Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: ''VEF Rīga'' - ''Tenerife'' (spēle galā)

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Priekšpēdējo spēli FIBA Čempionu līgas ''Top16'' stadijā J grupā Arēna Rīga aizvadīs ''VEF Rīga'', kas uzņems ACB ceturtās vietas īpašnieci ''Tenerife''. Komandu pirmajā savstarpējā spēlē ar 13 punktu pārsvaru uzvarēja Kanāriju salās mītošie Tenerifes basketbolisti. Gala rezultāts: 77:64 par labu ''Tenerife''.

Rīdziniekiem ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām labākais spēlētājs bija Maikls Kaizers, bet desmit punkti Kailam Olmenam un Artim Atem. Jau nākamajā otrdienā VEF noslēgs savu Čempionu līgas sezonu ar izbraukuma maču pret ''Igokea''.

4. ceturtdaļa

40' Spēles beigas ir formalitāte. VEF līdz ar to piedzīvo savu piekto zaudējumu piecās spēlēs, kamēr ''Tenerife'' garantējusi iekļūšanu ''Final8''. Gala rezultāts - 64:77

38' Komandas apmainās diviem precīziem trejačiem. Pinjeiro bloķē metienu un izprovocē pretiniekus uz pirmo piezīmi ceturtdaļā. Jānis Gaiītis lemj laukumā laist Emīlu Krūmiņu.

36' Dornekamps turpina ''Tenerife'' astoņu punktu izrāvienu. To aptur Pinjeiro ar veiksmīgu caurgājienu - 58:68. Laukumā turpina dominēt viesi, kas panāk 12 punktu pārsvaru - 58:70. Jānis Gailītis pieprasa vēl vienu minūtes pārtraukumu, bet pagaidām iniciatīva ir pretinieku pusē.

34' Pieaug emocijas laukumā. Artis Ate nevajadzīgi saņem nesportisku piezīmi brīdi, kad apturēja ''Tenerife'' pusātro uzbrukumu. Tas rezultējās piecos ''Tenerife'' punktos un Jānis Gailītis bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu - 56:65 Sasteidz notikumus Olmens, kurš neprecīzi piespēlē.

32' Kaizers pēc Zorika piespēles gūst savu 22. punktu un atspēlē divus punktus - 54:56. Kaizers vēlāk svarīgā brīdī nostaigā, par ko soda pretinieki, atjaunojot četru punktu pārsvaru - 54:58

3. ceturtdaļa

30' Uertass realizē vēl vienu tālmetienu, bet otrā laukuma galā Kaizers atbild ar realizētu vienu no diviem soda metieniem. Pirms ceturtās ceturtdaļas viesiem no Kanāriju salām četru punktu pārsvars - 52:56

29' VEF neizspēlē savu uzbrukumu, neizmetot laikā un neizmantojot iespēju izvirzīties vadībā. Mājinieki savas iespējas neizmanto un ļauj mest Uertasam no tālmetiena līnijas, kurš ir nekļūdīgs - 49:53

27' VEF pielikusi agresivitātē, kas liek ''Tenerife'' jau sasniegt piezīmju normu. Pēc neprecīza Olmena metiena to ar danku pielabo Kaizers, bet Kulvietis ar tālmetienu ļauj mājiniekiem pietuvoties rezultātā līdz minimumam - 47:48

26' Pretinieku sešu punktu izrāvienu aptur Olmens ar precīzu pustālo metienu. Guera ar tehnisko piezīmi saņem ceturto pārkāpumu. Artis Ate realizē soda metienu, bet bumbu grozā nespēj iedankot Kails Olmens. Ate realizē savu otro tālmetienu un ļauj mājiniekiem pietuvoties līdz četru punktu deficītam - 42:46

24' VEF veiksmīgā spēle uzbrukumā dod iespēju ātri pāriet uzbrukumā. Kails Olmens gūs divus punktus ar sodu un panāk trīs punktu deficītu - 36:39. Šīs dienas spēlē ''Tenerife'' līderis ir Kavanaugs, kurš realizē tālmetienu un atjauno sešu punktu pārsvaru - 36:42.

