Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Joventut" pēdējā minūtē atspēlē septiņus punktus un no savas laukuma puses izrauj uzvaru

Agris Suveizda

"Joventut" pēdējā minūtē atspēlē septiņus punktus un no savas laukuma puses izrauj uzvaru
Mājinieki svin uzvaru. Foto: Club Joventut Badalona

Spānijas vīriešu basketbola čempionātā dramatisku uzvaru izcīnījusi Badalonas "Joventut", kas šovakar savā laukumā ar rezultātu 81:78 pārspēja "Bilbao Basket".

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, Bilbao komanda bija vadībā ar 76:69, taču netrāpīja abus metienus no spēles un realizēja tikai divus soda metienus. Pa kļūdai no soda metienu līnijas pieļāva bijušais rīdzinieks Alekss Renfro, kurš meta pie +3, un igaunis Kristians Kullamē, kurš meta pie +1, bet Pau Rivass no groza apakšas četras sekundes līdz beigām atjaunoja līdzsvaru – 78:78.

Baski pieprasīja minūtes pārtraukumu un pēc auta izspēles tika pie negaidīti brīva pustālā metiena, taču 24 gadus vecajam Kullamē notrīcēja roka. Pagarinājums? Arī ne – dominikānis Andress Feliss ne vien izcīnīja atlēkušo bumbu, bet arī no savas laukuma puses trāpīja bumbu grozā un izrāva laimīgu uzvaru Katalonijas klubam (81:78).

Feliss izcēlās ar 20 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet rezultatīvākais ar 25 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Dešons Tomass, kurš pie -5 izcīnīja pat divas bumbas uzbrukumā un dabūja bumbu grozā un pie -4 trāpīja arī no tālienes. Bilbao labā 13 punkti, astoņas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas 37 gadus vecajam amerikānim Renfro, kurš karjeru Eiropā sāka "VEF Rīga". Kullamē guva 12 punktus.

ULEB Eirokausa klubs no Badalonas ar bilanci 5-5 ieņem 11. vietu ACB līgā, bet FIBA Eiropas kausa klubs no Bilbao ar 4-6 ir 14. vietā.

Izmantotie resursi:
https://jv.acb.com/es/103841/estadi...

     [+] [-]

, 2023-11-27 10:35, pirms 10 mēnešiem
Tas tik bija metiens!

     [+] [-]

, 2023-11-27 10:45, pirms 10 mēnešiem
vēl viens pierādījums, ka spēle beidzas pēc pēdējā metiena, kurš izdarīts spēles laikā.