Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trīs amerikāņu spēlētāji atstāj Ukrainu, baidoties no Krievijas uzbrukuma

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trīs amerikāņu spēlētāji atstāj Ukrainu, baidoties no Krievijas uzbrukuma
Divons Maksvels. Foto: Cherkasy Mavpy

Trīs amerikāņu basketbolisti – divi vīrieši un viena sieviete – pieņēmuši lēmumu atstāt Ukrainu, jo nejūtas droši pirms iespējamā Krievijas uzbrukuma, pirmdien, 31. janvārī, ziņo žurnālists Oleksandrs Prošuta.

Trīsdesmit gadus vecais Divons Maksvels (Du`Vaughn Maxwell) devies projām no Čerkasu komandas. Viņa pēdās sekoja Jūens Maksvels (Ewan Maxwell) no Zaporižjes un “Kyiv Basket” sieviešu vienības centra spēlētāja Sjerra Džonsone (Sierra Johnson).

ASV vēstniecība Ukrainā janvāra otrajā pusē nosūtīja vairākus ziņojumus saviem pilsoņiem, aicinot amerikāņiem nekavējoties pamest valsti. Vēstniecība evakuēja daļu personāla un viņu ģimenes locekļus.

Ukrainas basketbola federācijas (FBU) prezidents Mihailo Brodskis pirmdien publicēja paziņojumu, aicinot ASV spēlētājiem pildīt noslēgtos līgumus. Paziņojumā teikts, ka situācija ir līdzīga kā 2014. gadā, taču Ukraina kļuvusi stiprāka un labāk sagatavota. FBU risinās situāciju ar FIBA starpniecību.

Šī ir otrā reize, kad ārzemju basketbolisti izceļo no Ukrainas. Pirmo reizi tas notika 2014. gada februārī un martā, kad valsti atstāja vairāk nekā 30 leģionāru, tai skaitā Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs.

Ukrainas toreizējā čempione “Budivelnik” Eiropas kausa “play-off” cīņas aizvadīja Lietuvas pilsētā Kauņā, bet Južnijas “Himik” devās uz Stambulu. Doņeckas klubs izstājās no VTB līgas, bet Mariupoles “Azovmash” pēdējās mājas spēles aizvadīja izbraukumā.

Krievija 2014. gada 20. februārī sāka agresiju pret Ukrainu – ieņēma Krimas pussalu, kā arī atšķēla daļu no Doņeckas un Luganskas apgabaliem. Bruņotajā konfliktā krituši vairāk nekā 15 tūkstoši Ukrainas pilsoņu, bet vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku devās bēgļu gaitās.

Sākot no 2021. gada rudens, Krievija koncentrē karaspēku okupētajā Krimā, pie valsts austrumu un ziemeļu robežām, kā arī Baltkrievijā un Moldovai atšķeltajā Piedņestras apgabalā. Krievijas sauszemes spēkos ir 11 armijas – desmit no tām nosūtījušas vienības tuvu Ukrainas robežām.

Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/news/zvernennya-prez...

     [+] [-]

, 2022-01-31 22:52, pirms 3 gadiem
A ko Bagatskis?!