22' Kā viena tā otra komanda otro puslaiku uzsāka ar to pašu sākumsastāvu kā pirmajā. Madsens efektīvi bloķē Gueras metienu, tomēr uzbrukumā soms neprecīzs tālmetienā. Baterfilds gūst pirmos punktus puslaikā, kamēr otrā galā ar pirmajiem punktiem spēlē atbild Aizeja Pinjeiro - 34:39

Vienīgais no vefiešiem, kas ieradies uz spēli, bijis Maikls Kaizers, kurš izmantojis Giorgi Šermadini prombūtni un dominējis groza apakšā, gūstot 17 punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas. Pretiniekiem Tailers Kavanaugs guvis astoņus punktus.

2. ceturtdaļa

20' Skaistu ātro uzbrukumu ar triecienu no augšas noslēdz Kaizers, kurš vēlāk arī izcīna atlēkušo bumbu pēc Pinjeiro neprecīza tālmetiena un ļauj rīdziniekiem pietuvoties līdz mīnuss pieci - 30:35 Neapmierināts ar notikumiem laukumā cīņā par bumbām ir ''Tenerife'' galvenais treneris, kurš pieprasa minūtes pārtraukumu. Kaizers puslaiku noslēdz ar vēl vienu triecienu grozā no augšas un pēc 20 minūtēm VEF piecu punktu deficīts - 32:37.

18' ''Tenerife'' sešu punktu izrāvienu aptur Madsens, kurš vēlāk nopelna trešo personīgo piezīmi un tiek nomainīts. Pārkāpumu normas dēļ ''Tenerife'' ar soda metienu palīdzību izdodas nonākt deviņu punktu atstatumā - 26:35

16' Tailers Kavanaugs ar pārķertu bumbu un diviem punktiem aptur VEF ofensīvu. Olmens atbild ar aukstasinīgu caurgājienu - 21:25 Kļūdu aizsardzībā pieļauj Arnolds Helmanis, kurš ar minimālu pieskārienu ļauj Kavanaugam gūt divus punktus ar sodu - 21:28.

14' Pēc Sulejmanoviča diviem punktiem, apspēlējot Kaizeru groza apakšā, ''Tenerife'' pirmo reizi spēlē panāk desmit punktu pārsvaru - 13:23. Viesu izrāvienu ar pirmajiem ceturtdaļas punktiem pārtrauc Zoriks, realizējot tālmetienu, kuram vēlāk ar to pašu piebalso Artis Ate - 19:23.

12' Otrās ceturtdaļas sākumā cīņas raksturs nemainās. VEF veiksmīgi darbojas aizsardzībā, taču neizmanto savas iespējas uzbrukumā. Efektīvāko spēles epizodi uzreiz pēc auta izmešanas veic ''Tenerife'', kam Santi Justa triec bumbu grozā no augšas. Aigars Šķēle pieļauj jau trešo kļūdu uzbrukumā.

1. ceturtdaļa

10' VEF uzbrukumā punktus joprojām gūst tikai Kaizers, kamēr pretinieki savu spēli daudzveido. Dornekamps izprovocē piezīmi Kulvietim un gūst divus punktus ar sodu. Pārējie mājinieku basketbolisti turpināja neprecizitātes sēriju, bet viesi palielināja pārsvaru līdz sešiem punktiem - 13:19. Statistikas ailēs lielākā starpība bijusi tālmetienu realizācijā - Tenerife realizējusi trīs, kamēr VEF tikai vienu.

8' Lai arī VEF labi darbojas aizsardzībā, kārtējo spēli pēc kārtas Čempionu līgā pieviļ paviršības uzbrukumā. Divas neprecīzas piespēles rezultējas divās kļūdās un mīnuss četri uz tablo - 11:15.

6' Viesu astoņu punktu izrāvienu ar kārtējiem diviem punktiem aptur Kaizers, kurš pirmo sešu minūšu laikā guvis deviņus no VEF 11 punktiem.

4' Pirmos punktus ''Tenerife'' gūst vien trešajā minūtē, kad neizšķirtu panāk Kavanaugs. Otrā galā pagaidām punktus VEF labā gūst Kaizers. Olmens ar agresīvu aizsardzību panāk četru punktu pārsvaru - 9:5 Mini piecu punktu izrāvienu veic viesi un pirmo reizi spēlē nonāk vadībā - 9:10. Jānis Gailītis spiests pirmo reizi spēlē pieprasīt minūtes pārtraukumu.

