Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Mūsu mērķis ir kvalificēties Rio spēlēm"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatskis: "Mūsu mērķis ir kvalificēties Rio spēlēm"
Ainars Bagatskis un Sergejs Panovs preses konferencē 2014. gada 25. septembrī
Foto: www.nn-basket.ru

"Ņižņijnovgoroda vienmēr izcēlusies ar īpašu "komandas ķīmiju". Man jāveicina, lai tā būtu arī turpmāk. Starp citu, kad mēs ar Sergeju Panovu noskatījām jaunos spēlētājus, lielu uzmanību pievērsām viņu cilvēciskajām īpašībām," ceturtdien, 25. septembrī, teica basketbola kluba "Nizhny Novgorod" galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Augšvolgas klubs septembrī aizvadīja divas treniņnometnes Latvijā un Spānijā, savukārt ceturtdien tikās ar Ņižņijnovgorodas presi. Žurnālisti tika iepazīstināti ar komandas jaunpienācējiem – Artjomu Parahovski, Vilu Danielsu, Aleksandru Stuļenkovu, Ivanu Viktorovu, Iļju Popovu, Terensu Kinsiju, Maksimu Krivošejevu un Treju Tompkinsu. Sekoja galvenā trenera iztaujāšana.

Bagatskis norādīja, ka atsaucies Ņižņijnovgorodas piedāvājumam, jo lieliski sapraties ar kluba valdes priekšsēdētāju, Eirolīgas čempionu Sergeju Panovu. “Esmu diezgan kaprīzs cilvēks. Man vienmēr bijušas izvēles iespējas, taču Ņižņijnovgorodas piedāvājumam piekritu gandrīz uzreiz. Man vajadzīgs izaicinājums! Pēc 2011. gada Eiropas čempionāta Lietuvā atteicos no laba līguma un trīs mēnešus stažējos NBA klubā “Dallas Mavericks”. Man ir iespēja sākt karjeru aiz okeāna, taču man patīk šeit. Panovs perfekti saprot basketbolu, tas ir ļoti svarīgi!”

Treneris atzīst, ka Ņižņijnovgorodā piekritis strādāt ar nosacījumu, kas ļautu savienot darbu klubā un izlasē. “Valstsvienība ir visa mana mūža darbs! Kad pirms pieciem gadiem atnācu uz izlasi, visi uzskatīja, ka esam bezcerīgi. Man tas kļuva par kārtējo izaicinājumu. Kopā ar spēlētājiem nogāju garu ceļu, mēs visi ievērojami progresējam. Nākamais Eiropas čempionāts notiks Rīgā. Ceru, ka sapulcēsies spēlētāji, kuri man nepieciešami. Ceru, ka, sekmīgi nospēlējot Eiropā, kvalificēsimies Olimpiskajām spēlēm Rio – tas ir mūsu mērķis.

Bagatskis uzskata, ka VTB Vienotās līgas līmenis pārspēj Ukrainas Superlīgu, jo starptautiskajā turnīrā startējuši tikai bagātākie Ukrainas klubi no Doņeckas, Južnijas un Mariupoles. “Te spēlē citu valstu spēcīgākie klubi, nodrošinot skatāmu un daudzveidīgu basketbolu. Manuprāt, šosezon VTB līga būs īpaši spēcīga!”

Latvijas valstsvienības stūrmanis norāda, ka jau šobrīd izbauda darbu Ņižņijnovgorodas klubā. “Trīs nedēļu laikā esmu pārliecinājies, ka mani spēlētāji ir teicami puiši, un kopā varēsim sasniegt labus rezultātus. Viņi visi ir profesionāļi. Dažreiz treniņos pats sāku jokot, lai mazinātu spriedzi, man šķiet, ka daži izturas pārāk nopietni. Teicu viņiem, puiši, pasmaidiet, nevar strādāt ar tik nopietnām sejām, dariet to jautrāk! Tieši tā veidojas komanda. Piešķiru lielu nozīmi labam mikroklimatam komandā, maniem spēlētājiem ir vienam otru jāciena.”

