Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs paņem vēl vienu "Žalgira" spēlētāju un pastiprina Barselonas uzbrucēju pulku

Agris Suveizda

Jasikēvičs paņem vēl vienu "Žalgira" spēlētāju un pastiprina Barselonas uzbrucēju pulku
Naidžels Heizs. Foto: Roks Lukoševičs/15min.lt/Scanpix

Spānijas spēcīgākais basketbola klubs "Barcelona", ko pārstāv arī latviešu uzbrucējs Rolands Šmits, paziņojis par vienošanās panākšanu ar 26 gadus veco amerikāņu uzbrucēju Naidželu Heizu. Ja spēlētājs izies medicīnisko apskati, tiks parakstīts līgums uz vienu sezonu.

Iepriekšējos divus gadus 203 centimetrus garais basketbolists pavadīja Kauņas "Žalgirī", vienu sezonu strādājot kopā arī ar lietuviešu speciālistu Šarūnu Jasikēviču, kurš pirms gada pārņēma "Barcelona" stūri. Heizs var spēlēt trešā un ceturtā numura pozīcijās un aizvadītajā Eirolīgas sezonā sāka 30 no 33 spēlēm, vidēji 26,7 minūtēs sakrājot 9,5 punktus, 3,9 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles, 1,1 pārtvertu bumbu, 1,1 kļūdu un 44,3% precīzu tālmetienu.

Nedraftētais Heizs 2017./18. g. sezonā īslaicīgi pārstāvēja Losandželosas "Lakers", Toronto "Raptors" un Sakramento "Kings" komandas, Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadot deviņas spēles un vidēji 13,6 minūtēs tiekot pie 3,6 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām. Karjeru šaipus okeānam Heizs sāka Stambulas "Galatasaray".

Heizs kļūs par "Barcelona" ceturto jaunieguvumu šajā sezonā. Iepriekš komandas rindas papildināja arī saspēles vadītāji Nikolass Laprovitola ("Real Madrid") un Roks Jokubaitis (Kauņas "Žalgiris") un turku centrs Sertačs Šanli (Stambulas "Anadolu Efes"). Prom devušies 29 gadus vecie Leo Vestermans ("Monaco") un Artems Pustovijs ("Gran Canaria"), kā arī 32 gadus vecie Viktors Klavers ("Valencia") un Ādāms Hanga ("Real Madrid"). Bez Jokubaiša un Heiza Kauņas klubā ir spēlējis arī Brendons Deivīss.

"Barcelona" aizvadītajā sezonā iekļuva Eirolīgas finālā, kur ar 81:86 piekāpās "Anadolu Efes", bet ACB finālā un Karaļa kausa finālā pārspēja "Real Madrid".

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...