Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Latvijas basketbola izlasei piešķir 388 tūkstošus eiro dalībai OS kvalifikācijā

Latvijas basketbola izlasei piešķir 388 tūkstošus eiro dalībai OS kvalifikācijā
Latvijas basketbola izlase. Foto: LBS

LETA. Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lūgumu piešķirt 388 130 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības sagatavošanos un dalību 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīrā.

Piešķirtais finansējums gan ir par 11 300 eiro mazāks, nekā sākotnēji lūgts.

LETA jau rakstīja, ka IZM sākotnēji lūdza piešķirt finansējumu arī Latvijas Hokeja federācijai, lai segtu šogad paredzētos izdevumus, kas saistīti ar Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanos un dalību 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīram hokejā vīriešiem. Kopā abām izlasēm bija plānots atvēlēt 815 751 eiro.

IZM lūgumu neatbalstīja Finanšu ministrija (FM), kas atsaucās uz 19.februāra koalīcijas partiju sadarbības sanāksmi, kurā vienojās sporta pasākumiem šogad vairāk nepieprasīt finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

FM arī atgādināja, ka valdība abiem sporta pasākumiem šogad jau piešķīra finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2 319 330 eiro apmērā.

LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs aģentūrai LETA atklāja, ka šobrīd notiek "aktīvs saskaņošanas darbs" ar IZM par olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sagatavošanai nepieciešamo finansējumu. "Mums ir kopīga izpratne par pasākuma valstisko nozīmi," pauda Pļāvējs.

Jau vēstīts, ka 2024.Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīrs noritēs no 2.jūlija līdz 7.jūlijam. Rīgā kvalifikācijas turnīrā A grupā Latvijas vīriešu basketbola izlase tiksies ar Gruziju un Filipīnām, bet B grupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūst tikai turnīra uzvarētāja.

Savukārt turnīrs hokejā vīriešiem ar Latvijas izlases līdzdalību norisināsies no 29.augustam līdz 1.septembrim "Arēnā Rīga".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-07-02 14:43, aizvakar
Hokeja SIA neiebrauks mīnusos?
, 2024-07-02 14:46, aizvakar
Damokla_zobens_23 rakstīja: Hokeja SIA neiebrauks mīnusos?
Mīnusos noteikti neiebrauks, bet ievilkt nāsī tik daudz, cik sākumā šņukuri bija sarēķinājuši, nesanāks gan. Varbūt sanāks, bet tad atkal kādam kaut kas tiks nogriezts. Brīvprātīgie ēdīs cepumus un priecāsies par T-krekliem, bet pārējais apkalpojošais personāls tiks atalgots ar kapeikām un treknu PALDIES.
Šis vairāk par ledus mietiem, nevis balona dzenātājiem.
, 2024-07-02 15:20, aizvakar
Mūsējie arī priecīgi par šo lēmumu. Basketbols ir foršs! Hokejs nav kreisās kustības sporta spēle. Viņiem naudu nevajag.
, 2024-07-02 15:21, aizvakar
tai SIA kura netiks uz olimpiādi nauda jāatgriež atpakaļ, un tie būs basketbolisti, kuri vēl nekad nav spēlējuši olimpiādē ........
, 2024-07-02 17:26, aizvakar
Pag vai tad šie nav tie pasākumi, kur ārzemju fani sabraukšot un būs baigā peļņa? Es domāju, ka lētāk būtu mūsu izlasēm aizbraukt un nospēlēt tās dažas spēles kaut kur citur. Kā redzams, tad rīkotāji uzņemas pilnīgi visus izdevumus.
Filipīnu valstsvienības basketbolisti. Foto: FIBA
27

Gruzija cenšas iemest savā grozā, Filipīnu zaudējums pasniedz Latvijai pirmo vietu

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupā pirmo vietu atguva Latvijas valstsvienība. Šodien Gruzijas basketbolisti ar 96:94 pieveica Filipīnu komandu, pusfinālā iekļūstot filipīniešiem.
Mārtiņš Zībarts, Anita Mikāle, Aigars Nerips, Guntis Endzels, Edgars Grigorjevs, Beāte Ūzule. Foto: Mārtiņš Zībarts
6

Nosaukts U20 sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātam

Latvijas U20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips trešdien, 3. jūlijā, nosauca 12 spēlētājas Eiropas čempionātam, kas 6.-14. jūlijā notiks Lietuvas pilsētās Klaipēdā un Viļņā.
Tims Kone. Foto: FIBA
21

Filipīnu preses reakcija: "Pirmā uzvara pār Eiropas komandu 64 gadu laikā"

Latvijas un Filipīnu spēle sākās 4. jūlija pusnaktī pēc Manilas laika, taču salinieku uzvara dzimtenē izpelnījās lielu uzmanību. Daudzi neklātienē sekoja basketbolistu sekmēm un mediji naktī strādāja, lai operatīvi atspoguļotu jaunākās ziņas.