Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Meinarts papildina latviešu spēlētāju rindas jauniešu Eirolīgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Meinarts papildina latviešu spēlētāju rindas jauniešu Eirolīgā
Frederiks Meinarts aizsardzībā. Foto: Ģirts Ģertsons

17 gadus vecais Frederiks Meinarts šajā nedēļas nogalē Tbilisi ZPA rindās piedalīsies jauniešu Eirolīgā, pavēstījusi viņa pārstāvētā komanda Latvijā BK ''Liepāja''. Jau iepriekš bija zināms, ka citas komandas sastāvā tajā spēlēs arī Pēteris Pinnis.

Jau iepriekš ziņots, ka jauniešu Eirolīgā, kas no 25. līdz 27. martam notiks Grieķijas pilsētā Patrā, piedalīsies Latvijas U18 izlases spēlētājs Pēteris Pinnis. Jaunais basketbolists iekļauts komandā, kuru trenēs Vasilis Spanulis.

Pinnis beigās nekļūs par vienīgo Latvijas jauno spēlētāju, kurš spēlēs jauniešu Eirolīgā šajā nedēļas nogalē. To darīs arī BK ''Liepāja'' spēlētājs Frederiks Meinarts, pārstāvot Zazas Pačulijas trenēto komandu. Sākotnēji turnīrā vieta tika atvēlēta Maskavas CSKA U18 jauniešu komandai, taču karadarbības Ukrainā dēļ to no turnīra izslēdza. Vakanto vietu piedāvāja Zazas Pačulijas akadēmijas jauniešu komandai, kas to pieņēma.

Tbilisi ZPA ielozēta vienā grupā ar ''Barcelona'', ''Maccabi'' un ''Olympiacos'' komandām, bet vēl turnīrā startēs tādas vienības kā ''Next Generation Team'', Helsinku basketbola akadēmija, ''Promitheas'' un Romas ''Stella Azzurra''.

''Kad saņēmu piedāvājumu, protams, piekritu. Tāda iespēja nenāk katru dienu, tāpēc bija jāizmanto. Komandā esmu iejuties labi, džeki ir draudzīgi, un tāpēc ir viegli kopā ar viņiem spēlēt. Treneri ir no Gruzijas un Serbijas, tāpēc man tā ir jauna pieredze,'' ''Liepājas'' basketbola komandas mājaslapā par pirmajiem iespaidiem citēts basketbolists.

Covid-19 dēļ tika pārcelts pirmais ANGT turnīrs Minhenē. Otrajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā triumfēja Vilerbānas ASVEL, bet ceturtais, noslēdzošais jauniešu Eirolīgas kvalifikācijas posms no 1. līdz 3. aprīlim tiks aizvadīts Itālijas pilsētā Varēzē. ''Adidas Next Generation Tournament'' finālposms, kā ierasts, tiks aizvadīts ULEB Eirolīgas Final 4 laikā.

17 gadus vecais Frederiks Meinarts BK ''Liepājai'' pievienojās pirms šīs sezonas. Apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā basketbolists laukumā devies 14 mačos, kuros vidēji pavadītajā 13:21 minūtē guvis 4.3 punktus un izcīnījis 2.3 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.liepajasbasketbols.lv/2...