Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Raptors'' atbrīvo Vezenkovu, bulgārs, visticamāk, atgriezīsies ''Olympiacos''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Raptors'' atbrīvo Vezenkovu, bulgārs, visticamāk, atgriezīsies ''Olympiacos''
Saša Vezenkovs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Toronto ''Raptors'' atbrīvojusi Bulgārijas spilgtāko basketbola zvaigzni Sašu Vezenkovu, kurš visdrīzāk atgriezīsies Grieķijā un pievienosies Pirejas ''Olympiacos''.

28 gadus vecais Vezenkovs pagājušajā sezonā, pārstāvot Sakramento ''Kings'', aizvadīja savu debiju NBA, piedaloties 42 spēlēs. Tajās uzbrucējam caurmērā 5,4 punkti, 2,3 atlēkušās bumbas un 0,5 rezultatīvas piespēles.

Starpsezonā Vezenkovs no ''Kings'' maiņas darījumā pārcēlās uz Toronto ''Raptors'', kas sākotnēji pauda vēlmi bulgāru uzbrucēju paturēt sastāvā, tomēr tas nav piepildījies – Vezenkovs ticis atbrīvots. Tas noticis pēc paša basketbolista vēlmes, ziņo ''Sportrec'' apskatnieks Kīts Smits. Bulgārs atteicies no 6,6 miljonu liela līguma.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Vezenkovs oficiāli atgriezīsies Pirejas ''Olympiacos'', kuras rindās 2023. gadā izpelnījās ULEB Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja balvu. Kā ziņo ''Basketnews.com'', formāli jau panākta piecu gadu vienošanās par 17 miljoniem eiro.

Karjeras laikā Bulgārijas basketbola zvaigzne spēlējusi arī Saloniku ''Aris'' un ''Barcelona'' komandās.

Izmantotie resursi:
https://x.com/KeithSmithNBA/status/...

     [+] [-]

, 2024-07-23 16:19, pirms 3 mēnešiem
Ja godīgi pārsteigums. Pēc vakardienas ASV Ger spēles, ļoti mainījās priekšstats par pārmaksātajiem super spēlētājiem. Tomēr Eiropā arī līmenis sāk izlīdzināties

     [+] [-]

, 2024-07-23 17:01, pirms 3 mēnešiem
SAC manuprāt spēlēja labi. Tagad ieiet karjeras pīķī. Bet atteicās no 6,6 milj. Protams 17 garantēti milj. eiropā izskatās daudz labāk, nekā nākt no soliņa TOR bez lieliem sezonas mērķiem. Domāju, ka šeit ir vairāki faktori. Viņš bija pieradis spēlēt galveno lomu komandā, būt viens no TOP spēlētājiem komandā, bet NBA ir kaut kāds rezervists. TOR komandai vienīgais mērķis šogad ir attīstīt jaunos spēlētājus un iespēlēties. Nav diez ko liela motivācija labākos gadus noplenderēt. Un eiropā tomēr tuvāka kultūra un GRE daudz tuvāk Bulgārijai ar visiem tās zemniekiem

     [+] [-]

, 2024-07-23 18:05, pirms 3 mēnešiem
Pareizi ir, zemnieks tomēr…

     [+] [-]

, 2024-07-23 19:09, pirms 3 mēnešiem
Charly Skymaker rakstīja: SAC manuprāt spēlēja labi. Tagad ieiet karjeras pīķī. Bet atteicās no 6,6 milj. Protams 17 garantēti milj. eiropā izskatās daudz labāk, nekā nākt no soliņa TOR bez lieliem sezonas mērķiem. Domāju, ka šeit ir vairāki faktori. Viņš bija pieradis spēlēt galveno lomu komandā, būt viens no TOP spēlētājiem komandā, bet NBA ir kaut kāds rezervists. TOR komandai vienīgais mērķis šogad ir attīstīt jaunos spēlētājus un iespēlēties. Nav diez ko liela motivācija labākos gadus noplenderēt. Un eiropā tomēr tuvāka kultūra un GRE daudz tuvāk Bulgārijai ar visiem tās zemniekiem
Tikai grieķu līgums 5 gadus nekas garantēts

     [+] [-]

, 2024-07-24 13:30, pirms 3 mēnešiem
Viss ok, viss loģiski - 5 gadi un 17M garantēti, pie tam Grieķijā, nevis Kanādā. Cita lieta - šodien grieķi garantē, pēc gada neko vairs negarantē, bet nu... kas neriskē, tas nedzer šampanieti.

Bet tā globāli - šis gadījums KĀRTĒJO reizi pierādīja, ka, ja eiropietis neaizbrauc uz NBA līdz, teiksm, 22-23 gadu vecumam, tad vēlāk viņam tur nav ko rādīties. Ja esi jauns un talantīgs, tad cēlā mērķa labā būsi gatavs bružāties tik ilgi, kamēr iebružāsies(vai neiebružāsies). Bet ko tieši NBA meklēt tādam 28 gadus vecam eiropietim - Eiropas zvaigznei?! Nu skaidrs, ka neviens neliks tevi komandā par pirmo vijoli, skaidrs, ka tiksi ierobežots kā spēles laikā, tā darbībās, skaidrs, ka neļaus tev mest tos metienus un tādus metienus, kurus pirms tam meti utt. EGO tur tiek iedragāts pamatīgi - sēdi pie ratiem, kamēr lielie puikas liek pa ķoci pa 30 metieniem spēlē. A prikols ta kur?! Pierādīt, ka vari uzspēlēt NBA? - da visi jau to tāpat zināja, ka līmenis atbilst. Bērnības sapnis uzspēlēt NBA? - nu ok, ja sapnis, tad sapnis... iztērēji gadu dzīves, pakāsi naudu(visdrīzāk) un ar iemīcītu pašapziņu brauc atpakaļ uz šo dīķa pusi. Forši!