Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Zorika 21 punkts neglābj VEF no otrā zaudējuma Čempionu līgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Zorika 21 punkts neglābj VEF no otrā zaudējuma Čempionu līgā
Kristers Zoriks aizsardzībā pret Benedeku Vāradi. Foto: FIBA Champions League

FIBA Čempionu līgas D grupā otro neveiksmi tikpat mačos piedzīvojusi Latvijas čempionvienība ''VEF Rīga'', kas savā laukumā atzina Ungārijas vienības Sombatejas ''Falco'' pārākumu - 74:80. No zaudējuma neglāba arī Kristera Zorika 21 gūtais punkts.

# Latvijas čempionvienība ''VEF Rīga'' FIBA Čempionu līgu uzsāka pirms divām nedēļām Itālijā, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu pret ''Treviso''. Savukārt Sombatejas ''Falco'' pirmajā mačā izcīnīja diezgan negaidītu uzvaru, kad savā laukumā pieveica nominālo grupas favorīti Atēnu AEK.

Sākumsastāvi

VEF Rīga: Zoriks, Ate, Vokers, Miška, Madsens
Falco: Vāradi, Benke, Klārks, Kellers, Golomāns

# Pirmajās 90 sekundēs abas komandas spēlēja patiesu skrien un met basketbolu, ļoti ātri un neprecīzi uzbrūkot. Pirmos punktus mačā ar soda metieniem guva vefiņa spēka uzbrucējs Aleksandrs Madsens.

# Ceturtdaļas turpinājumā rīdznieki regulāri netrāpīja metienus no labām pozīcijām. Jānis Gailītis arī pirmo reizi šajā sezonā izvēlējās uz brīdi laukumā sūtīt visus piecus VEF leģionārus, tomēr tas tūlītēju rezultātu nedeva. ''Falco'' līderis Zoltans Perls pēc spēlētām sešām minūtēm realizēja pustālo metienu ar sodu un panāca plus seši ungāriem (4:10).

# Tuvojoties pirmās desmitminūtes izskaņai, Rīgas VEF izdevās uzlabot savas sekmes uzbrukumā, tomēr tuvāk par piecu punktu deficītu tikt neizdevās, pirmajā divminūtē dodoties ar mīnus pieci - 11:15.

# Arī otrās ceturtdaļas sākumā rezultāts auga lēni, taču līdzvērtīgi. Neliels ungāru izrāviens pēc spēlētām trīs minūtēm ļāva panākt plus desmit, bet vefieši atbildēja ar diviem ātriem trejačiem, precīzi metot Kristeram Zorikam un Artim Atem.

# Mājinieku trīspunktnieku lietus lika Milošam Konakovam pieprasīt minūtes pārtraukumu, pēc kura gan situācija laukumā īpaši nemainījās, jo savu pirmo trejaci FIBA Čempionu līgā realizēja Anrijs Miška un pietuvoja rīdzniekus minimālā atstatumā - 25:26.

# Līdzīgi kā pirmajā mačā Trevīzo, VEF basketbolisti atkal ļoti labi darbojās pirmā puslaika izskaņā. Devondrika Vokera soda metieni un Madsena raidījums no groza apakšas atkal deva plus divi mājiniekiem. ''Falco'' uzbrukuma motoram Zoltanam Perlam gan izdevās nekavējoties atbildēt ar diviem punktiem, pēc kā VEF turpināja iesākto un guva deviņus bezatbildes punktus.

# Pašā puslaika noslēgumā VEF leģionāri kļūdījās Jāņa Gailīša norādījumu izpildē, pa grozu nepagūstot uzmest, un uz ģērtbuvēm devās ar plus divi - 37:35.

# Otrais puslaiks tika iesākts ugunīgi, minūtes laikā abām komandām trāpot trīs tālmetienus - tikai viens no tiem laukuma saimniekiem.

# Trešajā ceturksnī vadības groži vairākkārt mainījās, bet ''VEF Rīga'' ceturtdaļas otrajā pusē izdevās panākt pārsvaru, ko ar vienu metienu atspēlēt nevar. Divarpus minūtes līdz noslēdzošajam pārtraukumam starp desmitminūtēm savu iespaidīgo lēcienu nodemonstrēja Rons Karijs, triecot bumbu grozā par spīti diviem pretspēlētājiem un panākot plus seši (57:51).

