Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurucs nespēlē, ''Partizan'' trīs ceturtdaļas uguņo un uzvar Hamburgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kurucs nespēlē, ''Partizan'' trīs ceturtdaļas uguņo un uzvar Hamburgā
Kevins Panters. Foto: KK Partizan

ULEB Eirokausa atklāšanas dienā Rodions Kurucs Belgradas ''Partizan'' rezultatīvo panākumu pār Hamburgas ''Towers'' noskatījās no rezervistu soliņa, bet ''Turk Telekom'' Ankarā pārspēja Francijas ''Metropolitans 92''. Artūrs Žagars un Krišs Helmanis nepiedalījās Badalonas ''Joventut'' graujošā uzvarā.

# Latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs nesen atgriezās basketbola laukumā pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas, nospēlējot nepilnas četras minūtes uzvarā pār Zagrebas ''Cibona''. Leģendārais Žeļko Obradovičs cēsnieku šovakar izlēma pietaupīt.

# ''Partizan'' pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un uguņoja uzbrukumā pirmo pusstundu. Noslēdzošajā desmitminūtē Hamburgas Torņi lēnām un pacietīgi sāka deldēt rezultāta starpību un mača noslēdzošajās minūtēs neizmantoja vairākas iespējas pietuvoties tuvāk par deviņiem punktiem. ''Partizan'' noslēgumā triumfēja ar 106:97 (28:24, 33:16, 27:26, 18:31).

# Kevins Panters panākumā atzīmējās ar 26 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, bet Dalass Mūrs iemeta piecus trejačus un sakrāja 17 punktus. Vācijas komandā 21 punkts un septiņas piespēles Keilebam Houmslijam. Igaunijas izlases centra Maika Kaleva Kotsara rēķinā 14 punkti.

# Belgradas komandas basketbolisti visā mačā netrāpīja tikai sešus divpunktu metienus, realizēja 14 no 30 trejačiem un 24 no 25 sodiņiem. Tāpat ''Partizan'' pieļāva 22 kļūdas.

# Starptautisko sezonu ar pārliecinošu uzvaru iesākusi arī Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvētā ACB līgas komanda Badalonas ''Joventut'', kas izbraukumā Itālijā sagrāva ''Trento'' ar 86:56 (17:14, 23:14, 22:9, 24:19).

# Nedz Žagars, nedz Helmanis nebija atrodami Spānijas kluba pieteikumā.

# Pa 13 punktiem ''Joventut'' rindās Žagara vienaudzim Žoelam Parram, Antem Tomičam un Vladimiram Brodzianskim, bet par vienu mazāk sameta zviedru centrs Simons Birganders. Itāļu klubā desmit punktu robežu pārsniedza tikai Džordans Kerolains, sametot 12.

1. kārtas spēles

DatumsGrupaSpēleRezultāts
19.10.ATurk Telekom - Metropolitans 9273:65
AHamburg Towers - Partizan97:106
ATrento - Joventut56:86
BValencia - Promitheas92:82
BGran Canaria - Cedevita77:79
20.10.ALokomotiv Kuban- MoraBanc Andorra
ASlask - Lietkabelis
BBursaspor - Virtus
BRatiopharm Ulm - Buducnost
BJL Bourg - Umana Reyer

Izmantotie resursi:
https://www.eurocupbasketball.com/e...