Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Arī noslēdzošo mājas spēli PK2023 atlasē Ukraina aizvadīs ''Arēna Rīga''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Arī noslēdzošo mājas spēli PK2023 atlasē Ukraina aizvadīs ''Arēna Rīga''
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vēsta, ka Ukrainas vīriešu basketbola izlase 26. februārī ''Arēna Rīga'' aizvadīs noslēdzošo 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēli pret Nīderlandi. Pirms pēdējiem diviem mačiem Ainara Bagatska trenētajai izlasei vēl ir cerības kvalificēties turnīram.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ziņo, ka arī noslēdzošo mājas spēli 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā ''Arēnā Rīga'' aizvadīs Ukrainas valstsvienība. Spēle pret Nīderlandi gaidāma 26. februārī plkst. 18:00. Ukraiņiem pirms noslēdzošā loga vēl ir izredzes kvalificēties kausa izcīņai, jo tā vēl cīnās par trešo vietu ar Gruziju un Islandi. Pagaidām no L grupas dalību turnīrā, kas šogad notiks Japānā, Filipīnās un Indonēzijā nodrošinājušas Spānijas un Itālijas izlases.

Pirms 26. februāra cīņas ukraiņiem gan ir vēl viena svarīga spēle trīs dienas iepriekš Itālijā. Šajā dienā spēlēs arī Nīderlande pret Gruziju, kā arī Islande pret Spāniju, kamēr 26. februārī vēl maču aizvadīs Gruzija ar Islandi. Ukraiņiem nepieciešamas uzvaras abās spēlēs un tai jācer, ka nedz Gruzija, nedz Islandi neuzvarēs pēdējos divos mačos. Ainara Bagatska vadītajai vienībai ir pārsvars pret abiem sāncenšiem savstarpējās spēlēs.

“Kamēr ir teorētiskas izredzes, turpinām cīņa par Pasaules kausu,” Ainars Bagatskis uzsvēris intervijā Ukrainas Basketbola federācijas mājaslapai. “Vēlos, lai mūsu galvās vienmēr būtu doma, ka jāizmanto katra iespēja. Katrai spēlei mums vajadzētu būt kā pēdējai, jākoncentrējas tikai uz uzvaru.”

Kopš Krievijas invāzijas Ukrainā un kara sākuma pagājušā gada 24. februārī šīs valsts basketbola izlase Latvijā aizvadījusi četras Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs. Divās no tām tika svinētas uzvaras, pieveicot Gruziju un Islandi, bet divās citās tika piedzīvotas neveiksmes pret Spāniju un Itāliju.

Kopvērtējums

I grupaU-ZJ grupaU-ZK grupaU-ZL grupaU-Z
Latvija6-1Vācija8-1Francija7-2Spānija6-1
Serbija4-3Somija7-2Lietuva7-2Itālija6-2
Grieķija4-3Slovēnija6-3Melnkalne6-3Gruzija4-4
Turcija3-4Zviedrija4-5Bosnija un Herc.5-4Islande4-4
Beļģija3-4Izraēla3-6Ungārija4-5Ukraina3-5
Lielbritānija1-6Igaunija2-7Čehija3-6Nīderlande0-7

Izmantotie resursi:
https://latvijav.basket.lv/pk2023-k...