Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais NBA čempions Kuks pievienojas ''Lokomotiv Kuban''’

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Divkārtējais NBA čempions Kuks pievienojas ''Lokomotiv Kuban''’
Kvins Kuks. Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas čempions Kvins Kuks līdz sezonas beigām pievienojies Vienotās līgas un ULEB Eirokausa klubam Krasnodaras ''Lokomotiv Kuban''.

28 gadus vecais Kvins Kuks basketbola mekā aizvadījis 228 spēles, kurās vidēji izcēlies ar 5,2 punktiem, 1,4 atlēkušajām bumbām un 1,1 rezultatīvu piespēli. 185 centimetrus garais aizsargs spēlējis Dalasas ''Mavericks'', Ņūorleānas ''Pelicans'', Goldensteitas ''Warriors'', Losandželosas ''Lakers'' un Klīvlendas ''Cavaliers'' rindās. Sanfrancisko un Losandželosas vienību sastāvā Kuks kļuva par NBA čempionu.

Pirmssezonā basketbolists parakstīja līgumu ar Portlendas ''Trail Blazers'', taču Oregonas štata komandā tā arī neuzspēlēja, sezonas priekšvakarā tiekot atbrīvots. Desmit dienas vēlāk Kuks izvēlējies karjeru turpināt Eiropā un parakstījis līgumu līdz sezonas beigām ar Krasnodaras ''Lokomotiv Kuban''.

Kuks Portlendas komandā pirmssezonā trenējās un piedalījās pārbaudes mačos kopā ar Sīdžeju Makkolumu, bet Krievijā spēlēs kopā ar ''Trail Blazers'' aizsarga vecāko brāli Eriku, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Maskavas apgabala ''Khimki''.

Jevgeņija Pašutina vadītā komanda sezonu Vienotajā līgā uzsākusi ar divām uzvarām četrās spēlēs, bet ULEB Eirokausa pirmajā cīņā apspēlēja ''MoraBanc Andorra''. Šovakar pulksten 19:00 ''Lokomotiv Kuban'' viesosies Paņevēžā, kur spēkosies pret Kaspara Bērziņa pārstāvēto ''Lietkabelis''.