2' Pirmā minūte abu komandu izpildījumā bikla un ar neprecīziem metieniem. Rezultātu ar Kaizera precīzu tālmetienu atklāj VEF. Visi viesu uzbrukumi tiek veiksmīgi apturēti aizsardzībā.

VEF sākumsastāvs: Zoriks, Olmens, Kaizers, Madsens, Pinjeiro
Tenerife sākumsastāvs: Rodrigess, Kavanaugs, Fitipaldo, Salins, Guera

''Tenerife'' lēmusi šo spēli aizvadīt bez gruzīna Giorgi Šermadini, kurš bija rezultatīvākais abu komandu pirmajā spēlē. Vēl ACB uzvarā pret ''Valencia'' gruzīns spēlēja 24 minūtes un izcēlās ar 21 punktu. Savukārt VEF turpina iztikt bez Mārča Vītola.

''VEF Rīga'' pagaidām nav izcīnījusi nevienu uzvaru ''Top16'' stadijā. Arī pirmajā spēlē viesos Tenerifē tā piedzīvoja zaudējumu ar 64:77. Par izšķirošo kļuva pirmā ceturtdaļa, kurā, pateicoties Giorgi Šermadini un Stasu Salina precizitātei uzbrukumā, ''Tenerife'' ieguva vairāk kā desmit punktu pārsvaru.

Komandu pirmajā spēlē rīdziniekiem Covid-19 dēļ palīdzēt nevarēja Aigars Šķēle un Aleksandrs Madsens, kuri atgriezušies ierindā un spēlēs šodien. ''Tenerife'' ''Top16'' stadijā piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi, kad ar 21 punktu pārsvaru piekāpās citai ACB komandai ''San Pablo Burgos''. Abas spāņu komandas dala pirmās vietas J grupā, kamēr trešie ar divām uzvarām ir ''Igokea''.

Komandas spēli sagaida labā noskaņojumā. ''Tenerife'' pēdējā ACB līgas spēlē izcīnīja uzvaru ar 90:86 pret Eirolīgā spēlējošo ''Valencia''. Veiksmīgas spēles Latvijā aizvadīja VEF, kas prata pārspēt gan ''Ogri'' ar 89:81, gan sagraut ''Ventspili'' ar 44 punktu pārsvaru.

Tenerifes "Lenovo" sastāvs

SpēlētājsPozīcijaAugumsValsts
Santi JustaUzbrucējs198 cmSpānija
Bruno FitipaldiAizsargs185 cmItālija
Marselu UertassAizsargs190 cmBrazīlija
Sasu SalīnsAizsargs191 cmSomija
Dani DiezsUzbrucējs203 cmSpānija
Serhio RodrigessUzbrucējs204 cmSpānija
Giorgi ŠermadiniCentrs216 cmGruzija
Emirs SulejmanovičsUzbrucējs204 cmSomija
Alekss LopezsAizsargs189 cmSpānija
Tailers KavanaugsUzbrucējs206 cmASV
Frans GueraCentrs214 cmSpānija
Ārons DornekampsUzbrucējs201 cmNīderlande
Georgioss BogrisCentrs210 cmGrieķija
Danilo BrnovičsUzbrucējs203 cmMelnkalne
Spensers BaterfildsAizsargs191 cmASV
Alberto KabreraAizsargs178 cmSpānija

VEF kalendārs Top 16 fāzē

DatumsSpēleLaiks/Rez.
02.03.Burgos - VEF Rīga76:75 P
09.03.VEF Rīga - Igokea75:91
17.03.Tenerife - VEF Rīga77:64
24.03.VEF Rīga - Burgos45:67
31.03.VEF Rīga - Tenerife19:00
06.04.Igokea - VEF Rīga21:30

J grupa

VKomandaU-Z+/-
1.San Pablo Burgos3-1+43
2.Tenerife3-1+16
3.Igokea2-2-7
4.VEF Rīga0-4-52

     [+] [-]

, 2021-03-31 19:17, pirms 3 gadiem
Šķēle parāda savu meistarību. Meistarīgi pašlaik 13 punkti ceturdaļā!

     [+] [-]

, 2021-03-31 19:21, pirms 3 gadiem
Kāda vairāk tam nozīme?!

     [+] [-]

, 2021-03-31 20:30, pirms 3 gadiem
Baigi nekasa vairs