Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempionei "Panathinaikos" pievienojas NBA turku centrs Jurcevens, Kabuklu spēlēs Eirokausā

Agris Suveizda

Eirolīgas čempionei "Panathinaikos" pievienojas NBA turku centrs Jurcevens, Kabuklu spēlēs Eirokausā
Emers Jucevens pret Jonu Valančūnu. Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas un Grieķijas basketbola čempionvienība Atēnu "Panathinaikos" pavēstījusi par 26 gadus vecā turku centra Emera Jurcevena pievienošanos komandai, parakstot līgumu uz 1+1 sezonu.

Karjeru sācis Stambulas "Fenerbahce", 2016. gadā Jurcevens devās uz NCAA, bet iepriekšējās sezonās NBA pārstāvēja Maiami "Heat" un Jūtas "Jazz", kas šovasar viņu atbrīvoja divu gadu ilgā un 5.46 miljonu ASV dolāru vērtā līguma vidū. Aizvadītajā sezonā Jurcevens sāka 12 no 48 spēlēm un vidēji 11.4 minūtēs sakrāja 4.6 punktus un 4.3 atlēkušās bumbas.

Atēnu "Panathinaikos" Eirolīgas pamatturnīrā ar bilanci 23-11 ieņēma otro vietu, ceturtdaļfinālā ar 3-2 pieveica Telavivas "Maccabi", bet finālčetriniekā pārspēja arī Stambulas "Fenerbahce" (73:57) un iepriekšējo čempioni "Real Madrid" (95:80). Atēnu klubs atgriezās arī Grieķijas tronī.

Pēc ilgstošām baumām beidzot līgumu parakstījis arī 28 gadus vecais Brazīlijas izlases garais spēlētājs Brunu Kabuklu, kurš no Eirolīgas kluba Belgradas "Partizan" pārcēlies uz Eirokausa komandu un Izraēlas vicečempioni Telavivas "Hapoel", kas šovasar iespaidīgi pastiprinās, iegūstot arī, piemēram, "Fenerbahce" centru Džonatanu Motliju.

Kabuklu 2014. gadā tika draftēts ar 20. numuru un NBA karjerā aizvadījis 105 spēles, bet Eirolīgas debijas sezonā viņš sāka 19 no 27 spēlēm un vidēji 19.4 minūtēs tika pie 9.4 punktiem. un 4.0 atlēkušajām bumbām. 2023. gadā brazīlietis ar Ulmu kļuva par Vācijas čempionu. "Hapoel" Eirokausa sezonā izcīnīja otro vietu grupā, taču ceturtdaļfinālā ar 89:94 piekāpās Stambulas "Besiktas".

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/en/press-relea...
https://www.hapoeluta.org/news?News...