Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Polijas klubs "Anwil" uzvar FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Polijas klubs "Anwil" uzvar FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē
Vloclavekas "Anwil" basketbolists Mihals Novakovskis ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa izcīņas fināla pirmajā spēlē Vloclavekas "Anwil" savā laukumā pieveica (81:77) Francijas vienību "Cholet Basket".

"Anwil" cīnās par kluba pirmo titulu pēc pagājušajā sezonā gūtā triumfa Eiropas Ziemeļu līgā (ENBL), savukārt Šolē klubs pēdējos titulus izcīnījis 2010. gadā, kad izdevās uzvarēt Francijas meistarsacīkstēs un superkausa izcīņā.

Polijas līgas kopvērtējuma astotajā vietā esošajai Vloclavekas komandai pirms šodienas spēles bija izdevies sakrāt astoņu uzvaru virkni. Šovakar panākumu sērija bija apdraudēta, "Cholet Basket" vienībai pirmajā puslaikā vairākkārt sakrājot astoņu punktu pārsvaru, kā arī esot priekšgalā lielu daļu no otrā puslaika.

Tomēr "Anwil" basketbolisti noslēdzošajā ceturksnī atguva iniciatīvu, nākamnedēļ gaidāmajā izbraukumā uz Franciju līdzi paņemot četru punktu handikapu. "Anwil" pie Francijas līgas ceturtajā vietā esošās "Cholet" viesosies 26. aprīlī.

Uzvarētāju labā produktīvākie bija amerikāņu basketbolisti Filips Grīns (20 punkti), Viktors Sanderss (16 punkti) un Maliks Viljamss (12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas).

Šolē komandas rindās amerikānim Dominikam Artisam 19 punkti, kā arī Francijas basketbolistiem Borisam Diallo un Nīlam Sako attiecīgi 17 punkti, kā arī 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/europecup/22-23/game/1904/Anwil-Wloclawek-Cholet-Basket/#|tab=boxscore