Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA aizliedz Krievijas komandām piedalīties tās turnīros

Rolands Eliņš

FIBA aizliedz Krievijas komandām piedalīties tās turnīros
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Starptautiskā basketbola asociācija (FIBA) pavēstījusi, ka pēc SOK padomes ieteikumiem nolēmusi aizliegt Krievijas komandām un amatpersonām piedalīties FIBA organizētajos turnīros.

"FIBA joprojām ir ļoti noraizējusies par nesenajiem notikumiem Ukrainā un pauž savas dziļākās līdzjūtības upuriem," vēstīts FIBA paziņojumā, kurā nav sīkāk paskaidrots, kuri tieši Ukrainas notikumi domāti un kāds ar tiem sakars Krievijai.

FIBA pieņēmusi lēmumu sekot SOK ieteikumiem un pieņēmusi to pamatojumu. FIBA līdz ar to aizliegusi Krievijas komandām un amatpersonām piedalīties FIBA basketbola un 3x3 basketbola sacensībās līdz turpmākam paziņojumam.

FIBA turpmākos lēmumus sniegs savā sapulcē 25. martā, kā arī tuvākajās dienās informēs FIBA Eiropas nodaļas pārstāvjus. FIBA uzsvēra, ka stingri nosoda vardarbību un cer uz mieru.

Jāatzīmē, ka FIBA paziņojumā pieminēta tikai Krievija, bet ne Baltkrievija, ko, piemēram, IIHF izslēdza no savām sacensībām.

Basketbolā nupat kā tika aizvadīts izlašu logs, Eiropas izlasēm aizvadot cīņas PK kvalifikācijas turnīrā. Krievijas izlase 24. februārī aizvadīja maču pret Nīderlandi, bet otrā spēle 27. februārī nenotika un tika pārcelta, tāpat kā Lielbritānijas un Baltkrievijas izlašu savstarpējā spēle.

FIBA klubu turnīros Eiropā Čempionu līgā šosezon spēlēja tikai "Nizhny Novgorod", komanda, ar ko vakardien par līguma laušanu vienojās Rolands Freimanis. "Nizhny Novgorod" gan ir jau izstājusies no turnīra. Savukārt FIBA Eiropas kausā Saratovas "Avtodor" marta vidū bija paredzēta spēle pret "Sporting" izslēgšanas spēļu turnīrā.

Krievija iepriekšējā nedēļā veica militāru iebrukumu Ukrainā, kas joprojām turpinās.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/news/fi...

  +5 [+] [-]

, 2022-03-01 17:46, pirms 2 gadiem
Un kas ar sieviesu Eiroligu (ULEB?) Paslaik nav nevienas pasas zinas par to, ka Kursk vai UMGK butu izlasegtas no Eiroligas PO, kautgan viriem tas jau ir noticis (daleji). Tas pavertu TTT sezonu turpinat Eiroligas 1/4 finala.

  +8 [+] [-]

, 2022-03-01 17:53, pirms 2 gadiem
Slava Ukrainai!

     [+] [-]

, 2022-03-01 18:52, pirms 2 gadiem
JanisSSS rakstīja: Slava Ukrainai!
Varoņiem slava!

Par to protams drusku pāragri runāt, bet ja krievus izslēgs no abiem basketa EČ, kas nāk vietā?

  +1 [+] [-]

, 2022-03-01 19:21, pirms 2 gadiem
T.G.H. rakstīja: Un kas ar sieviesu Eiroligu (ULEB?) Paslaik nav nevienas pasas zinas par to, ka Kursk vai UMGK butu izlasegtas no Eiroligas PO, kautgan viriem tas jau ir noticis (daleji). Tas pavertu TTT sezonu turpinat Eiroligas 1/4 finala.
Sieviešu Eirolīga ir FIBA pārziņā. Tur ar ULEB nav nekāda sakara. Ja pagājušajā trešdienā vēl pirms kara sākuma rakstīju ka TTT būs ČL 1/4finālā. Bija n-tās pazīmes, ka tiek gatavots liels iebrukums. Vismaz man tas bija acīmredzams.

     [+] [-]

, 2022-03-01 22:12, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Varoņiem slava!


Par to protams drusku pāragri runāt, bet ja krievus izslēgs no abiem basketa EČ, kas nāk vietā?
Melnkalne par mums ir augtāk reitingā diemžēl.