Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatska vadītajai Ukrainai otrā uzvara pēc kārtas, Musa nogremdē Bulgāriju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bagatska vadītajai Ukrainai otrā uzvara pēc kārtas, Musa nogremdē Bulgāriju
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Šodien 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas G grupā trešo uzvaru svinēja Ainara Bagatska vadītā Ukraina, kas izbraukumā ar 73:68 pārspēja Ziemeļmaķedonija, kura kvalifikāciju noslēdza bez panākumiem. Tikmēr pirmo neveiksmi F grupā piedzīvoja Lietuva, kas savā laukumā ar 72:83 zaudēja Čehijai. Pēdējo ceļazīmi uz nākamo posmu izcīnīja Bosnija un Hercegovina, kas no tālākās cīņas izslēdza Bulgāriju.

G grupa

• 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā G grupā otro uzvaru šajā vasaras sabraukumā svinēja Ainara Bagatska trenētā Ukrainas izlase, kas izbraukumā pārspēja Ziemeļmaķedoniju.

• Iepriekš ukraiņi, spēlējot ‘’Arēnā Rīga’’, ar 79:66 pārspēja Gruziju. Pēc nospēlētiem pieciem mačiem Ukrainas bilance ir 3-2, bet noslēdzošo grupas spēli tā aizvadīs 7. jūlijā, kad Rīgā uzņems Spāniju.

• Bagatska vadītā izlase atradās vadībā no pirmās līdz pēdējai minūtei, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar +14 (35:21). Ziemeļmaķedonijai gan izdevās atgriezt intrigu mačā, pirms pēdējām desmit minūtēm pietuvojoties līdz mīnus četri.

• Ceturto ceturksni ukraiņi sāka ar 12:4 izrāvienu, kas ļāva izcīnīt panākumu arī visā spēlē (73:68). Ziemeļmaķedonija 2023. gada Pasaules kausa kvalifikāciju noslēdza bez uzvarām un pēdējā vietā G grupā.

• Rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Svjatoslavs Mihailuks, kurš trāpīja sešus no 12 izmestajiem tālmetieniem.

• Citā spēlē uzvaru svinēja Gruzija, kura savā laukumā papildlaikā ar 82:76 tika galā ar spāņiem, tādējādi esošajiem Pasaules kausa turētājiem sagādājot pirmo neveiksmi kvalifikācijā.

• Kopumā spēles laikā 22 reizes mainījās komanda, kas atradās vadībā, bet visu izšķīra precizitāte metienos. Ja spāņi labāk meta no divpunktu metienu pozīcijām (53.7% pret 43.2%), tad tālmetienos (40% pret 26.7%) un soda metienos (80% pret 57.1%) krietni labāki bija mājinieki.

• Pēc pirmā puslaika Gruzijai bija sešu punktu pārsvars, taču tas tika izšķērdēts trešajā, kurā mājinieki guva tikai septiņus punktus. Gruzijai izdevās gan atspēlēties un vēlāk veiksmīgāk nospēlēt papildlaikā.

• Gruzijai četri basketbolisti (Rati Andronikašvili, Giorgi Šermadini, Tornike Šengelija un Tads Makfadens) iemeta virs desmit punktiem, Šermadini ar 18 esot rezultatīvākajam.

• Komandas jau nodrošinājušas iekļūšanu 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā, taču nozīmīga ir spēļu bilance, ar kādu tās turpinās cīņu par iekļūšanu finālturnīrā.

G grupa

V.KomandaSUZ+/-P
1.Gruzija (Q)642+510
2.Spānija (Q)541+1019
3.Ukraina (Q)532+168
4.Ziemeļmaķedonija606-1226

F grupa

• Pirmo zaudējumu F grupā piedzīvoja Lietuva, kas savā laukumā ar 72:83 piekāpās Čehijai. Čehi tikmēr ar panākumu garantēja vietu nākamajā posmā.

• Vēl pirms mača Čehija to nebija izdarījusi, jo tās bilance bija 2-3, bet gadījumā, ja tā zaudētu Lietuvai, bet Bulgārija ar vismaz četru punktu pārsvaru vēlāk uzvarētu Bosniju un Hercegovinu, tieši čehi būtu pēdējie.

• Ar motivāciju neko neatlikt uz vēlāku čehi devās laukumā un atradās vadībā no spēles sākuma līdz beigām. Tās lielākais pārsvars pirmajā puslaikā sasniedza 20 punktus, taču lietuvieši, sākot ar otro puslaiku, dzinās pakaļ, vairākkārtīgi pietuvojoties starpībā.