# Efektīgā Karija epizode gan emocionālu pacēlumu, ko pārvērst vēl lielākā pārsvarā uz tablo, nedeva. Notika tieši pretējais - rīdzinieki pieļāva pāris kļūdas un Sombatejas pilsētā bāzētie viesi iemeta astoņus punktus pēc kārtas, atgūstot vadību.

# Trešā ceturkšņa izskaņā tāls Kristera Zorika trīspunktnieks mērķi nesasniedza, savukārt VEF atpūtā pirms pēdējās desmitminūtes devās ar mīnus trīs - 61:64.

# Savu neprecizitāti trešās ceturtdaļas beigās Zoriks laboja, sākoties mača ceturtajam ceturksnim, un jau pirmajā uzbrukumā trāpīja tālmetienu, izlīdzinot rezultātu.

# Mājiniekiem izdevās arī atkarot vadības grožus, bet ''Falco'' veica kārtējo nelielo izrāvienu un panāca plus pieci - 66:71. Rons Karijs vienpersoniski atbildēja ar četriem punktiem un pietuvoja rīdziniekus līdz mīnus viens.

# Sākoties pamatlaika noslēdzošajām divām minūtēm, rezultāts uz tablo vēstīja mīnus četri ''VEF Rīga''. Ungāru kluba aizsardzība piespieda Kristeru Zoriku izpildīt sarežgītu un neprecīzu trīspunktnieku, bet ''Falco'' pieprasīja minūtes pārtraukumu, kurā Konakovs īpaši uzsvēra neļaut rīdzniekiem izpildīt trīspunktniekus.

# 70 sekundes līdz izskaņai Kristers Zoriks izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā, izprovocēja piezīmi un trāpīja vienu no diviem soda metieniem, samazinot deficītu līdz mīnus trīs. Ungāri uzbrukumā tika līdz brīvam, taču neprecīzam trejacim un cīņā par neitrālo bumbu pārkāpa noteikumus pret Iļju Gromovu, kurš arī trāpīja tikai pusi no diviem sodiņiem.

# ''Falco'' pieļāva rupju kļūdu piespēlē 35 sekundes līdz pamatlaika beigām, uzdāvinot iespēju izlīdzināt rezultātu VEF. Jānis Gailītis pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura Iļja Gromovs netrāpīja sarežģītu metienu no groza apakšas.

# Benedekam Vāradi roka nenotrīcēja un aizsargs panāca plus četri. Pēc minūtes pārtraukuma Rons Karijs kļūdījās bumbas ievadīšanā spēlē, bet pēdējā ''Falco'' uzbrukumā neizdevās pārkāpt noteikumus, Zoltanam Perlam čūskiņā izlavierējot cauri VEF aizsardzībai un piegadājot bumbu uz paplātes Varādi, kurš arī uzstādīja mača galarezultātu - 74:80 (11:16, 26:19, 24:29, 13:16).

# Latvijas čempionvienība piedzīvoja otro neveiksmi, taču joprojām labāka +/- dēļ atrodas FIBA Čempionu līgas play-in pozīcijā. Savukārt ''Falco'' tika pie otrās uzvaras un ieņem otro vietu D grupā.

# Nākamo maču Čempionu līgā VEF aizvadīs 3. novembrī, kad savā laukumā uzņems divus zaudējumus piedzīvojušo Atēnu AEK.

''VEF Rīga'' - Sombatejas ''Falco'' 74:80 (11:16, 26:19, 24:29, 13:16)

VEF: Zoriks 21 (5 ab, 5 rp), Karijs 13, Hemondss 12, Madsens 8 (6 ab), Gromovs 7, Ate 3 (6 ab, 4 rp, 4 pb), Miška 3, Gulbis 3, Vokers 2, Railijs 2; Krūmiņš, Butirins.
Falco: Perls 16 (6 rp), Baračs 15, Benke 12 (5 ab, 3 pb), Klārks 12 (7 ab, 3 pb), Golomāns 10, Vāradi 6, Šomoģi 5, Kellers 4; Kovāčs, Verasto, Ševegjārto.

