Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Apturēta Krievijas klubu dalība Eirolīgā un Eirokausā

Rolands Eliņš

Apturēta Krievijas klubu dalība Eirolīgā un Eirokausā
Foto: Unics.ru

ULEB Eirolīgas vadība paziņojusi, ka apturēta Krievijas klubu dalība tās rīkotajos turnīros – Eirolīgā un Eirokausā. Turklāt izteikts publisks brīdinājums, ka pastāv iespēja Krievijas klubus izslēgt no sacensībām pilnībā.

ECA padomes sēde tika sarīkota, reaģējot uz Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā. Tajā tika pieņemts lēmums uz laiku apturēt Krievijas basketbola klubu dalību šīs organizācijas rīkotajos turnīros, proti, CSKA, "Zenit" un "Unics" nevarēs spēlēt Eirolīgā, bet "Lokomotiv-Kuban" un "Krasnodar" nevarēs spēlēt Eirokausā.

Tāpat nolemts, ka Eirolīga vadība turpinās sekot līdzi situācijas attīstībai un, "ja tā nebūs labvēlīga", tad visas regulārās sezonas spēles pret Krievijas komandām tiks atceltas un iepriekšējie rezultāti anulēti.

Eirolīgas regulārā sezona pamazām tuvojas noslēgumam, un komandas šobrīd aizvadījušas 23-27 spēles no paredzētajām 36. Kopumā līgā spēlē 18 komandas, attiecīgi Krievijas komandas veido vienu sesto daļu no līgas, turklāt visas trīs atrodas "play-off" pozīcijās.

Šobrīd "Zenit" ir piektajā vietā Eirolīgā, CSKA ir sestā, kamēr Kazaņas "Unics" ieņem astoto vietu. Krievijas komandām šobrīd jāsaskaras ar problēmām sastāva noformēšanas ziņā, jo daudzi leģionāri izvēlējušies atstāt komandas, tāpat arī vairākas Eiropas valstis liegušas savu gaisa zonu lidmašīnām no Krievijas, kas ierašanos uz spēlēm pat teorētiski padarītu ļoti sarežģītu.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-28 21:44, pirms 3 gadiem
Beidzot, lai gan sākumā mīza. Tas pats stāsts, kas ar pārējiem novēlotajiem lēmumu pieņēmējiem.

     [+] [-]

, 2022-02-28 22:55, pirms 3 gadiem
kas ar FIBA? turpina spēlēt?