Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Filipīniešu centrs Soto: ''Kristaps Porziņģis ir mans elks''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Filipīniešu centrs Soto: ''Kristaps Porziņģis ir mans elks''
Kajs Soto. Foto: FIBA

Filipīnu basketbola izlase vakar pārtrauca ilgu sausuma periodu, pirmo reizi 64 gadu laikā oficiālā mačā apspēlējot Eiropas vienību. ''Arēnā Rīga'' notikušajā mačā Filipīnas ar 89:80 apspēlēja Latviju. Pēc panākuma viens no filipīniešu līderiem Kajs Soto medijiem atklāja uzvaras atslēgas un atklāja, ka Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis esot viņa elks.

''Sākām spēli ar pareizo mentalitāti. Lieta, kas mums jāuzlabo, ir tā, ka visu 40 minūšu garumā jāspēlē labākais basketbols. Brīžiem trešajā un ceturtajā ceturtdaļā apstājāmies. Tas mums jāuzlabo līdz nākamajai spēlei, kas ir pēc mazāk nekā 24 stundām. Nav daudz laika atpūtai, bet ticu šai komandai un esmu ļoti pateicīgs un priecīgs par uzvaru šodien,'' pēc spēles sacīja viens no Filipīnu izlases līderiem Kajs Soto.

Latvijas basketbolisti ceturtajā ceturtdaļā uzsāka pakaļdzīšanos, tiekot pat līdz mīnus deviņi un piespiežot Filipīnu galveno stratēģi Timu Kounu pieprasīt minūtes pārtraukumu. Soto skaidroja, ko latvieši otrajā puslaikā mainīja savā spēlē: ''Latvija otrajā puslaikā izdarīja lielāku spiedienu uz mūsu driblētājiem. Viņi izdarīja lielāku spiedienu uz mums visiem, nevienam neļaujot saņemt bumbu. Arī par to jāpaskatās video un nākamajā spēlē jāuzlabo. Viņi labi sāka otro puslaiku, taču mēs turpinājām iesākto un domāju, ka tas ir veids, kā izcīnījām uzvaru. Nepadevāmies un ticējām sev.''

''Atmosfēra ir lieliska. Varu viegli pateikt, ka Latvijā mīl basketbolu. Kā spēlētājam tas ir liels gods spēlēt šādu skatītāju priekšā. Kad biju mazs, par to sapņoju. Šis ir kā sapņa piepildījums – spēlēt šādās valstīs un šādās atmosfērās,'' arēnā sanākušos līdzjutējus slavēja filipīnietis.

2002. gadā dzimušais Soto netika izraudzīts NBA draftā, bet pirms tā daudz tika salīdzināts ar Latvijas spilgtāko basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi. Viens no visu laiku lielākajiem Filipīnu basketbola talantiem Kajs Soto savu spēli modelējis pēc Porziņģa piemēra: ''Uzaugot daudz skatījos Kristapa Porziņģa spēles. Viņš ir mans elks. Viņš ir viens no spēlētājiem, kuram es daudz sekoju. Ļoti vēlējos uzspēlēt pret viņu, bet varbūt izdosies nākotnē. Esmu vienkārši priecīgs, ka izcīnījām uzvaru un neviens neguva savainojumus.''

Viens no Latvijas vadošajiem uzbrucējiem Dāvis Bertāns pirmajā mačā daudz veidoja māņu aizsegus (slip screen), atbrīvojoties uz brīvu tālmetienu. Mačā pret filipīniešiem jaunākais no Bertāniem bieži pie šādām situācijām netika – tam gatava bija Filipīnu aizsardzība. ''Tā bija viena no lietām, kam visvairāk centāmies pielāgot savu aizsardzību. Ļoti gatavojāmies aizsardzībai pret Dāvi Bertānu. Viņš ir NBA spēlētājs, mums viņš jārespektē. Trenējām aizsardzību pret vienu no Latvijas kombinācijām, kuras noslēgumā Dāvim tiek izkārtots brīvs metiens. Sagatavošanās palīdzēja viņu ierobežot. Cerams, ka rīt izdarīsim to pašu,'' noslēdza Soto.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-04 10:25, pirms 3 dienām
Neizdevās noķert filipīniešus uz plika āķa...

* "Viens no Latvijas vadošajiem uzbrucējiem Dāvis Bertāns pirmajā mačā daudz veidoja māņu aizsegus (slip screen), atbrīvojoties uz brīvu tālmetienu. Mačā pret filipīniešiem jaunākais no Bertāniem bieži pie šādām situācijām netika – tam gatava bija Filipīnu aizsardzība."

     [+] [-]

, 2024-07-04 11:13, pirms 3 dienām
Čalis izskoloja mūsu garos pēc pilnas programmas.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 11:26, pirms 3 dienām
Te džeki pat pret šķībo lāzeri trenējušies spēlēt, bet mūsu zvaigznēm pret Braunliju, kurš stabili met virs 20 punktiem spēlē, ir pārāk liels negods kaut ko pētīt un trenēt

     [+] [-]

, 2024-07-04 18:28, pirms 2 dienām
Žēl ka pats Elks neatbalsta mūsējos klātienē

     [+] [-]

, 2024-07-04 18:59, pirms 2 dienām
Man patika filipīniešu attieksme - labākie līdzjutēji Latvijai, skudriņas skrēja, kad arēna dziedāja himnu. Tikai labi vārdi par Latviju un basketbolu Latvijā.