Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Nets" pārstāvis kļūs par VTB līgas prezidentu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Nets" pārstāvis kļūs par VTB līgas prezidentu
Sergejs Kušenko
Foto: www.rsport.ru

NBA kluba "Brooklyn Nets" padomes loceklis Sergejs Kušenko jūlijā kļūs par nākamo VTB līgas prezidentu, ziņo Krievijas mediji.

VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs otrdien, 24. jūnijā, preses konferencē Kremlī paziņoja, ka sava pēcteča lomā vēlas redzēt bijušo Krievijas biatlona savienības izpilddirektoru Kušenko. Viņa kandidātūra oficiāli tiks izvirzīta 20. jūlijā, līgas padomes sēdē Maskavā.

Kušenko ir viens no veiksmīgākajiem basketbola funkcionāriem Krievijā. No 1995. līdz 2002. gadam viņš vadīja Permas klubu “Ural Gret”, kuram izdevās pārtraukt Maskavas CSKA hegemoniju un divreiz uzvarēt Krievijas čempionātā (2001, 2002).

Sākot no 2002. gada, Kušenko septiņas sezonas veica CSKA ģenerāldirektora un prezidenta pienākumus. Šajā laikā Maskavas “armijnieki” divreiz uzvarēja Eirolīgā (2006, 2008). Kušenko paralēli veica Krievijas basketbola federācijas viceprezidenta pienākumus.

2009. gadā Kušenko negaidīti pameta basketbolu, kļūdams par Krievijas biatlona savienības izpilddirektoru. Gan CSKA, gan biatlona savienībā viņš strādāja kopā ar pazīstamo Krievijas miljardieri, “Noriļskas niķeļa” un “Onexim Group” vadītāju Mihailu Prohorovu.

2010. gada 11. maijā NBA apstiprināja “New Jersey Nets” pārdošanu Prohorovam, kurš iegādājās 80% kluba akciju, kā arī ieguva 45% daļu jaunajā “Barclays Center” arēnā Bruklinā. Nepilnus divus gadus vēlāk klubs pārcēlās uz Bruklinu un mainīja nosaukumu uz “Brooklyn Nets”. Kušenko kļuva par kluba padomes locekli.

Ivanovs, kurš vienlaikus ir Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs, 2008. gadā bija viens no VTB līgas izveides iniciatoriem. Pēdējos trīs gados viņš veica VTB līgas prezidenta pienākumus, savukārt 24. jūnijā izteica vēlmi kļūt par līgas goda prezidentu.

Izmantotie resursi:
Биография Кущенко, рекомендованного Сергеем...