D grupa

VKomandaU-Z+/-P
1.Treviso2-0+214
2.Falco2-0+114
3.VEF Rīga0-2-122
4.AEK0-2-202

"VEF Rīga" kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
05.10.Treviso - VEF Rīga91:85
20.10.VEF Rīga - Falco74:80
03.11.VEF Rīga - AEK19:00
15.11.AEK - VEF Rīga19:30
14.12.VEF Rīga - Treviso19:00
22.12.Falco - VEF Rīga21:00

  +2 [+] [-]

, 2021-10-20 20:59, pirms 3 gadiem
Izcili nospēlētas pēdējās 2 minūtes. Jēga no trenera un minūtēm
Gribētos zināt cik gailēnam uzticības kredīts ir liels

  -2 [+] [-]

, 2021-10-20 21:03, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Izcili nospēlētas pēdējās 2 minūtes. Jēga no trenera un minūtēm
Gribētos zināt cik gailēnam uzticības kredīts ir liels
Tā kā pretinieks aizsardzībā nespēlētu. Kā mazs bērns runā. Vienīgā viņa problēma, ka Volkeru nelaida laukumā un otrajā puslaikā uzlaida Railiju, labāk tad Krūmiņš būtu laists

  +3 [+] [-]

, 2021-10-20 21:04, pirms 3 gadiem
Reksi...kurš nolohojās?

  +5 [+] [-]

, 2021-10-20 21:04, pirms 3 gadiem
Pēdējās minūtēs absolūta impotence uzbrukumā. Katrs tālmetiens = ķieģelis, bezjēdzīga driblēšana uz vietas līdz pēdējām sekundēm, šausmīgi izskatījās.

  -2 [+] [-]

, 2021-10-20 21:05, pirms 3 gadiem
Šoreiz pievīla vairāk īsais gals, respektīvi Railijs, kurš bija vienkārši slikts. Vai nu nav no traumas atgājis vai kas un otrs - Volkers. Divi līderi, bet pienesums nulle.

Varbūt labāk atteikties no Railija un vēl vienu garo paņemt?

Gailītis maiņas arī labāk varēja veikt un nelaist Railiju, jo galvenais lūzuma moments bija tad, ka Gailītis atkal Railiju izlaida. Kā teicu, labāk tad Krūmiņš būtu gājis un beigās arī Gulbi neizlaida, kad trīni vajadzēja. Beigās viss kompensējāš gan dīvaina maiņas, spēka trūkums, izdomas trūkums individuālajā spēlē un protams atkal kļūda beigās

Beigās arītiesneši izvilka, kad pret Gromovu sodu nefiksēja

  +1 [+] [-]

, 2021-10-20 21:07, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tā kā pretinieks aizsardzībā nespēlētu. Kā mazs bērns runā. Vienīgā viņa problēma, ka Volkeru nelaida laukumā un otrajā puslaikā uzlaida Railiju, labāk tad Krūmiņš būtu laists
Galvinu būsi sasitis kaut kur vai. pričom bērns.Tu spēli skatijies. Amatierisms visās izpausmēs, uzbrukumā kļūdu jūra un nulle kombinaciju,

  -4 [+] [-]

, 2021-10-20 21:10, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Galvinu būsi sasitis kaut kur vai. pričom bērns.Tu spēli skatijies. Amatierisms visās izpausmēs, uzbrukumā kļūdu jūra un nulle kombinaciju,
bērns tur, ka pretinieks spēlēju ātru un fizisku aizsardzību. Otrajā puslaikā bija vispār grūti. Viņi tika līdzi. Izņemot beigās, kad Gailīša izspēle izgāja. Kļūdas bija uz noguruma rēķina. Gailītis vairāķ kļūdījās ar maiņām. Viņš par daudz lika uz Railiju un maz laida Gulbi, ka trīni vajadzēja.

Un to amatierismu utt. atstāj citiem bērniem. Nopietni. Savādāk šķiet, ka īpaši neseko basketbolam.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-20 21:14, pirms 3 gadiem
Uz kāda noguruma. 2spēles nedēļā un nogurums, Tu ko. Biju jau piemirsis ka Tu tāds jokains. A kā savādāk nosaukt attieksmi ar kadu čaļi darbojās ja ne amatierisms. Tās kļūdas, metieni no groza apakšas garām kādi 10 toč bija, klusie trīņi un pēdējais uzbrukums jau unikums. Par profesionālu attieksmi pret darbu to nenosauksi

  +1 [+] [-]

, 2021-10-20 21:19, pirms 3 gadiem
Ar leģiem ari dažiem nav trāpīts

  +1 [+] [-]

