad mača vidusdaļā sasparojās beļģi, kas bija vadībā gan pēc puslaika (32:30), gan trešās ceturtdaļas (53:47). Pašā galotnē vācieši pietuvojās un gandrīz izlīdzināja rezultātu, tomēr Beļģija noturēja pārsvaru, uzvarot spēlē ar 71:69.

Ungārija - Čehija

"Adecco" kausa izcīņā, kas norisinās Slovēnijas pilsētā Mariborā, Čehija ar rezultātu 85:51 sagrāva Ungārijas izlasi, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma šogad atgriezīsies "Eurobasket" finālturnīrā. Čehi, kam šīgada finālturnīrā būs jāiztiek bez izlases līdera Jana Veselija palīdzības, pārliecinošu vadību ieguva jau pēc pirmās ceturtdaļas (20:10), atlikušajā spēles gaitā to tikai palielinot.

Somija - Izraēla

Izraēlas izlase viesos spēja noturēt pēc puslaika iegūto astoņu punktu handikapu, rezultatīvā basketbolā pieveicot Somiju ar rezultātu 97:92.

Francija - Tunisija

Visbeidzot uzvaru šovakar svinēja arī Francijas basketbolisti, kas mājās ar 67:53 pieveica vienu no labākajām Āfrikas kontinenta basketbola izlasēm - Tunisiju.

Izmantotie resursi:
Lietuvos krepšinio federacija - Lietuvos...
Deutscher Basketball Bund › Deutscher...
ČBF - Česká Basketbalová Federace

  -3 [+] [-]

, 2017-08-05 22:22, pirms 7 gadiem
Es domāju, šitā ir sliktākā Lietuvas izlase ever! Zaudēt Gruzijai... visus atlaist..

  +1 [+] [-]

, 2017-08-05 23:15, pirms 7 gadiem
Mazliet negaidīti!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-06 00:02, pirms 7 gadiem
isor rakstīja: Es domāju, šitā ir sliktākā Lietuvas izlase ever! Zaudēt Gruzijai... visus atlaist..
Katru gadu pirms čempionāta Lietuva tiek aprunāta, "šogad nekas nebūs", "sūdīgi izskatās", "mēs jau viņus paņemsim", bet beigās tāpat svarīgākajās spēlēs leiši izcīna uzvaras un arī tiek pie medaļām

     [+] [-]

, 2017-08-06 01:54, pirms 7 gadiem
Leiši iesildās. Tāpat kā mūsējie!

  +2 [+] [-]

, 2017-08-06 06:26, pirms 7 gadiem
isor rakstīja: Es domāju, šitā ir sliktākā Lietuvas izlase ever! Zaudēt Gruzijai... visus atlaist..
Varbūt šī nav sliktākā Lietuvas izlase,bet labākā Gruzijas izlase!

  +2 [+] [-]

, 2017-08-06 13:03, pirms 7 gadiem
RealT rakstīja: Varbūt šī nav sliktākā Lietuvas izlase,bet labākā Gruzijas izlase!
Gruzijas izlase visus pēdējos gadus sastāv no ļoti laba saspēlēta kodola. reizēm pat nevar saprast, kāpēc viņiem tik čābīgi rezultāti.