Bagatskis domā, ka treneru-diktatoru laiks pagājis uz neatgriešanos. “Kad pirmo reizi satikāmies, teicu puišiem, ka viņiem būs jāievēro noteiktas prasības. Tas notiks nevis tāpēc, ka tā gribu, bet mūsu kopējā darba labā. Disciplīna ir ļoti svarīga, taču nevilkšu nevienu aiz rokas un nepiespiedīšu skūties. Ja kādam patīk izskatīties kā jetijam, lai notiek! Svarīgi, lai viņš neaizmirstu kāpēc šeit atrodas. Mans uzdevums ir pateikt viņiem, ko viņi nav izdarījuši.”

Klubam nav īpašu mērķu, jo Panovs uzskata, ka komandai jācīnās par uzvaru katrā spēlē. Bagatskis viņam piekrīt. “Svarīgi, lai mēs būtu gatavi cīnīties pret jebkuru pretinieku. Vēlos maksimālu pašatdevi katrā spēlē. Pat, ja atbrauktu “Chicago Bulls”, mums pret viņiem jānospēlē godam. Lai pēc katras spēles, neatkarīgi no rezultāta, mēs varētu ieskatīties līdzjutēju acīs un, liekot roku uz sirds, pateikt, ka izdarījām visu, ko varējām. Šajā gadījumā mums piedos zaudējumu, ar sapratni izturēsies pret daudzām lietām. Līdzjutēji nekad nepiedod vienaldzību.”

Ņižņijnovgorodas klubs Eirolīgas A grupā spēlēs pret “Real Madrid”, Stambulas “Anadolu Efes”, Kaspara Vecvagara pārstāvēto Kauņas “Žalgiri”, Itālijas klubu “Dinamo Sassari” un Eirolīgas kvalifikācijas uzvarētājiem. “Top 16” turnīram kvalificēsies sešas stiprākās vienības.

Izmantotie resursi:
«Болельщики не прощают равнодушия»

     [+] [-]

, 2014-09-26 19:19, pirms 10 gadiem
Nu cerams, izlase būs labākajā sastāvā ar Porzinģi un Dāvi Bertānu ierindā!
Slēpts komentārs: siipolinjsh

  +4 [+] [-]

, 2014-09-26 19:37, pirms 10 gadiem
Materiāls jau ir. Tagad tikai jāgaida,kā attīstīsies jaunie talanti Porzinģis Šmits Pasečniks Kurucs Mālmanis un tāpat arī Bertāns,Vecvagars,Siliņš. Potences ir! Jāspēj tikai realizēt.

     [+] [-]

, 2014-09-26 19:52, pirms 10 gadiem
Atkārtošos,ka mums tas ir pa spēkam. Talantīgu,jaunu spēlētāju pietiek,plus,ja vel dažs labs nāks pie prāta...

  +5 [+] [-]

, 2014-09-26 20:00, pirms 10 gadiem
Viennozīmīgi ir jācīnā par Rio. Tas ir iespējams.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-26 20:07, pirms 10 gadiem
Jācīnās par top 6! Domāju, ka 6. laukuma spēlētājs jau būs nodrošināts un tad tik vajag spēlētājiem labu sezonu un galvenais bez traumām.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-26 20:28, pirms 10 gadiem
Skaļi vārdi, kurus , kā pēc grāmatas saka visi jaunie klubu treneri. Nu Bagijam ir vēl izlase, kas mazliet satrauc. Kā var apvienot naudu ar aicinājumu.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-26 21:52, pirms 10 gadiem
Jāsaka,Bagatskis ir uzbūvējis labu izlasi,līdz ar to,nenoliedzami ir atzīmējies kā izcils treneris un motivātors.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-09-27 00:55, pirms 10 gadiem
Pavēroju lielāko daļu pasaules kausa spēles. Noskatījos arī 5u valstsvienības spēlētāju maču ar francijas nomales komandu, kurā bija viens nacionālās komandas rezervists, kurš uztaisīja to spēli. 38. vieta pasaules rangā ir samērā atbilstoša reālām spēku samēram. A bagackis grib eiro finālā spēlēt ar zaķi, meijeri, jakoviču..

  +1 [+] [-]

, 2014-09-27 03:03, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: nav izcils treneris, jo nereti viņa stila basketbols raisa problēmas pašam
Interesanti, tu kādu vispār esi pozitīvi novērtējis?!