Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi Electra" uzbrucējs Taijuss atzīts par Eirolīgas aprīļa MVP

"Maccabi Electra" uzbrucējs Taijuss atzīts par Eirolīgas aprīļa MVP
Alekss Taijuss
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas kluba "Maccabi Electra" uzbrucējs Alekss Taijuss atzīts par aprīļa vērtīgāko spēlētāju ULEB Eirolīgā. ASV dzimušais basketbolists "Top 16" posmā palīdzēja Telavivas komandai nosargāt vietu izslēgšanas spēlēs, bet četrās "play-off" spēlēs tikt galā ar Milānas "Emporio Armani".

Aprīlī Telavivas "Maccabi Electra" aizvadīja sešas ULEB Eirolīgas spēles. Pirmās divas cīņas Izraēlas klubs aizvadīja par iespēju turpināt sezonu izslēgšanas spēlēs – lai gan "Maccabi Electra" pozīcijas bija drošākas nekā galvenajiem konkurentiem, tikai panākums izbraukumā pār Minhenes "Bayern" (94:92) ļāva Izraēlas komandai garantēti iekļūt "play-off". Šajā mačā Alekss Taijuss izcēlās ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Arī izslēgšanas spēlēs pret Milānas "Emporio Armani" amerikāņu uzbrucējs ar Izraēlas pasi bija produktīvs. Trīs no četrām spēlēm Taijuss pabeidza ar vismaz 14 punktiem, palīdzot Telavivas komandai iekļūt "Final Four".

Visā sezonā Taijuss vidēji mačā ir guvis 7,4 punktus un izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas, laukumā pavadot 17 minūtes un 19 sekundes. Pēdējā mēneša laikā uzbrucēja spēles laiks pieauga "Maccabi Electra" centra Šona Džeimsa savainojuma dēļ.

"Final Four" Taijuss un "Maccabi Electra" sāks ar pusfināla spēli pret Maskavas CSKA. Eirolīgas pusfināli tiks izspēlēti 16.maijā, bet finālspēles par trešo un pirmo vietu tiks aizvadītas 18.maijā.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...