Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pēc "EuroBasket" Mesinu pie Itālijas izlases stūres nomainīs Saketi

Pēc "EuroBasket" Mesinu pie Itālijas izlases stūres nomainīs Saketi
Meo Saketi
Foto: vanolibasket.com

Itālijas Basketbola federācija paziņojusi, ka pēc Eiropas čempionāta finālturnīra Etores Mesinas vietā Itālijas valstsvienības vadības grožus pārņems Meo Saketi.

Mesina pēc "EuroBasket" pametīs izlasi, kuras vadību uzņēmās 2016. gada sākumā ar mērķi caur papildus kvalifikācijas turnīru iegūt ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Lai gan Itālija tika uzskatīta par favorīti un turnīrs notika Turīnā, tai neizdevās kvalificēties olimpiādei, jo izšķirošajā mačā tika zaudēts Horvātijai.

Mesina atstāt amatu saistību dēļ ar NBA klubu Sanantonio "Spurs", kas nav pārsteigums, jo vairāki valstsvienību galvenie treneri, kuriem ir saistības ar NBA klubiem, nevarēs vadīt izlases pēc septembra.

Saketi šī būs pirmā reize pie valstsvienības stūres. Kā spēlētājs viņš 1983. gada Itālijas izlases rindās izcīnīja zelta godalgu, bet 1980. gada Maskavas olimpiskajās spēlēs ieguva sudraba medaļu. Pašlaik Saketi vada Kremonas "Vanoli", bet plašāku atpazīstamību viņš ieguva, ievedot Sasāri "Dinamo" komandu Itālijas A sērijā, kurā 2015. gadā izdevās izcīnīt čempionu titulu.

"Ir liels gods atgriezties valstsvienībā, šoreiz kā trenerim," izteicies 63 gadus vecais Saketi. "Vēlos pateikties prezidentam Petruči un federācijai par man izrādīto uzticību."

Izmantotie resursi:
talkbasket.net