Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kampaso atgriežas Eiropā un pastiprina Belgradas ''Crvena zvezda''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kampaso atgriežas Eiropā un pastiprina Belgradas ''Crvena zvezda''
Fakundo Kampaso. Foto: AFP/Scanpix

Eirolīgas klubs Belgradas ''Crvena zvezda'' oficiāli paziņojusi par 31 gadus vecā argentīniešu saspēles vadītāja Fakundo Kampaso piesaisti. Puses vienojušās par līgumu līdz 2023./2024. gada sezonas beigām. Sadarbības laikā viņš pelnīs nedaudz vairāk nekā četrus miljonus eiro.

Pēc divām sezonām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Eiropā atgriezies argentīnietis Fakundo Kampaso, kurš panācis vienošanos ar Eirolīgas klubu ''Crvena zvezda'', oficiāli ziņo klubs. Puses vienojušās par sadarbību līdz 2023./2024. gada sezonas beigām, taču finansiālie noteikumi nav publiskoti.

''Eurohoops'' vēsta, ka šajā sezonā Kampaso pelnīs 1.8 miljonus eiro lielu atalgojumu, bet 2023./2024. gada sezonā 2.5 miljonus eiro. No šīs summas gan Kampaso, visdrīzāk, nāksies samaksāt 2.6 miljonus eiro savai bijušajai komandai Madrides ''Real''. Kad viņš pārcēlās uz NBA un lauza vienošanos ar ''Real'', viņam vajadzēja klubam izmaksāt sešu miljonu vērtu izpirkuma maksu, no kā atlikuši vēl 2.6 miljoni. Līguma laušanas gadījumā ar ''Crvena zvedza'' izpirkuma maksa esot vien 50 tūkstoši eiro.

Divas sezonas NBA Kampaso pavadīja Denveras ''Nuggets'', taču klubs šajā vasarā vairs neturpināja sadarbību ar 31 gadus veco aizsargu. Pirms šīs sezonas saspēles vadītājs pievienojās Dāvja Bertāna pārstāvētajai Dalasas ''Mavericks'', kuras rindās astoņās spēlēs vidēji meta 1.3 punktus un atdeva 1.1 rezultatīvo piespēli. Novembra beigās Dalasa lēma no Kampaso atbrīvoties, viņa vietā piesaistot Kembu Vokeru.

Līdz 2020. gadam viņš piecas sezonas nospēlēja ACB līgas klubā Madrides ''Real''. Ar to viņš divas reizes kļuva par Eirolīgas čempionu, trīs reizes par ACB čempionu un divas reizes par Spānijas kausa ieguvēju.

Belgradas ''Crvena zvezda'' ar septiņām uzvarām un tikpat zaudējumiem šobrīd ieņem desmito vietu ULEB Eirolīgā. Par Kampaso debiju ''Crvena zvezda'' rindās Eiropas spēcīgākajā basketbola turnīrā varētu kļūt 22. decembrī gaidāmais mačs izbraukumā pret Pireju ''Olympiacos''.

Izmantotie resursi:
https://kkcrvenazvezda.rs/2022/12/1...

     [+] [-]

, 2022-12-19 23:31, pirms 2 gadiem
Kārtējais NBA pabira, kas Eiropā valdīs, jo līmeņi nav salīdzināmi!