, 2021-10-20 21:19, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Uz kāda noguruma. 2spēles nedēļā un nogurums, Tu ko. Biju jau piemirsis ka Tu tāds jokains. A kā savādāk nosaukt attieksmi ar kadu čaļi darbojās ja ne amatierisms. Tās kļūdas, metieni no groza apakšas garām kādi 10 toč bija, klusie trīņi un pēdējais uzbrukums jau unikums. Par profesionālu attieksmi pret darbu to nenosauksi
Cilvēk, mums viens pg spēlēja, Zoriks. Paskaties viņa minūtes. Lielāko daļu pret viņu bija agresīvs defs. Praktiski ik pret vienu tāds tur bija un spēlē tas rada nogurumu. Vai tagad sajauci ar fizisko bedri?

Tie garām aizmestie metieni nav izskaidrojami un kļūdas tāpat. Sākumātur bija visticamāk mandrāža, ko Gailītis nebija nodzinis, pēc tam jau steiga. Neapdomīga rīcība. Der atcerēties, ka šie spēlētāji ir lētā gala un loģiski, ka viens no aspektiem, kas no tā cieš, ir kvalitāte, domāšanas ātrums. Pēdējais uzbrukums tīrā spēlētāja nesavaldība-stress, izskatījās, ka Karijs grib ātrāk bumbu izgrūst

Mani vairāk uztrauc tā vienaldzīgā attieksme, kas no Railija nāca. Atceroties iepriekšējās sezonas, tad tādi spēlētāji Gailītim ilgi neturas.

Manā uzskatā, Gailīša lielākā kļūda, kā teicu, bija spēlētāju maiņas. Jā, defā Madsens un Gromovs ir nedaudz labāķ, bet uzbrukumā pazūd trīnis, kas būtu ar Gulbi laukumā

  +3 [+] [-]

, 2021-10-20 21:22, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cilvēk, mums viens pg spēlēja, Zoriks. Paskaties viņa minūtes. Lielāko daļu pret viņu bija agresīvs defs. Praktiski ik pret vienu tāds tur bija un spēlē tas rada nogurumu. Vai tagad sajauci ar fizisko bedri?

Tie garām aizmestie metieni nav izskaidrojami un kļūdas tāpat. Sākumātur bija visticamāk mandrāža, ko Gailītis nebija nodzinis, pēc tam jau steiga. Neapdomīga rīcība. Der atcerēties, ka šie spēlētāji ir lētā gala un loģiski, ka viens no aspektiem, kas no tā cieš, ir kvalitāte, domāšanas ātrums. Pēdējais uzbrukums tīrā spēlētāja nesavaldība-stress, izskatījās, ka Karijs grib ātrāk bumbu izgrūst
Tu atkal mal vienu un to pašu. Fiziskā bedre ir sezonas vidū vai beigās, kā kuram. A te 5 spēle un čušš. 29 min nav kosmoss un pretiniekiem bija čaļi ar 35 un 32 min, un nokapāja uz uzvaru. Nesaprotu ko tu aizstāvi

  +1 [+] [-]

, 2021-10-20 21:26, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Tu atkal mal vienu un to pašu. Fiziskā bedre ir sezonas vidū vai beigās, kā kuram. A te 5 spēle un čušš. 29 min nav kosmoss un pretiniekiem bija čaļi ar 35 un 32 min, un nokapāja uz uzvaru. Nesaprotu ko tu aizstāvi
Neko es neaizstāvu, tikai saku to, ko noignorēji vai neredzēji. Tu runā par pretinieku, paņem to jauno ungāru, kas pret Zoriku bija un salīdzini, cik svaigs izskatījās viņš laukumā un cik svaigs Zoriks, beigās nespēja garo vairs apspēlēt. Tās jau ir tās nianses, kas veido visu spēli. Jā, Gailītis viennozīmīgi kaut kur kļūdījās, bet ne jau tas viens izlemj spēli. Es vienkārši runāju par to kopumu, nevis izceļu vienu lietu

  +2 [+] [-]

, 2021-10-20 21:34, pirms 3 gadiem
Guscis rakstīja: Ar leģiem ari dažiem nav trāpīts
tas ir salīdzinoši pārāk maigi teikts

     [+] [-]

, 2021-10-20 21:46, pirms 3 gadiem
Jaunpupēniem kārtējais sulīgas aizvaidznieks 🤣

  +1 [+] [-]

, 2021-10-20 22:03, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: tas ir salīdzinoši pārāk maigi teikts
jā, pilnībā piekrītu

  +3 [+] [-]

, 2021-10-20 22:23, pirms 3 gadiem
gibraltāram futbolā, ungāriem basītī. jaunie laiki.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-20 22:24, pirms 3 gadiem
Šogad (vismaz pagaidām) VEF izskatās ļoti, ļoti vāji.

