Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Baskonia'' līderis viltotu dopingu analīžu dēļ var zaudēt basketbolista licenci

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Baskonia'' līderis viltotu dopingu analīžu dēļ var zaudēt basketbolista licenci
Roks Giedraitis un Pjerija Henrijs. Foto: Imago Images/Scanpix

Spānijas medijs ''El Correo'' ziņo, ka Artūra Kuruca komandas biedrs ''Baskonia'' rindās Pjerija Henrijs var, iespējams, pat zaudēt basketbolista licenci. FIBA pret viņu sākusi izmeklēšanu saistībā ar dopinga analīžu viltošanu, izmantojot sintētisko urīnu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Artūra Kuruca pārstāvētā ''Baskonia'' pēc dopinga pārbaudēm, kuras nav nesušas pozitīvas vēstis, iesaldējusi amerikāņa Pjerija Henrija līgumu.

Medijs ''El Correo'' vēsta, ka lieta, iespējams, ir krietni nopietnāka un izmeklēšanu šajā sakarā sākusi arī FIBA. Tā tur Henriju aizdomās par dopinga analīžu viltošanu. Tāpat viņu tur aizdomās par tā saucamā sintētiskā urīna izmantošanu nodotajās analīzēs. Ja apsūdzības tiks pierādītas, tad Henrijs var pazaudēt basketbolista licenci ne tikai uz dažiem gadiem, bet, iespējams, pat uz mūžu.

Henrijs līdz līguma iesaldēšanai bija viens no kluba līderiem. Eirolīgā spēlētājs vidēji spēlē atzīmējies ar 10,2 punktiem un 6,4 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr ACB līgā viņam 7.8 punkti un 6.2 rezultatīvās piespēles.

''Baskonia'' ar 11 uzvarām 20 spēlēs ieņem septīto vietu ULEB Eirolīgā, kamēr ACB līgā tā pašlaik atrodas ceturtajā vietā ar 13 uzvarām 17 mačos.

Izmantotie resursi:
https://baskonia.elcorreo.com/basko...

     [+] [-]

, 2023-01-26 19:14, pirms gada
Varbūt viņš ir biorobots?