• Mača izskaņā jau noritēja cīņa par starpību divu spēļu summā. Lietuva pirmajā savstarpējā mačā čehus bija uzvarējuši ar astoņiem punktiem, un zaudējums ar -11 nozīmē to, ka gadījumā, ja komandas otro grupu posmu noslēgs ar vienādu bilanci, augstākā vietā ierindosies Čehija.

• Izskaņā neiztika arī bez emocijām un rupjiem noteikumu pārkāpumiem. Spēles tiesneši divas reizes lietuviešus galotnē sodīja ar nesportiskiem pārkāpumiem, bet Kazis Maksvītis piecas sekundes līdz beigām saņēma tehnisko piezīmi. Arī pēc mača treneris emocijas nevaldīja, turpinot diskusijas ar tiesnešiem.

• Čehijai ar 21 punktu un četrām piespēlēm izcēlās līderis Tomāšs Satoranskis, kurš šodien oficiāli atgriezās Eiropā un ‘’Barcelona’’ komandā. Lietuvas šīs vasaras pirmā sabraukuma līdera lomu uzņēmās Orlando ‘’Magic’’ spēlējošais Igns Brazdeiķis, kurš zaudējumā iemeta 16 punktus.

• Noslēdzošo vietu otrajā grupu turnīrā izcīnīja Bosnija un Hercegovina, kas savā laukumā aizraujošā cīņā ar 76:73 pārspēja Bulgāriju. Kopumā mača laikā astoņas reizes mainījās komanda, kas atradās vadībā.

• Bosnija uzvarēja pateicoties veiksmīgi aizvadītai ceturtajai ceturtdaļai, kuru tā uzvarēja ar 18:11. Ja tālmetieni labāk sekmējās Bulgārijai, tad divpunktu un soda metienu precizitāte veiksmīgāka bija mājiniecei.

• Bosnijas labā pieci basketbolisti iemeta virs desmit punktiem. Par rezultatīvāko ar 16 punktiem kļuva Miralems Halilovičs, kuram arī astoņas bumbas zem groziem. Džananam Musam 13 punkti un sešas piespēles. Tieši Musa ar tālmetienu sekundi līdz pamatlaika beigām atnesa Bosnijai kāroto uzvaru.

• Bulgārijas izlases līderis bija naturalizētais Dī Bosts, kurš Bosnijas grozā sameta 24 punktus, izcīnīja piecas bumbas un atdeva četras piespēles. Čavdars Kostovs pievienoja 15, bet Dimitars Dimitrovs 14 punktus.

• Bulgārija līdz ar bilanci 1-5 izstājusies no tālākās cīņas par kvalificēšanos Pasaules kausam, kamēr Bosnija ar 3-3 turpinās atlases ciklu otrajā grupu turnīrā. Bulgārijai gan šajā vasarā vēl paredzēts starts 2022. gada Eiropas čempionātā, kas sāksies 1. septembrī.

F grupa

VKomandaSUZ+/-P
1.Lietuva (Q)651+4111
2.Čehija (Q)633+29
3.Bosnija un Hercegovina (Q)633-149
4.Bulgārija615-297

Pasaules kausa kvalifikācijas otrās kārtas dalībnieces 4. jūlijā

I grupa: Grieķija, Latvija, Turcija, Beļģija, Serbija, Lielbritānija.
J grupa: Somija, Slovēnija, Zviedrija, Vācija, Izraēla, Igaunija.
K grupa: Francija, Melnkalne, Ungārija, Lietuva, Čehija, Bosnija un Hercegovina
L grupa: Spānija, Gruzija, Ukraina, Islande, Itālija, Nīderlande.

     [+] [-]

, 2022-07-04 22:18, pirms 2 gadiem
• Mača izskaņā jau noritēja cīņa par starpību divu spēļu summā. Lietuva pirmajā savstarpējā mačā čehus bija uzvarējuši ar astoņiem punktiem, un zaudējums ar -11 nozīmē to, ka gadījumā, ja komandas otro grupu posmu noslēgs ar vienādu bilance, augstākā vietā ierindosies Čehija.

Autor, kur tik pāragra doma, ka abām izlasēm varētu būt vienāda bilance, visticamāk nākamajā posmā būs ne viena vien komanda ar identiskām bilancē un būs 3-way....

     [+] [-]

, 2022-07-04 23:48, pirms 2 gadiem
ta bulgariem vajag ka netiek uz otro kartu jo bulgarija aizlika kaju prieksa lai latvija netiktu uz eiropas cempionatu

     [+] [-]

, 2022-07-05 00:02, pirms 2 gadiem
Bagatskis parada kapec vins tiek uzskatits par sobrid labako LV basketbola treneri! Prieks par Ukrainu puikam!