Volkeram bija laba spēle pret Kalev, bet pēc tam pazudis. Arī pārējie leģi pagaidām ir ļoti vāji. Varbūt izņemot Madsenu un Hemondu. Hemonds iespēlēsies Eiropas basī

     [+] [-]

, 2021-10-20 23:18, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Šogad (vismaz pagaidām) VEF izskatās ļoti, ļoti vāji.

Volkeram bija laba spēle pret Kalev, bet pēc tam pazudis. Arī pārējie leģi pagaidām ir ļoti vāji. Varbūt izņemot Madsenu un Hemondu. Hemonds iespēlēsies Eiropas basī
Un Karijs. Defā ļoti labs

     [+] [-]

, 2021-10-21 07:28, pirms 3 gadiem
Šogad VEFs individuāli labāks,bet saspēle švakāka. Būs mazāk uzvaru. Bumba nekustās,piespēļu maz. Par spēli var teikt ka ungāru aizsardzība uzvarēju VEF uzbrukumu. Eiropas basketbola virziens uz daļēju regbiju turpinās. Caurgājienos vairāk iziet nav iespējams,jo no sāniem regulāri pielipis un tipina kāds rumpis. Komandas kas spēlē uz fola robežas parasti vinnē(ja vien prot arī iemest ko),jo tiesnesis vienmēr nosvilps tikai daļu sodu.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-21 08:49, pirms 3 gadiem
asinsdesa rakstīja: gibraltāram futbolā, ungāriem basītī. jaunie laiki.
Tu ambāļi Ungari futbola ir augsta līmenī, spēlēja arī EČ ļoti cienīgi savā grupā, tāds slimais auns

  +1 [+] [-]

, 2021-10-21 08:52, pirms 3 gadiem
Pievienojos Gailīša kritizētājiem par pašām spēles beigām. Kad bija palikušas 35 sekundes un -3, vajadzēja mest ātru tālmetienu, tad VEFam paliktu arī pēdējais uzbrukums. Tā vietā bija samocīts pikenrols un Gromovs neiemeta. VEF uzbrukumā pārāk daudz spēlēja individuāli, pārturot bumbu un metot sarežģītus tālmetienus, kuri nekrita grozā.

     [+] [-]

, 2021-10-21 09:49, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Pievienojos Gailīša kritizētājiem par pašām spēles beigām. Kad bija palikušas 35 sekundes un -3, vajadzēja mest ātru tālmetienu, tad VEFam paliktu arī pēdējais uzbrukums. Tā vietā bija samocīts pikenrols un Gromovs neiemeta. VEF uzbrukumā pārāk daudz spēlēja individuāli, pārturot bumbu un metot sarežģītus tālmetienus, kuri nekrita grozā.
Vispār jau -2, caurgājiens nodrošina neizšķirtu

  +1 [+] [-]

, 2021-10-21 10:49, pirms 3 gadiem
Intars Busulis rakstīja: Tu ambāļi Ungari futbola ir augsta līmenī, spēlēja arī EČ ļoti cienīgi savā grupā, tāds slimais auns
Tu ambāli, neviens te Ungāru futbolu nepieminēja

     [+] [-]

, 2021-10-21 11:13, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vispār jau -2, caurgājiens nodrošina neizšķirtu
Taisnība, bija -2. Ja Zoriks un Gromovs būtu iemetuši abus sodiņus, būtu ničs.

     [+] [-]

, 2021-10-21 13:31, pirms 3 gadiem
Šī spēle bija ņemama. Pēdējo ceturtdaļu faktiski visu nolēja.

     [+] [-]

, 2021-10-21 16:40, pirms 3 gadiem
Paskatieties uz spēlētāju kadriem. Vai, izņemot Zoriku un Ati, nespēj piesaistīt nevienu cerīgu LV spīleri? Bezjēdzīga komanda bez tradīciju uzturēšanas pēdējo minimums 3 sezonu garumā.