Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokauss: ''Unics'' un ''Monaco'' uzvar saspringtās spēlēs un iekļūst pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirokauss: ''Unics'' un ''Monaco'' uzvar saspringtās spēlēs un iekļūst pusfinālā
Džamars Smits. Foto: EuroCup

Šovakar divās ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālu sērijās tika aizvadīti izšķirošie mači. Krievijas komandu duelī Kazaņas ''Unics'' savā laukumā ar 82:78 pieveica Krasnodaras ''Lokomotiv Kuban'', bet ''Monaco'' apspēlēja Podgoricas ''Buducnost'' ar 90:87.

Izšķirošo spēli Kazaņā veiksmīgi uzsāka viesi, kas pirmajā ceturtdaļā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ''Unics'' basketbolisti. Jevgeņija Pašutina trenētie vīri otrajā ceturksnī sasniedza lielāko pārsvaru spēlē plus 11, taču, tuvojoties puslaika izskaņai, mājinieki samazināja deficītu un pārņēma vadības grožus. Pēc pārtraukuma, raksturīgi šai ceturtdaļfināla sērijai, izrāvienu veica Kazaņas komanda. Viesi atspēlējās un pat atjaunoja vadību, bet spēles izskaņā netrāpīja vairākus tālmetienus, kamēr ''Unics'' leģionāri bija precīzi soda metienos. Kazaņas kluba basketbolisti uzvarēja mačā ar 82:78 (18:24, 23:13, 18:19, 23:22), kā arī iekļuva turnīra pusfinālā, kur spēkosies pret Boloņas ''Virtus''.

Uzvarētāju rindās 19 punktus iemeta Džamars Smits, bet ar 17 punktiem atzīmējās Džordans Morgans un Okaro Vaits, kuriem arī attiecīgi deviņas un septiņas bumbas zem groziem. Briesmīgu spēli aizvadīja viens no ''Unics'' līderiem Aizeja Keinens, kurš aizmeta garām visus 15 izdarītos metienus no spēles. ''Lokomotiv Kuban'' vienībā 22 punkti Kevinam Hērvijam, bet ar double-double izcēlās lietuvietis Mindaugs Kuzminsks - 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Statistiski daudzpusīgu spēli aizvadīja arī Kuzminska tautietis Mants Kalnietis, kuram astoņi punkti, tikpat bumbas zem groziem un rezultatīvas piespēles.

Kazaņas ''Unics'' trešo reizi iepriekšējās desmitgades laikā ULEB Eirokausa ceturtdaļfināla sērijā pieveica Krasnodaras klubu.


Paralēlajā spēlē Francijas čempionāta līdere ''Monaco'' spraigā galotnē pieveica Melnkalnes komandu ''Buducnost'' ar 90:87 (22:23, 26:23, 22:20, 20:21). Lielāko daļu pirmā puslaika nelielā vadībā atradās ''Monaco''. Mača otrajā pusē vairākkārt priekšā izvirzījās arī Podgoricas klubs, taču spēles galotnē uzbrukumā veiksmīgi darbojās ''Monaco'' amerikāņu uzbrucējs Džalils O'Braiens, izcīnot uzvaru savai komandai un kvalificējoties pusfināla sērijai pret spāņu komandu ''Gran Canaria''.

''Monaco'' komandas uzvaru ar 24 punktiem kaldināja Francijas valstsvienības centra pozīcijas basketbolists Matiass Lesorts, bet mača izskaņas varonis O'Braiens piebalsoja ar 13 punktiem un sešām bumbām, no kurām piecas uzbrukumā. ''Buducnost'' komandā bijušais vefietis Džastins Kobss sameta 17 punktus, bet ar 16 gūtiem punktiem atzīmējās Villijs Rīds, kura kontā arī vairāki efektīgi slam-dunk.

Pusfināla mači paredzēti no 6. līdz 14. aprīlim, uzvarētāju noskaidrojot līdz divām vienas komandas uzvarām. Tāds pats formāts paredzēts arī finālsērijai, kuras norise paredzēta no 27. aprīļa līdz 5. maijam.

ULEB Eirokausa ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle3. spēleSērija
Unics Kazan - Lokomotiv Kuban94:8874:8682:782-1
Virtus Bologna - Joventut Badalona80:7584:78-2-0
Monaco - Budućnost76:7774:6490:872-1
Metropolitans 92 - Gran Canaria74:8464:66-0-2

ULEB Eirokausa pusfināli

Pāris
Virtus Bologna - Unics Kazan
Gran Canaria - Monaco

Izmantotie resursi:
https://www.eurocupbasketball.com/