Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks: ''Būs fizisks basketbols. Jābūt gataviem spēlēt ļoti fiziski''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strēlnieks: ''Būs fizisks basketbols. Jābūt gataviem spēlēt ļoti fiziski''
Jānis Strēlnieks. Foto: LBS

Latvijas izlases aizsargs Jānis Strēlnieks pirms šī vakara spēles Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā portālam ''Sportacentrs.com'' komentēja Gruzijas izlases stiprākās puses, aizsardzības nozīmi, fanu atbalstu un sajūtas pirms savas atgriešanās izlases rindās oficiālā spēlē.

Šovakar Latvijas basketbola izlase aizvadīs pirmo Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas cīņu, pretiniekos esot Gruzijai. Ja pēc Gruzijas treniņa viens no līderiem Tornike Šengelija akcentēja, ka viens no pirmajiem uzdevumiem būs apturēt Latvijas precizitāti no tālmetienu līnijas, tad viens no Latvijas pieredzes bagātākajiem spēlētājiem Jānis Strēlnieks akcentēja aizsardzības nozīmi.

''Spēle ir jāveido no aizsardzības. Nevaram domāt, ka uzbrukumā tikai metīsim iekšā un tā uzvarēsim. Mums jābūt gataviem arī tam, ka metieni var neaiziet. Tādā gadījumā ir jāatsitās un nedrīkstam ļaut Gruzijai veikt izrāvienus,'' teica Strēlnieks, kuram šī kļūs par atgriešanos Latvijas izlasē oficiālā spēlē. Pēdējo reizi viņš oficiālā mačā spēlēja 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā 2022. gada novembrī pret Grieķiju un Lielbritāniju. ''Ir ekstra īpašāk, jo paskaitījām, ka pagājis aptuveni pusotrs gads kopš pēdējo reizi spēlēju. Papildus tas, ka spēlējam mājās, dod patīkamas sajūtas.''

Jau vakar varēja secināt, ka Gruzijas un Latvijas spēle būs divu dažādu basketbola stilu mačs - pretinieki priekšroku dod lēnākai spēlei, bet latvieši - ātrākai. ''Redzēsim, kam izdosies uzspiest savu stilu. Noteikti, viņu uzdevums būs spēlēt lēnāk, bet mūsu - ātrāk,'' līdzīgi izteicās Strēlnieks, kurš no pretiniekiem sagaida fizisku spēli. ''Būs fizisks basketbols. Gruzijas labākie spēlētāji ir garajā gala un mazais amerikānis. Mums arī pašiem jābūt gataviem spēlēt ļoti fizisku basketbolu.'' 34 gadus vecais basketbolists uzskaitīja, ka šovakar Latvijas izlasei abos laukuma galos jāspēlē kā komandai.

''Neviens nedrīkstam gulēt. Visiem laukuma spēlētājiem jāspēlē gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Basketbols sastāv no kļūdām - kāds vienmēr kļūdīsies. Tādā gadījumā ir jābūt nākamajam džekam, kurš ir gatavs nākt palīdzēt,'' teica Strēlnieks, kurš lielajā līdzjutēju atbalstā tribīnēs saskata tikai pozitīvo. ''Latviešu fani mūs nekad nav pievīluši. Viņu atbalsts vienmēr ir nācis par labu. Pat brīžos, kad mēs spēlējam slikti, fanu atbalsts ļauj mums atgriezties spēlē, cīnīties un nepadoties. Viņi mums neļaus padoties, bet mēs cīnīsimies līdz galam.''

Latvijas basketbola izlase pret Gruziju līdz šim spēkojusies desmit reizes, uzvarot četrās. Pēdējā savstarpējā mačā pirms gada latvieši bija pārāki ar 82:57, tiesa, tas bija pārbaudes mačs.

Parīzes olimpiskajās spēlēs iekļūs tikai Rīgas kvalifikācijas uzvarētāja. A grupā bez Latvijas un Gruzijas piedalās arī Filipīnas, bet B grupu veido Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. No katras grupas divas labākās iekļūs pusfinālā, kas notiks 6. jūlijā. Fināls par vietu Parīzē gaidāms 7. jūlijā.

     [+] [-]

, 2024-07-02 14:53, aizvakar
Vajadzēs kārtīgi gruzīt!